InloggenInloggen
3.679 horloges voor "

Hublot Classic Fusion

"
Merk
Model
Prijs
Diameter
Jaar
Locatie
Meer
Uw selectie

Uw selectie

Uw selectie

Uw zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd
Uw selectie

Uw zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd
Uw selectie

Uw zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd
Algemene informatie
Soort horloge
Referentie
Meer...
Nieuw/tweedehands
Beschikbaarheid
Geslacht
Staat
Inbegrepen bij de levering
Eigenschappen & functies
Opwinden
Materiaal horlogekast
Meer...
Wijzerplaat
Meer...
Glas
Functies
Meer...
Hoogte
Meer...
Materiaal lunette
Meer...
Uurmarkeringen
Waterdicht
Meer...
Overig
Meer...
Horlogeband
Materiaal horlogeband
Meer...
Breedte bandaanzet
Meer...
Kleur horlogeband
Meer...
Materiaal sluiting
Meer...
Annuleren

Sorteren op

Hublot Classic Fusion Aero Automatic Chrono Hublot Classic Fusion Aero Automatic Chrono
9.809 

Classic Fusion: Hublots degelijke luxe horloge

De Classic Fusion neemt een uitzonderingspositie in bij Hublot. Dit model is degelijker dan de andere horloges van de Zwitserse fabrikant, maar heeft wel de typische designelementen.

Bijzonderheden van de Classic Fusion

  • De klassieker onder de Hublot-horloges
  • Tourbillon en minutenrepetitie
  • Gangreserve van maximaal 8 dagen
  • Titanium, keramiek en roségoud
  • Horlogeband van natuurrubber

De aanvulling op de Big Bang

Hublot is de rijzende ster van de internationale horlogebranche. Toch is niet iedereen gecharmeerd van het extravagante design van de Big Bang. Dat is geen probleem, want Hublot heeft ook de Classic Fusion in het portfolio. Het is een degelijke Hublot, zonder volledig af te wijken van de look van het merk. De Classic Fusion heeft een brede lunette met zichtbare schroeven, die kenmerkend zijn voor het design van Hublot. Daarnaast heeft de modelreeks het een en ander in petto voor fans van gecompliceerde kalibers.
De Classic Fusion beleefde zijn première op Baselworld 2010. Dat was vijf jaar na het debuut van de Big Bang. Dat horloge katapulteerde de enigszins in de vergetelheid geraakte onderneming uit Nyon naar de top van de Zwitserse horlogebranche. Omdat de Big Bang een behoorlijk extravagant design heeft, besloot Hublot ook een iets traditioneler horloge aan te bieden. Het resultaat was de Classic Fusion. Nomen est omen, want het fusion-concept is sinds het begin van de jaren 80 een centraal element in de productontwikkeling. Hublot maakt er een gewoonte van verschillende materialen voor een horloge te gebruiken. In het begin was dat goud voor de behuizing en rubber voor de horlogeband.

Dames- en herenhorloges van 33 tot 45 mm

Intussen heeft de fabrikant het palet aan grondstoffen voor de behuizing uitgebreid. De Classic Fusion wordt aangeboden in goud, titanium en keramiek. De afmetingen reiken van 33 tot 38 mm en van 42 tot 45 mm. De collectie richt zich zowel op dames als heren. Overigens worden niet alle varianten van de Classic Fusion met de genoemde diameters geproduceerd. De Power Reserve is er bijvoorbeeld alleen met een doorsnede van 45 mm. Een ruime keuze - 33, 38, 42 en 45 mm - vindt u bij de variant met drie centrale wijzers en een datumweergave op 3 uur. Dit is de standaardversie.
Hublot biedt het horloge ook aan met een chronograaffunctie en met een doorsnede van 42 of 45 mm. Het horloge heeft twee hulpwijzerplaten: een op 3 en een op 9 uur. De datumweergave bevindt zich op de 6-uurpositie.

De maan op de wijzerplaat

Het model Aerofusion Moonphase is er eveneens met een diameter van 42 of 45 mm. Zoals de naam al aangeeft, heeft dit horloge als complicatie een maanfaseweergave. Opvallend zijn de geskeletteerde wijzerplaten en uurwerken. Daardoor kunt u een blik werpen op de bewegende mechanica van de Aerofusion Moonphase.
De Ultra Thin (42 en 45 mm) behoort sinds 2012 tot de modelreeks Classic Fusion. Dit horloge heeft geen complicaties of een datumweergave, maar alleen drie wijzers. Daarvan draait de secondewijzer decentraal op 7 uur. Bijzonder is de platte bouwwijze, waar de naam ook naar verwijst. De hoogte van de Ultra Thin bedraagt 2,9 mm. Het uurwerk en de wijzerplaat zijn geskeletteerd.
Bij de Aerofusion met een chronograaffunctie kunt u het uurwerk ook door de wijzerplaat zien. Dit horloge wordt alleen met een doorsnede van 45 mm geproduceerd. Hetzelfde geldt voor de Power Reserve, die zowel over een gangreserveweergave tussen 9 en 11 uur als over een kleine seconde op 6 uur beschikt. De wijzerplaat van de Power Reserve is in tegenstelling tot die van de Aerofusion niet geskeletteerd.

Classic Fusion met akoestische tijdweergave

De modellen Tourbillon Chronograph Skeleton en de Minute Repeater hebben ook een behuizing van 45 mm. De Tourbillon Chronograph Skeleton maakt indruk met een tourbillon. De Minute Repeater geeft de tijd ook akoestisch weer met een klein slagwerk.

Welke Classic Fusion kan ik het beste kopen?

De Classic Fusion heeft zich sinds de introductie in 2010 ontwikkeld tot een van de meest verkochte modelreeksen van Hublot. Zoekt u een horloge met het moderne design van dit merk, maar dan iets minder uitbundig vormgegeven? Dan is de Classic Fusion het horloge dat u zoekt.
De instap begint rond de 3500 euro voor een ongedragen dameshorloge met een doorsnede van 33 mm. De behuizing bestaat in deze prijsklasse uit titanium, voor ongeveer 1000 euro meer heeft u er een van keramiek.
U bent ongeveer 5000 euro kwijt voor een ongedragen Classic Fusion met een automatisch uurwerk en een diameter van 38 of 42 mm. Als u kiest voor een chronograaf met een horlogekast van titanium, dan is 7500 à 8000 euro een gebruikelijke prijs. Ook dit model is iets duurder met een behuizing van keramiek.
Het geskeletteerde model Aerofusion overschrijdt de grens van 10 000 euro. Een nieuwe Aerofusion Moonphase van titanium en met een maanfaseweergave kost ongeveer 12 000 euro.
Een behuizing van roségoud verhoogt de prijs. De sobere versie met drie wijzers wordt over het algemeen aangeboden voor een prijs tussen de 17 000 en 20 000 euro. Een roségouden Aerofusion met een wijzerplaat en een uurwerk die geskeletteerd zijn en met een chronograaffunctie kost rond de 35 500 euro.
De prijs van een Classic Fusion stijgt verder door een kaliber met een tourbillon. Vanaf ongeveer 50 000 euro kunt u een dergelijk horloge aanschaffen. Tourbillon-varianten van de Classic Fusion van roségoud of keramiek zijn vaak duurder en kosten 75 000 euro of meer. De duurste modellen hebben naast een tourbillon ook een minutenrepetitie. Voor zulke horloges zijn prijzen tussen de 160 000 en 170 000 euro gebruikelijk als de horlogekast uit titanium bestaat. Een behuizing van roségoud zorgt ervoor dat de Tourbillon Cathedral Minute Repeater meer dan 200 000 euro kost.
De patrijspoort-look met geschroefde lunette, die Hublot gebruikt voor de Classic Fusion, vindt u ook terug bij de Royal Oak van Audemars Piguet. De Royal Oak is een ontwerp van de beroemde designer Gérald Genta. Dit horloge werd in 1972 op de markt gebracht en was het eerste sporthorloge met dit design.

Kalibers van de Classic Fusion

Hublot plaatst uitsluitend kalibers onder eigen naam in de Classic Fusion-collectie. Een aantal uurwerken zijn echter vervaardigd door andere fabrikanten, die gespecialiseerd zijn in de productie van kalibers. Zo heeft de HUB1112 de Sellita SW300-1 als basis. De HUB1143 is eigenlijk de ETA 2892-A2 met een chronograafmodule van Dubois-Dépraz. De HUB6310 en de HUB8001 worden daarentegen wel door Hublot zelf geproduceerd. Deze manufactuurkalibers hebben een tourbillon. De HUB1602 tikt binnenin de Classic Fusion Power Reserve en heeft een indrukwekkende gangreserve van ongeveer 8 dagen.
Kaliber Opwinding Chrono-graaf Gang-reserve Tour-
billon
Minuten-
repetitie
Geske-
letteerd
Maan-
fase
HUB1112 Automatisch 42 u
HUB1143 Automatisch 42 u
HUB1155 Automatisch 42 u
HUB1131 Automatisch 42 u
HUB1300.4 Handmatig 90 u
HUB1602 Handmatig 192 u
HUB6310 Handmatig 115 u
HUB8001 Handmatig 120 u

Innovatief sinds 1980

De Italiaanse horlogedesigner Carlo Crocco richtte Hublot op in 1980. Hij ontwikkelde ook het fusion-concept, waarbij hij goud en natuurrubber combineerde als grondstoffen voor respectievelijk de horlogekast en de horlogeband. In 2008 verkocht hij zijn Hublot-aandelen aan het luxeconcern Moët Hennessy Louis Vuitton (LMVH).
In de geschiedenis van het bedrijf is een belangrijke rol weggelegd voor Jean-Claude Biver. Hij stapte in 2004 over van Omega naar Hublot. Bij beide bedrijven vervulde hij de functie van directeur. Biver was de drijvende kracht achter de opkomst van het merk. Een jaar na zijn aantreden presenteerde Hublot de Big Bang. Dit horloge won talrijke prijzen en zorgde ervoor dat Hublot tegenwoordig tot de bekendste Zwitserse fabrikanten van luxe horloges behoort.