InloggenInloggen
617 horloges voor "

Cartier Panthère horloges

"
Merk
Model
Prijs
Diameter
Jaar
Locatie
Meer
Uw selectie

Uw selectie

Uw selectie

Uw zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd
Uw selectie

Uw zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd
Uw selectie

Uw zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd
Algemene informatie
Soort horloge
Referentie
Meer...
Nieuw/tweedehands
Beschikbaarheid
Geslacht
Staat
Meer...
Inbegrepen bij de levering
Eigenschappen & functies
Opwinden
Materiaal horlogekast
Meer...
Wijzerplaat
Meer...
Glas
Functies
Hoogte
Meer...
Materiaal lunette
Meer...
Uurmarkeringen
Waterdicht
Meer...
Overig
Meer...
Horlogeband
Materiaal horlogeband
Meer...
Breedte bandaanzet
Meer...
Kleur horlogeband
Meer...
Materiaal sluiting
Meer...
Annuleren

Sorteren op

Cartier Panthere Vendome Lady Cartier Panthere Vendome Lady
3.750 

Cartier Panthère – élégance par excellence

Het symbool van de juwelier en horlogemaker Cartier is een panter. Het polshorloge Cartier Panthère is aan deze lenige katachtige gewijd. De elegantie van dit roofdier is de bron van inspiratie voor de dames- en herenhorloges van deze collectie.

Hoogtepunten van de Cartier Panthère

  • Markant design: ronde of vierhoekige behuizing
  • Eerste Panthère-horloge geïntroduceerd in 1914
  • Horloges van edelstaal, massief goud of edelstaal en goud
  • Gedeeltelijk met diamantzetting
  • Nieuwere modellen met uiterst precieze quartzuurwerken

Cartier Panthère – soepel als een roofdier

De Panter is het handelsmerk van Cartier. Jeanne Toussaint, een ontwerpster en vertrouweling van Louis Cartier, voerde de panter in als stijlelement van het huis. Als creative director was Toussaint in 1914 ook voor het eerste Panthère-polshorloge verantwoordelijk. De edelstenen op de behuizing en de horlogeband verbeelden het vel van de lenige roofkat. De ronde behuizing omringt een vierkante weergave met Romeinse cijfers. 'La Panthère', zoals Toussaint graag genoemd werd door Cartier, was verantwoordelijk voor talrijke juwelencollecties in de vorm van dieren. Tot haar creaties behoren armbanden, broches, halskettingen en andere kunstwerken. De panter ontwikkelde zich tot een gewild designelement en uiteindelijk tot het embleem van de onderneming. In 1948 kocht bijvoorbeeld de hertogin van Windsor een broche in de stijl van de roofkat. Slechts een jaar later schafte ze een tweede aan, waarbij de panter op een cabochon van saffier ligt van meer dan 152 karaat. Tot de verzameling van de hertogin behoorde ook een beweeglijke armband in de vorm van een panter.
Cartier bracht de polshorloge-collectie aan het begin van de jaren 80 opnieuw uit. Met deze modellen bewees de horlogefabrikant bij de tijd te zijn, want binnenin de tijdmeters bevonden zich uiterst precieze quartzuurwerken. Met een vierhoekige behuizing herinnerde het horloge aan het model Cartier Santos, een van de eerste polshorloges voor piloten uit de geschiedenis van de horlogemakerij. De Panthère ontwikkelde zich snel tot een geliefd Cartier-horloge. Prominenten als Keith Richards en Tina Turner behoren tot de dragers van deze Cartier.

