InloggenInloggen
3.993 horloges voor "

Omega Constellation horloges

"
Merk
Model
Prijs
Diameter
Jaar
Locatie
Meer
Uw selectie

Uw selectie

Uw selectie

Uw zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd
Uw selectie

Uw zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd
Uw selectie

Uw zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd
Algemene informatie
Soort horloge
Referentie
Meer...
Nieuw/tweedehands
Beschikbaarheid
Geslacht
Staat
Meer...
Inbegrepen bij de levering
Eigenschappen & functies
Opwinden
Materiaal horlogekast
Meer...
Wijzerplaat
Meer...
Glas
Meer...
Functies
Meer...
Hoogte
Meer...
Materiaal lunette
Meer...
Uurmarkeringen
Waterdicht
Meer...
Overig
Meer...
Horlogeband
Materiaal horlogeband
Meer...
Breedte bandaanzet
Meer...
Kleur horlogeband
Meer...
Materiaal sluiting
Meer...
Annuleren

Sorteren op

Omega Constellation Pie Pan Automatic Yellow Gold / 36mm Omega Constellation Pie Pan Automatic Yellow Gold / 36mm
2.299 

De Constellation – sinds 1952 de ster van Omega

Tot en met de spectaculaire maanlanding van de Speedmaster was de Constellation-collectie Omega's uithangbord. Al meer dan 60 jaar winnen deze chronometers prijzen voor hun nauwkeurigheid. Vier klauwen op de lunette kenmerken de modellen.

Highlights van de Omega Constellation

  • Omega's eerste in serie geproduceerde chronometer
  • Geavanceerde techniek: coaxiale ankergang, balansveer uit silicium
  • Groot aanbod aan vintage horloges
  • Sinds 1982 met 4 klauwen
  • Vijfpuntige ster op de wijzerplaat

Omega's eerste in serie geproduceerde chronometer: de Constellation

Omega bracht de Constellation in 1952 op de markt en sindsdien is het horloge een vaste waarde in het assortiment. In de loop der jaren werd het design meermaals aangepast. De elegante dress watch van de beginjaren maakte in de jaren 80 plaats voor een modern polshorloge met sportieve elementen. De ingrijpendste verandering vond plaats in 1982 toen Omega de Constellation Manhattan uitbracht. Dit model had op 3 en 9 uur namelijk twee kleine verhogingen, klauwen genoemd. Een kenmerk dat tot op de dag van vandaag terugkeert bij alle horloges uit de collectie Constellation. Juweliers gebruiken deze klauwen om edelstenen vast te zetten, de lunette kan niet gedraaid worden. Eveneens karakteriserend voor deze collectie is de vijfpuntige ster in het midden van de onderste helft van de wijzerplaat. Deze is aanwezig sinds de invoering in 1952 en staat voor gekeurde chronometerkwaliteit en prestige. De modellen uit de Constellation-collectie zijn Omega's eerste in serie geproduceerde chronometers in de vorm van polshorloges.
De naam Constellation is afkomstig uit de astronomie. Het begrip "Constellation" verwijst naar de stand van de sterrenbeelden ten opzichte van elkaar, bekeken vanaf een plek op de aarde. Gedurende zijn 160-jarige bestaan nam Omega vaker dan enig ander horlogemaker deel aan wedstrijden van de Zwitserse sterrenwachten. Al heel vroeg vestigden horloges van Omega nauwkeurigheidsrecords. De collectie Constellation is een hommage aan deze tijd. Daarvan getuigen een ster op de wijzerplaat en een afbeelding van een sterrenwacht op het deksel.

Een Omega Constellation kopen

De Omega Constellation is een zeer herkenbaar polshorloge. Sinds het verschijnen van de Constellation Manhattan in 1982 hebben alle exemplaren de vier karakteriserende klauwen op de lunette. Twee op 3 en twee op 9 uur. De kasten hebben een diameter tussen 24 en 38 millimeter. De kleinere modellen zijn geschikt voor smallere polsen en hebben diamanten als indexmarkeringen of als versiering op de lunette. Qua materiaal hebt u de keuze tussen roestvrij staal, geel- of roodgoud en tweekleurige varianten. Omega rust deze modellen hoofdzakelijk uit met geschakelde armbanden van roestvrij staal of goud. Enkele exemplaren zijn ook verkrijgbaar met een lederen armband. Gedragen modellen met quartzkaliber zijn te vinden voor minder dan 1000 euro. De prijzen voor heel goed bewaarde automatische versies beginnen bij ongeveer 1000 euro. Vanaf 2500 euro kunt u een iets ouder ongedragen model op de kop tikken. Gouden horloges met diamanten op de wijzerplaat en de lunette kosten ongeveer 50 000 euro.
Als u op zoek bent naar een vintage Omega, vindt u in de collectie Constellation ongetwijfeld een model naar uw zin. Horloges die voor 1982 geproduceerd werden, komen over het algemeen klassieker voor de dag. Ideaal als dress watch dus. Heel goed bewaarde modellen uit de jaren 60 en 70 kunt u al vinden voor ongeveer 600 euro. De prijs van gouden modellen uit deze tijd ligt, naargelang de toestand, tussen 3000 en 10 000 euro.

Omega's topmodellen

Het design van de Constellation

De nieuwere Constellation-modellen hebben een opvallend design. Sinds het verschijnen van de Constellation Manhattan in 1982 zijn de vier klauwen op de lunette het opvallendste kenmerk. Ook karakteriserend zijn de Romeinse cijfers op de meeste lunetten, waarbij de III en IX ontbreken omwille van de klauwen. Het horloge is beschikbaar met een diameter van 24, 27, 31, 35 en 38 millimeter. De kleinste varianten zijn vooral op vrouwen gericht. Omega rust deze modellen zowel uit met automatische als met elektronische quartzkalibers. Bijzonder aan de automatische uurwerken is de coaxiale ankergang – een alternatief voor de gangbare Zwitserse ankergang. De coaxiale is efficiënter en de onderdelen verslijten langzamer.
Naast edelstalen, geel-, wit- of roodgouden varianten, zijn er ook tweekleurige exemplaren verkrijgbaar. Bij de armbanden overheersen roestvrijstalen, gouden en tweekleurige uitvoeringen, leer is minder voorkomend. Bijzonder opvallend zijn de exemplaren waarbij bijna de volledige wijzerplaat bedekt is met diamanten. Bij vele damesmodellen worden edelstenen gebruikt als indexmarkeringen en versiering op de lunette. Ook bij de wijzerplaten laten de designers hun creativiteit de vrije loop: zilver, zwart, wit, bruin, champagne zijn slechts enkele van de beschikbare kleuren, waardoor zo goed als iedereen een kleur naar zijn zin vindt. Daarnaast zijn er ook glanzende parelmoeren wijzerplaten, waarvan een deel met golven gedecoreerd is.

Omega Globemaster – polshorloge met retro look

De actuele Globemaster is een zelfstandige modellijn binnen de Constellation-collectie. Door de wijzerplaat in de vorm van een taartvorm – de zogenaamde "Pie Pan"-wijzerplaat – lijken de modellen van deze retroreeks op de eerste uit de jaren 50. De kast van 39 mm met geribbelde lunette is gebaseerd op de uitvoeringen uit de jaren 60. In samenwerking met het Zwitserse instituut voor metrologie (METAS) ontwikkelde Omega een nieuwe, waarheidsgetrouwe testprocedure. In deze testen wordt de waterdichtheid, gangreserve en weerstand tegen magneetvelden getest. De Globemaster is het eerste horloge wereldwijd dat slaagde voor deze testen en mag daarom de titel "Master Chronometer" dragen. Zijn naam heeft het polshorloge te danken aan de gelijknamige modellen uit de jaren 50, die voor de Amerikaanse markt bestemd waren. Aangezien de naam "Constellation" in de Verenigde Staten merkenrechtelijk beschermd was, plaatste Omega het opschrift Globemaster op de wijzerplaten voor de Amerikaanse markt.

Omega Constellation – geliefd bij verzamelaars

Als u een liefhebber bent van vintage horloges, zijn de Constellation-modellen uit de jaren 50 en 60 ongetwijfeld uw ding. Vele van deze horloges zijn gemaakt uit geelgoud en hebben een gouden milaneseband met fijne schakels. Vroeger waren er ook exemplaren met lederen horlogebanden. Een van de meest karakteristieke kenmerken van deze horloges is de zogenaamde "Pie Pan"-wijzerplaat, waarvan de vorm doet denken aan een omgedraaide taartvorm. De wijzerplaten van de eerste Constellations waren rijkelijk versierd: gouden indexen in diamantvorm en spits toelopende wijzers van goud versierden de wijzerplaat. Ook waren er gouden opschriften en de Constellation-ster op te zien. Afgeronde bandaanzetten kenmerkten de modellen tot in de jaren 60. Later veranderde Omega ze lichtelijk: een beetje rechthoekiger, zonder in te boeten aan elegantie. Op het deksel staat een gravure van de sterrenwacht van Genève omgeven door acht sterren. Deze sterren symboliseren het aantal chronometertests die Omega doorstond.

Kenmerken van Constellations uit de jaren 50

  • Gouden indexmarkeringen in diamantvorm
  • "Pie Pan"-wijzerplaten
  • Gravure van de Geneefse sterrenwacht in het deksel
Omega rustte deze horloges uitsluitend uit met uurwerken met een chronometercertificaat. Uiterst nauwkeurig en betrouwbaar bleek het kaliber 551 zonder datumaanduiding, dat vanaf 1959 in de Constellation-modellen tikte. Het had een diameter van 27,9 mm en een hoogte van 4,5 mm. De balans tikte met een frequentie van 19 800 halve omwentelingen per uur. Dankzij een gepatenteerd mechanisme wond de rotor de veer dubbelzijdig op. Varianten met dit kaliber ontwikkelden zich tot de succesvolste van het Zwitserse merk. Met soortgelijke kalibers brak Omega in 1963 talrijke nauwkeurigheidsrecords in de categorie polshorloges.

Klassieke modellen van andere merken

Modernste kalibertechniek in de Constellation

Van begin af aan staat Omega's Constellation collectie gelijk aan nauwkeurigheid. Tot op de dag van vandaag is dat nog steeds zo. Geavanceerde techniek zoals de coaxiale ankergang verhoogt de efficiëntie evenals de nauwkeurigheid en vermindert tegelijkertijd de wrijving tussen de onderdelen. Smeermiddelen worden daardoor zo goed als overbodig en de horloges moeten minder vaak naar de juwelier voor onderhoud. Twee in serie geschakelde veertrommels zorgen ervoor dat de kalibers 8500 en 8501 een gangreserve van 60 uur behalen. Het kaliber 8501 heeft een 18 karaat roodgouden rotor en balansbrug. De uurwerken 8500 en 8501 tikken in de modellen met een diameter van 38 millimeter. In de kleinere versies van 35 millimeter bouwt Omega het kaliber 2500 in, het eerste Omegakaliber met een coaxiale ankergang.
De Constellations zijn verkrijgbaar als sober driewijzermodel zonder extra functies, met datumvenster op 3 uur en met een dag-datum-aanduiding. Bij de laatste variant staat de uitgeschreven dag op 12 uur en de datum op 6. Deze horloges worden aangedreven door de kalibers 8602 en 8613, eveneens met coaxiale ankergang. Zowel de datum als de dagaanduiding veranderen exact om middernacht. De gangreserve van de beide uurwerken bedraagt 55 uur en de balansveren zijn gemaakt uit het antimagnetische semi-metaal silicium. Als u interesse heeft in een vergelijkbaar horloge met dag- en datumweergave, kunt u de Day-Date van Rolex eens bekijken. Dit horloge is uitsluitend verkrijgbaar in goud of platina.