InloggenInloggen
1.812 horloges voor "

Cartier Santos horloges

"
Merk
Model
Prijs
Diameter
Jaar
Locatie
Meer
Uw selectie

Uw selectie

Uw selectie

Uw zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd
Uw selectie

Uw zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd
Uw selectie

Uw zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd
Algemene informatie
Soort horloge
Referentie
Meer...
Nieuw/tweedehands
Beschikbaarheid
Geslacht
Staat
Meer...
Inbegrepen bij de levering
Eigenschappen & functies
Opwinden
Materiaal horlogekast
Meer...
Wijzerplaat
Meer...
Glas
Meer...
Functies
Meer...
Hoogte
Meer...
Materiaal lunette
Meer...
Uurmarkeringen
Waterdicht
Meer...
Overig
Meer...
Horlogeband
Materiaal horlogeband
Meer...
Breedte bandaanzet
Meer...
Kleur horlogeband
Meer...
Materiaal sluiting
Meer...
Annuleren

Sorteren op

Cartier Santos Or 18 Ct Cartier Santos Or 18 Ct 5.799 

Cartier Santos – een vierkant icoon

De Cartier Santos is er al meer dan 100 jaar. Het vierkante polshorloge is een van de eerste pilotenhorloges uit de geschiedenis van de horlogemakerij. Briljanten en massief goud zorgen ervoor dat deze dames- en herenhorloges uiterst kostbaar zijn.

Hoogtepunten van de Cartier Santos

 • Een van de eerste pilotenhorloges ter wereld
 • In 1904 ontworpen voor de piloot Alberto Santos Dumont
 • Vierkante behuizing met grote herkenningsfactor
 • Collectie voor dames en heren
 • Ook met geskeletteerde wijzerplaat en manufactuurkaliber

Cartier Santos - vernoemd naar een luchtvaartpionier

Aan het begin van de 20e eeuw was de luchtvaart nog iets compleet nieuws. De bekendste luchtvaartpioniers uit die tijd zijn de gebroeders Wright. Zij vlogen aanvankelijk met zweefvliegtuigen, maar later voerden ze ook vluchten uit met motorische vliegtuigen. De Braziliaan Alberto Santos Dumont drukte zijn stempel op de gemotoriseerde luchtvaart in Frankrijk. In 1906 maakte hij de eerste vlucht met een gemotoriseerd vliegtuig voor publiek. Tijdens zijn vluchten, waarbij hij meerdere afstandsrecords behaalde, droeg hij een polshorloge met een rechthoekige behuizing. Twee jaar daarvoor had Santos Dumont contact opgenomen met Cartier. De reden hiervoor was dat zakhorloges moeilijk of helemaal niet afleesbaar waren tijdens het vliegen. Daarom maakte Louis Cartier speciaal voor Santos een polshorloge. Dit was het prototype van het horloge dat later als de Santos een van de bekendste modellen van de Parijse juwelier en horlogefabrikant werd.
Inmiddels is de Cartier Santos er in talrijke uitvoeringen. In 1978 presenteerde de onderneming de Santos Sport. De kenmerken van dit automatische horloge waren een stalen kast met stalen horlogeband, een gouden lunette en opvallende schroefjes op de horlogeband en de lunette. Het model behoorde tot de succesvolste luxe polshorloges van zijn generatie. Het Parijse Musée de l’Air et de l’Espace, een museum voor lucht- en ruimtevaarttechniek, nam het horloge op in haar tentoonstelling.
Ter ere van het 100-jarige jubileum van de Santos presenteerde Cartier de Santos 100. Het oorspronkelijke model uit 1904 was een relatief klein horloge. De Santos 100 ging met de tijd mee en heeft daarom een grote behuizing van 42 bij 51 mm. Daardoor is dit horloge geschikt voor brede mannenpolsen. De vierkante behuizing van edelstaal heeft afgeronde hoeken en de gouden lunette is gedecoreerd met schroefjes. De aandrijving van het polshorloge wordt verzorgd door het ETA-kaliber 2892.

Aankooptips voor de Cartier Santos

Zoekt u een vierkant polshorloge dat tot de beroemdste van zijn soort behoort? In dat geval is de Cartier Santos een uitstekende keuze. De modelreeks heeft een geschiedenis van meer dan 100 jaar en is een van de eerste pilotenhorloges ooit. Gedragen exemplaren in goede staat zijn er al voor minder dan 1000 euro. In deze horloges tikt een nauwkeurig quartzuurwerk, maar automatische horloges zijn voor een vergelijkbare prijs verkrijgbaar. De gouden horloges van de Santos-collectie zijn uiteraard duurder: gedragen kosten ze ongeveer 2500 euro, maar in sommige gevallen meer dan 15 000 euro. Met diamanten op de lunette komen de prijzen in de buurt van de 20 000 euro.
De prijzen voor een ongedragen Cartier Santos beginnen bij ongeveer 3000 euro. De bicolor-varianten van edelstaal en geelgoud kosten ca. 4000 euro. Nieuwe exemplaren van massief goud zijn duurder; daarvoor bent u minimaal 10 000 euro kwijt. Gouden exemplaren met diamanten als decoratie zijn nog een stuk kostbaarder.
Als u een vierkant horloge met een grotere omvang zoekt, dan is de Cartier Santos 100 wat voor u. Deze tijdmeter koopt u voor ongeveer 2500 euro als gedragen polshorloge in goede staat. De prijzen van nieuwe exemplaren beginnen rond de 3600 euro. Gouden horloges uit de Santos 100-collectie kosten gedragen zo'n 10 000 euro. Ongedragen modellen beginnen bij ca. 15 000 euro. Varianten met een tourbillon kosten meer dan 100 000 euro. Een tourbillon is een gecompliceerd mechanisme dat gangafwijkingen, die veroorzaakt worden door de zwaartekracht, compenseert. Daardoor wordt het uurwerk nauwkeuriger. Tourbillons behoren tot de pronkstukken van de haute horlogerie.
De Cartier Tank is ook rechthoekig. Het polshorloge, waarvan het design op de eerste tanks uit de geschiedenis is gebaseerd, vindt u gedragen vanaf ongeveer 500 euro. De prijzen voor ongedragen exemplaren beginnen rond de 1900 euro. Als u de voorkeur geeft aan een ronde behuizing komt u bij de Cartier Ballon Bleu uit. Nieuwe exemplaren schaft u voor ongeveer 3100 euro aan. De vormgeving van de Beluga is vergelijkbaar met die van de Ballon Bleu. Dit horloge van Ebel is verkrijgbaar voor een prijs net onder de 1000 euro.