Tips voor de aankoop van een Cartier Panthère

Wilde u altijd al een Cartier-horloge hebben en bent u fan van vierkante behuizingen? Dan zijn de horloges uit de Cartier Panthère-collectie echt iets voor u. Bij deze reeks heeft u ruime keuze: er zijn horloges van edelstaal, van 18-karaats massief goud en met een bicolor-design van staal en goud. Als aandrijving hebben de unisex-tijdmeters precieze quartzuurwerken die slechts om de paar maanden gecorrigeerd hoeven te worden. Omdat Cartier het horloge niet meer produceert, zijn er tegenwoordig bijna alleen maar gedragen horloges te krijgen. De prijzen voor een Panthère in goede staat beginnen bij ongeveer 800 euro. Voor die prijs heeft u een bicolor-exemplaar. Als u gaat voor een gouden horloge met diamanten als versiering bent u al snel meer kwijt dan 15 000 euro. Een gouden horloge met een leren horlogeband is er voor ongeveer 2000 euro. De prijs voor een model met een schakelband van geelgoud begint bij ongeveer 3000 euro. Af en toe vindt u nog een ongedragen exemplaar. De prijzen van deze horloges liggen tussen de 4000 en de 20 000 euro, met een paar uitschieters naar boven.
Als u graag een ronde Panthère wilt hebben, dient u minimaal 1000 euro opzij te leggen. Hetzelfde geldt voor de modellen die over een zeer brede horlogeband beschikken. Bij deze modellen omsluit de band de behuizing. Daarom lijken ze meer op sierarmbanden dan op normale polshorloges.
Als u op zoek bent naar een mechanisch polshorloge met een automatisch kaliber, komt u bij de Santos of de Tank-collectie van Cartier terecht. De Santos is er in gebruikte staat voor minder dan 1000 euro. Nieuwe horloges van edelstaal kosten ongeveer 3000 euro. Ongedragen gouden horloges uit deze collectie kosten ca. 10 000 euro. De Tank is er gedragen en in goede staat al voor minder dan 500 euro. Daarmee behoort hij tot de instapmodellen van Cartier. De fabrikant ontwikkelde de Tank tijdens de Eerste Wereldoorlog en het horloge is, zoals de naam al aangeeft, geïnspireerd op de eerste tanks uit de geschiedenis.
De modellen van de Santos 100 volgen de trend van grote horloges. De afmetingen van de behuizing bedragen 41 x 51 mm. Daarom is dit horloge zeer geschikt voor stevige polsen. Cartier presenteerde de grote tijdmeter ter ere van het 100-jarig jubileum van de Santos in 2004. De prijs van een Santos 100 begint bij ongeveer 2500 euro voor een gedragen model. Voor een ongedragen exemplaar betaalt u minimaal 4000 euro.

Het design van de Cartier Panthère

Het design van de Panthère is zowel elegant als sportief. Vooral de nieuwere modellen zien er met hun vierkante behuizingen en hun metalen horlogebanden uit als sporthorloges. Acht punten op de lunette lijken op de schroefjes-decoratie van de Santos Sport, die Cartier in 1978 presenteerde. Klassieke designelementen als Romeinse cijfers zijn typerend voor Cartier. Ook de Panthère heeft deze uurmarkeringen. U kunt kiezen uit leren en metalen horlogebanden. De laatste hebben vijf rijen en bestaan uit edelstaal, goud of een combinatie van edelstaal en goud. Een paar exemplaren hebben ook diamanten op de behuizing en de lunette.
Het design van de eerste Cartier Panthère verschilde duidelijk van de recentere modellen. Het horloge uit 1914 had een ronde behuizing en was met lichte en donkere edelstenen versierd. De steenzetting zorgde voor een patroon dat leek op het vel van een luipaard. Dit patroon versierde zowel de behuizing als de horlogeband. De wijzerplaat was destijds al vierkant en voorzien van Romeinse cijfers. Voor de tijdweergave gebruikte Cartier de zogenaamde 'pomme-wijzers' die aan het uiteinde een cirkel hadden die leek op een appel. Dit type wijzers werd ontwikkeld door de Zwitserse horlogemanufactuur Breguet. Daarom zijn ze ook onder de benaming 'Breguet-wijzers' bekend.

Design-kenmerken van de Cartier Panthère

  • Voornamelijk vierkante behuizingen
  • Horlogebanden met vijf rijen van edelstaal, massief goud of in bicolor uitvoering
  • Eerste Cartier Panthère had een ronde behuizing en was bezet met edelstenen

Dit is misschien ook interessant: