InloggenInloggen
7.691 horloges voor "

Audemars Piguet

"
Merk
Model
Prijs
Diameter
Jaar
Locatie
Meer
Uw selectie

Uw selectie

Uw selectie

Uw zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd
Uw selectie

Uw zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd
Uw selectie

Uw zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd
Algemene informatie
Soort horloge
Referentie
Meer...
Nieuw/tweedehands
Beschikbaarheid
Geslacht
Staat
Meer...
Inbegrepen bij de levering
Eigenschappen & functies
Opwinden
Materiaal horlogekast
Meer...
Wijzerplaat
Meer...
Glas
Meer...
Functies
Meer...
Hoogte
Meer...
Materiaal lunette
Meer...
Uurmarkeringen
Waterdicht
Meer...
Overig
Meer...
Horlogeband
Materiaal horlogeband
Meer...
Breedte bandaanzet
Meer...
Kleur horlogeband
Meer...
Materiaal sluiting
Meer...
Annuleren

Sorteren op

Audemars Piguet Royal Oak Offshore Off Shore oro gold Diamonds... Audemars Piguet Royal Oak Offshore Off Shore oro gold Diamonds... Meteen leverbaar 31.490  IT 103 2012

Audemars Piguet: haute horlogerie sinds 1875

De Zwitserse manufactuur Audemars Piguet behoort tot de chicste horlogefabrikanten ter wereld. In het portfolio vindt u gecompliceerde horloges met eeuwigdurende kalenders en tourbillons. Het beroemdst is de Royal Oak, een sporthorloge van edelstaal.

Hoogtepunten van Audemars Piguet

 • Mechanische luxe horloges van topkwaliteit
 • Royal Oak: succesvolste model van de manufactuur
 • Millenary: model met ovale behuizing
 • Jules Audemars en Edward Piguet: dress watch-collecties
 • Grande Complication met eeuwigdurende kalender, chronograaf en minutenrepetitie

Audemars Piguet: pionier en revolutionair

De in 1875 opgerichte horlogemanufactuur Audemars Piguet vervaardigde de eerste polshorloges al in 1892. Toentertijd waren zakhorloges nog de standaard. Tot op heden staat het Zwitserse merk Audemars Piguet bekend om gecompliceerde uurwerken met slagwerken en tourbillons.
Het beroemdste model van de manufactuur is de Royal Oak. Dit horloge zorgde aan het begin van de jaren 70 voor een revolutie in de horlogebranche. Luxe horloges waren destijds klassieke tijdmeters van edelmetalen zoals goud. Tegenwoordig vallen dat soort horloges in de categorie dress watches. Een sporthorloge van edelstaal was iets volkomen nieuws in dit prijssegment. Bij zijn introductie kostte de Royal Oak meer dan 3600 Zwitserse frank. Dat was duurder dan menig gouden horloge van Patek Philippe. Een edelstalen horloge was in die tijd veel voordeliger en meer een gebruiksvoorwerp, bijvoorbeeld om mee te duiken. De Royal Oak ontwikkelde zich in de loop der jaren tot een van de succesvolste en meest begeerde modellen van Audemars Piguet. Tegenwoordig heeft het horloge een cultstatus.

Welke modellen biedt Audemars Piguet aan?

Voordat Audemars Piguet de Royal Oak in 1972 lanceerde, maakte de manufactuur klassieke polshorloges van goud. Ze waren bijzonder plat of hadden ingewikkelde complicaties zoals een eeuwigdurende kalender. Het legendarische handopwindkaliber 2003 was met een dikte van 1,64 mm ultraplat. Audemars Piguet ontwikkelde dit uurwerk samen met LeCoultre in de jaren 40.

De sportmodellen van Audemars Piguet

In 1993 breidde Audemars Piguet de sporthorloges-collectie uit met de Royal Oak Offshore. Dit horloge heeft een chronograaffunctie. De Offshore is een tikkeltje sportiever en masculiener dan de eerste Royal Oak uit de jaren 70. Het forse design spreekt vooral een jongere doelgroep aan. Tot de beroemdste dragers behoren sportsterren als LeBron James en Michael Schumacher. Ook de acteur Arnold Schwarzenegger en de rapper Jay-Z behoren tot de bezitters van een Offshore. Dit horloge is er ook als damesmodel met diamantzetting en als duikhorloge met een draaibare lunette om de duiktijd bij te houden. Deze Offshore Diver is tot 300 m (30 bar) waterdicht.

Dress watches en gecompliceerde horloges van Audemars Piguet

Audemars Piguet biedt naast de sportmodellen ook traditionele polshorloges aan. De Jules Audemars-reeks bestaat uit elegante horloges met drie wijzers en een kleine of een centrale seconde. De modelreeks, die vernoemd is naar een van de oprichters van het bedrijf, biedt meer dan alleen sobere horloges. Er zijn ook gecompliceerde exemplaren met een slagwerk, tourbillon of minutenrepetitie. Een hoogtepunt van deze collecties is de Grande Complication. Dit horloge beschikt over een eeuwigdurende kalender met een maanfaseweergave, een chronograaffunctie en een minutenrepetitie. In de Jules Audemars-collectie zijn de Extra-Thin-uitvoeringen met twee wijzers voor de uren en de minuten bijzonder elegant. Met een hoogte van 6,7 mm passen deze horloges onder elke manchet. De horloges van de Edward Piguet-reeks zijn ook elegant. Piguet was de mede-oprichter van de horlogemanufactuur. Het kenmerk van de modelreeks, die tegenwoordig niet meer geproduceerd wordt, zijn de rechthoekige behuizingen.
In de modelreeks Millenary vindt u de pronkstukken van de horlogemaker. Deze horloges vallen op door hun ovale behuizing. Daarnaast zorgen de decentrale wijzerplaten ervoor dat u het kaliber kunt zien. Veel uurwerken van deze serie zijn geskeletteerd. Exemplaren met een tourbillon en diamanten op de lunette zijn ware kunstwerken.

Hoeveel kosten horloges van Audemars Piguet?

Polshorloges van Audemars Piguet behoren tot de topklasse van de haute horlogerie. Het merk uit Le Brassus is een van de meest prestigieuze manufacturen ter wereld.

Prijzen van sporthorloges

Gedragen vintage-horloges van goud met een handopwindkaliber kunt u vanaf 2000 euro kopen. Een gedragen damesmodel van de Royal Oak met een quartzkaliber koopt u voor ongeveer dezelfde prijs. Als u een ongedragen dameshorloge wilt aanschaffen, bent u ca. 9000 euro kwijt. De Royal Oak Lady met een automatisch kaliber heeft u voor ongeveer 4000 euro in uw bezit. Het gaat hier uiteraard om een gedragen model, want voor een ongedragen model moet u iets dieper in de buidel tasten: dan betaalt u minimaal 13 000 euro.
Een gedragen herenmodel met een automatisch kaliber kost in zeer goede staat ongeveer hetzelfde als het damesmodel: rond de 13 000 euro. Nieuwe exemplaren koopt u voor ongeveer 15 000 euro. U betaalt ongeveer 12 000 euro voor een Royal Oak Chronograph waarmee u tijdmetingen kunt verrichten. De prijzen van ongedragen chronografen uit deze serie beginnen bij 16 000 euro.
De Royal Oak Offshore kost als gedragen exemplaar minstens 8000 euro. Een nieuw Offshore-horloge schaft u voor ongeveer 13 000 euro aan. In deze collectie bevindt zich ook een duikhorloge. Dat kost gedragen rond de 11 000 euro en ongedragen ca. 15 000 euro.

Prijzen voor dress watches

Een gedragen klassieke dress watch uit de Jules Audemars-serie wordt aangeboden voor ongeveer 5000 euro. Nieuwe exemplaren met twee of drie wijzers kosten ongeveer 12 000 euro. Gedragen chronografen van deze reeks bevinden zich in hetzelfde prijssegment als gedragen dress watches, u koopt ze vanaf ca. 5000 euro. Een ongedragen chronograaf kost ongeveer 15 000 euro. Voor een Jules Audemars met een eeuwigdurende kalender dient u ongeveer 28 000 euro te reserveren. Voor een ongedragen model bent u bijna het dubbele kwijt: rond de 50 000 euro. Modellen met een minutenrepetitie zijn veel duurder. Horloges met deze akoestische functie kosten gedragen meer dan 150 000 euro, nieuw meer dan 200 000 euro. Voor een ongedragen Grande Complication betaalt u meer dan 400 000 euro en voor een ongedragen model bent u meer dan 500 000 euro kwijt.
Van de ovale Millenary koopt u een gedragen model met drie wijzers en een datumweergave voor ongeveer 3000 euro. U betaalt ongeveer 5000 euro voor een ongedragen model met drie wijzers. Met een chronograaffunctie kost een gedragen exemplaar ca. 6000 euro. De prijs van een ongedragen chronograaf ligt rond de 12.000 euro. Nieuwe topmodellen met een tourbillon en een platina behuizing worden aangeboden voor 400 000 euro. Met briljanten stijgt de prijs tot boven de 600 000 euro.