Cartier Santos Dumont - van klassiek tot modern

De horloges uit de Cartier Santos Dumont-serie staan in de traditie van de eerste Santos-modellen. Net zoals destijds hebben de horloges een vierkante behuizing met afgeronde hoeken. Het uiterlijk van de tijdmeter heeft wel een modern tintje met geskeletteerde wijzerplaten en zwart gecoate behuizingen van titanium. Het bijzondere aan een geskeletteerde wijzerplaat is dat u het mechanische uurwerk door de wijzerplaat kunt zien.
Dit geldt ook voor de Santos Dumont Skeleton Watch XL. De behuizing van dit horloge bestaat uit titanium met een zwarte coating. Titanium is lichter dan edelstaal, maar net zo robuust. Binnenin het horloge doet het manufactuurkaliber 9612 MC met handopwinding dienst. De gangreserve bedraagt circa 72 uur, oftewel precies 3 dagen. Daardoor kunt u het horloge tijdens het weekend gerust terzijde leggen zonder dat het stil blijft staan. De wijzerplaat bestaat uit de bruggen van het uurwerk. Alleen de Romeinse cijfers zijn te herkennen. De zwaardvormige wijzers zijn gemaakt van gerodineerd messing. Door de achterkant van saffierglas kunt u het uurwerk bewonderen. De horlogeband van alligatorleer met een dubbele vouwsluiting van 18-karaats witgoud completeert de look van het horloge.
De Santos Dumont is er ook in klassieke uitvoeringen met een traditionele wijzerplaat met Romeinse cijfers. De behuizingen van 18-karaats roodgoud of gerodineerd witgoud hebben 59 briljanten. Die zijn op de bandaanzetten, de kroon, de ring om de wijzerplaat en op de rand van de behuizing geplaatst. In totaal hebben de tot briljant geslepen diamanten een gewicht van 2,48 karaat. De afmetingen van de behuizingen zijn 44,48 bij 34,6 mm. Met een hoogte van 5,58 mm zijn de modellen vrij plat. Saffierglas beschermt de wijzerplaat en de zwaardvormige wijzers tegen invloeden van buitenaf. De horlogeband bestaat uit alligatorleer. Een vouwsluiting van massief goud houdt het horloge stevig om de pols. De Santos Dumont-horloges hebben het mechanische handopwindbare kaliber 430 MC als aandrijving.

Kenmerken van de Cartier Santos Dumont

 • Behuizingen van gemiddelde grootte zijn zowel geschikt voor dames als heren
 • Behuizingen van massief goud met briljanten
 • Manufactuurkaliber 9612 MC met een gangreserve van 72 uur
 • Exemplaren met geskeletteerde wijzerplaten

Cartier Santos 100 – horloge in groot formaat

In vergelijking met de Santos Dumont is de Cartier Santos 100 iets forser en mannelijker. Daarvoor zijn in de eerste plaats de schroefjes op de lunette verantwoordelijk. Ook de grootte van de Santos 100 is geschikt voor brede polsen. Bovendien zorgen de afmetingen van 51,1 x 41,3 mm ervoor dat het een opvallend horloge is. Met een hoogte van 10,34 mm is dit grotere model ook bijna twee keer zo dik als de Santos Dumont. Beide reeksen hebben vierkante behuizingen met Romeinse cijfers op de wijzerplaat. De horlogebanden van alligatorleer vormen een andere overeenkomst.
De Santos 100 is er in edelstaal, in een bicolor-versie van edelstaal en geelgoud en er is een zwart gecoate variant van edelstaal. Het laatste model is met rode secondewijzers en horlogebanden van kalfsleer het meest sportief. Aan de binnenkant van het horloge bevindt zich het manufactuurkaliber 1847 MC met automatische opwinding.

Kenmerken van de Cartier Santos 100

 • Vierkante behuizingen met afmetingen van 51,1 x 41,3 mm
 • Schroefjes-decoratie op de lunette
 • Varianten van edelstaal, massief goud en bicolor
 • Manufactuurkaliber 1847 MC

Speciaal voor dames - Cartier Santos Demoiselle

De Cartier Santos Dumont en de Cartier Santos 100 zijn er voor zowel dames als heren. De dameshorloges van deze lijn zijn iets kleiner en hebben een vrouwelijker design. De horlogebanden zijn bijvoorbeeld van roze alligatorleer.
De modellen van de Santos Demoiselle-serie richten zich uitsluitend op dames. Kleine behuizingen van 24 x 18,7 mm of 28,25 x 21,65 mm zijn zeer geschikt voor ranke vrouwenpolsen. Met een hoogte van 5,5 mm zijn de horloges behoorlijk plat. Behuizingen van 18-karaats rood- of witgoud zorgen ervoor dat de horloges erg kostbaar zijn. 48 briljant geslepen diamanten versieren de behuizing. Binnenin de horloges geven uiterst precieze quartzuurwerken de maat aan.

Kenmerken van de Cartier Santos Demoiselle

 • Dameshorloge van 18-karaats rood- of witgoud
 • Briljanten op de behuizing
 • Kleine behuizing voor slanke polsen