Welk Audemars Piguet is het meest geschikt voor mij?

Model Type Materiaal Functies
Royal Oak Sporthorloge Edelstaal, titanium, goud, platina Datum, jaarkalender, vierjarenkalender, eeuwigdurende kalender, GMT, tourbillon, tijdsvereffening
Royal Oak Chronograph Sporthorloge Edelstaal, titanium, goud Datum, chronograaf
Royal Oak Offshore Sporthorloge Edelstaal, goud, edelstaal en goud, keramiek, platina, titanium, carbon Datum, chronograaf, flyback, eeuwigdurende kalender, tourbillon, minutenrepetitie
Millenary Dress watch Edelstaal, carbon, goud, titanium, platina Datum, kleine seconde, GMT, maanfase, eeuwigdurende kalender, tourbillon, minutenrepetitie
Jules Audemars Dress watch Edelstaal, titanium, goud, platina Datum, chronograaf, vierjarenkalender, eeuwigdurende kalender, GMT, minutenrepetitie, tourbillon, tijdsvereffening

De Audemars Piguet Royal Oak breekt met conventies

De Royal Oak is het beroemdste model van Audemars Piguet. De Zwitserse fabrikant presenteerde het horloge in 1972. Het design van de Royal Oak zorgde voor een revolutie en leidde een nieuw tijdperk in voor luxe horloges. Het was tot die tijd ongebruikelijk dat topfabrikanten sporthorloges produceerden. De polshorloges van Patek Philippe, Jaeger-LeCoultre en Vacheron Constantin waren tot het begin van de jaren 70 allemaal van goud en hadden een zeer traditioneel design.
De geschiedenis van de Royal Oak begint in 1971. Destijds was Georges Golay algemeen directeur van Audemars Piguet. De Audemars Piguet-vertegenwoordiger voor Italië, Carlo de Marchi, stapte naar Golay toe en vroeg om een multifunctioneel polshorloge dat tijdens het toeren met de sportwagen, in het weekend op de boot, naar een avondvoorstelling en in de club gedragen kon worden.
Gérald Genta, een van de beroemdste horlogedesigners ter wereld, kreeg de opdracht van Audemars Piguet de Royal Oak te ontwerpen. Slechts vier jaar later ontwierp Genta ook de Nautilus van Patek Philippe. Het design van de Royal Oak is geïnspireerd op de patrijspoorten van een schip. Dat is te zien aan de achthoekige lunette met afgeschuinde zijkanten. De acht zeshoekige schroeven waarmee de lunette aan de horlogekast is bevestigd zijn ook karakteristiek. Tussen de lunette en de behuizing zit een rubberen pakking. De koppen van de zeshoekige schroeven zijn in de lunette verzonken en hun inkepingen zijn exact uitgelijnd. Het is mogelijk de inkepingen in de schroefkoppen door middel van een perfecte cirkel met elkaar te verbinden. Dat kan doordat de schroeven van onder zijn vastgedraaid. De edelstalen horlogeband is in de behuizing geïntegreerd. De schakels worden smaller naarmate ze dichter bij de sluiting komen.
In het begin was de Royal Oak nog geen kaskraker. Tegenwoordig is dit horloge het meest gewilde en succesvolste model van Audemars Piguet.

Kenmerken van de Audemars Piguet Royal Oak

 • Beroemd luxe sporthorloge van edelstaal
 • Ontworpen door Gérald Genta
 • Achthoekige lunette met patrijspoortdesign en schroefjes

Audemars Piguet Royal Oak Offshore - perfectionering van een icoon

Audemars Piguet bracht de Royal Oak Offshore in 1993 op de markt. De achthoekige lunette maakt duidelijk dat dit polshorloge verwant is aan de Royal Oak uit 1972. Het design van de Offshore maakt echter een sportievere indruk. Dit komt onder andere door de chronograaffunctie. De maximale waterdichtheid van 300 m (30 bar) van de Diver-modellen onderstreept waarvoor deze tijdmeter is gemaakt. Ter vergelijking: het standaardmodel van de Royal Oak is tot 50 m (5 bar) waterdicht.
Van de Royal Oak Offshore bestaan momenteel meer dan 70 verschillende modellen. Dit gaat van rijkelijk versierde dameshorloges met diamantzetting tot chronografen met een tourbillon. In deze collectie vindt u ook modellen met gouden horlogekasten. De diameters van de behuizingen gaan van 37 mm bij de damesmodellen tot 48 mm bij de herenhorloges.
Een hoogtepunt van deze collectie zijn de Grande Complication-modellen. Zoals de naam al aangeeft, hebben deze horloges meerdere complicaties. Onder andere een chronograaffunctie, een eeuwigdurende kalender en een minutenrepetitie. De behuizing heeft een doorsnede van 44 mm en een hoogte van 15,7 mm. Door de gecompliceerde functies zijn deze horloges tot slechts 20 m (2 bar) waterdicht. De tijdmeter wordt tijdens het dragen van energie voorzien door een automatische opwinding. Qua materiaal heeft u de keuze uit titanium, wit-, of roségoud. De horlogeband is gemaakt van rubber.

Kenmerken van de Audemars Piguet Royal Oak Offshore

 • Nog sportiever dan de Royal Oak
 • De duikhorloges zijn tot 300 m (30 bar) waterdicht
 • Grande Complication-modellen met eeuwigdurende kalender, chronograaffunctie en minutenrepetitie

Audemars Piguet Millenary - horlogemakerskunst

U herkent de horloges van de Millenary-collectie meteen aan hun ovale horlogekasten. De decentrale wijzerplaten zijn kenmerkend voor de nieuwere modellen. Die zorgen ervoor dat u het kaliber aan de voorkant kunt zien. Doordat Audemars Piguet de uurwerken zeer verfijnd decoreert, zijn het echte eyecatchers. De Millenary-serie kwam in 1995 op de markt.
Van de Millenary bestaan momenteel meerdere versies. De doorsnede van de behuizing varieert van 39,5 mm tot 45 mm. Een aantal exemplaren hebben diamanten op de lunette, de horlogekast, de wijzerplaat en de bruggen van het uurwerk. De meest bijzondere horloges in deze collectie hebben complicaties zoals een tourbillon, een minutenrepetitie en een half-eeuwigdurende kalender. De laatste moet een keer in de vier jaar gecorrigeerd worden op 29 februari, omdat de kalender geen rekening houdt met schrikkeljaren.

Kenmerken van de Audemars Piguet Millenary

 • Ovale behuizing en decentrale tijdweergave
 • Kunstzinnig gedecoreerd uurwerk
 • Ook met minutenrepetitie of tourbillon verkrijgbaar

De geschiedenis van Audemars Piguet

Audemars Piguet heeft een geschiedenis van meer dan 140 jaar. Jules-Louis Audemars richtte de onderneming in 1875 op in Le Brassus, kort nadat hij zijn opleiding tot repasseur had afgerond. Een repasseur voert de eindcontrole van horloges uit. Deze functie behelst nog twee taken: het corrigeren van fouten en de finissage. Het plaatsje Le Brassus ligt in de Vallée de Joux. Deze vallei in de Zwitserse Jura is de bakermat van vele horlogefabrikanten van wereldklasse, onder andere Blancpain, Jaeger-LeCoultre en Breguet.
Bij de oprichting van de onderneming kreeg Jules-Louis Audemars ondersteuning van zijn jeugdvriend Edward-Auguste Piguet, eveneens geschoold tot repasseur. In 1881 stichtten de compagnons de firma Audemars Piguet & Cie. Vanaf het begin maakte het bedrijf gecompliceerde zakhorloges. Slechts een paar maanden na de oprichting werden de eerste horloges met eeuwigdurende kalender, minutenrepetitie en chronograaffunctie gepresenteerd. Het zakhorloge Grande Complication won in 1889 een medaille op de Wereldtentoonstelling in Parijs. De volgende sensatie diende zich aan in 1891, toen Audemars Piguet het kleinste uurwerk met minutenrepetitie ter wereld voorstelde. De diameter van het kaliber bedroeg slechts 18 mm.