InloggenInloggen
Merk
Model
Prijs
Diameter
Jaar
Locatie
Meer
Uw selectie

Uw selectie

Uw selectie

Uw zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd
Uw selectie

Uw zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd
Uw selectie

Uw zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd
Algemene informatie
Soort horloge
Referentie
Meer...
Nieuw/tweedehands
Beschikbaarheid
Geslacht
Staat
Meer...
Inbegrepen bij de levering
Eigenschappen & functies
Opwinden
Materiaal horlogekast
Meer...
Wijzerplaat
Meer...
Glas
Functies
Meer...
Hoogte
Meer...
Materiaal lunette
Meer...
Uurmarkeringen
Waterdicht
Meer...
Overig
Meer...
Horlogeband
Materiaal horlogeband
Meer...
Breedte bandaanzet
Meer...
Kleur horlogeband
Meer...
Materiaal sluiting
Meer...
Annuleren

Sorteren op

Omega Seamaster Planet Ocean 600m Co-Axial 38 232.30.38.20.04.001 Omega Seamaster Planet Ocean 600m Co-Axial 38 232.30.38.20.04.001
3.770 

Dit vindt u wellicht ook interessant:

Koop uw spiksplinternieuwe Benzinger-horloge direct bij de fabrikant
Ontdek meer

Het duikhorloge dat aan de hoogste eisen voldoet: Planet Ocean 600 M

Op het lijstje van duikhorloges voor extreme diepten kan de Seamaster Planet Ocean niet ontbreken. Het horloge van Omega is bestand tegen een waterdruk van 60 bar (600 meter), heeft een perfecte finish én een heliumventiel.

Highlights van de Omega Seamaster Planet Ocean 600 M

  • Waterdicht tot 600 m (60 bar), heliumventiel
  • Diameter van 37,5 tot 45,5 millimeter
  • Roestvrij staal, titanium en roodgoud
  • Manufactuurkaliber met coaxiale ankergang
  • Ook als chronograaf of met GMT-wijzer

Van groot naar klein

Met een aangegeven waterdiepte van 600 meter maakt de Planet Ocean deel uit van een exclusieve groep van duikhorloges. De uitgeoefende druk op zo'n diepte is reusachtig en vergelijkbaar met een gewicht van 60 kilogram dat op elke vierkante centimeter van het horloge drukt. De Zwitserse fabrikant van luxehorloges Omega stelde de Planet Ocean 600 M voor in 2005 en produceert het horloge nog steeds.
De lijn is gewijd aan belangrijke oceanografen zoals William Beebe en Jacques-Yves Cousteau. De naam Planet Ocean kan geassocieerd worden met de Précontinent onderzeeverblijven van de Franse duikpionier. Cousteau richtte ze in de jaren 60 op om te weten te komen welke uitwerking leven onder de zeespiegel op de mens heeft. De verlaten resten van het dorp Précontinent II liggen voor de kust van Soedan, op 10 meter diepte in de Rode Zee. Vandaag de dag zijn deze overwoekerd door koralen en een geliefde bestemming voor duikers.
De grootste variant van de Planet Ocean 600 M is bijzonder imposant. De diameter bedraagt 45,5 mm, het heeft een indrukwekkende hoogte van 19 mm en weegt ongeveer 242 gram. De middelste versies hebben een kast van 39,5 mm, 42 mm en 43,5 mm. De kleinste meet 37,5 mm en is dus eerder geschikt voor smallere mannenpolsen of vrouwen. Als alle groottes en uiterlijke kenmerken worden opgeteld, biedt Omega ongeveer 100 verschillende varianten van de Planet Ocean 600 M aan.
Alle modellen hebben uur- en minutenwijzers met driehoekige punten. De GMT-versies zijn uitgerust met een tweede uurwijzer om de tijd in een tweede tijdzone aan te duiden. De oranje wijzer is gemaakt van aluminium en gaat één keer rond in 24 uur. De Planet Ocean biedt zich hierdoor aan als duikhorloge en als reisgenoot. Zo weten globetrotters tijdens hun duikvakanties ver hier vandaan altijd hoe laat het thuis is.
De optiek gaat van sober tot opvallend. Met een lunette en een fel oranje rubberen armband is het horloge een echte blikvanger. Andere modellen blijven keurig in eenzelfde toon: een donkerblauwe lunette en donkerblauwe wijzerplaat in combinatie met een edelstalen kast en armband zorgen voor een rustig, technisch georiënteerd design. Om het horloge minder zwaar te maken, biedt Omega ook titanium aan. Typerend zijn de versies met roodgouden behuizing die uitgerust kunnen worden met diamanten op de lunette.

Een Seamaster Planet Ocean 600 M

Als u op zoek bent naar een stevig en functioneel duikhorloge van één van de meest vooraanstaande Zwitserse merken, bent u bij de Planet Ocean 600 M aan het juiste adres. Een ongedragen horloge met roestvrijstalen kast kunt u vinden vanaf ongeveer 3500 euro. Vooral de uitvoering met oranje lunette is veelvoorkomend. Vanaf ongeveer 5000 euro kunt u een kijkje nemen bij de chronografen van de Planet Ocean.
Voor exemplaren met een gouden kast liggen de prijzen duidelijk hoger, hier moet u minstens rekenen op 15 000 euro. Komen er ook nog diamanten aan te pas, dan neemt de prijs met meer dan 5000 euro toe. Aangezien de Planet Ocean 600 M een relatief nieuwe serie is, blijft het vintage aanbod beperkt. Het zal nog een tijdje duren, vooraleer dit horloge als verzamelobject verkocht zal worden. Net zoals bij alle duikhorloges, moet u de waterdichtheid af en toe laten controleren.

Omega Seamaster Planet Ocean 600 M in het kort

  • Uitgebreid aanbod met oranje accenten
  • Roestvrijstalen uitvoeringen vanaf ongeveer 3500 euro
  • Met gouden kast vanaf 15 000 euro
  • Nog geen vintage modellen

Even nauwkeurig als een chronometer en een kaliber met moderne techniek

Alle groottes zijn standaard uitgerust met drie wijzers, waaronder een centrale seconde en een datumvenster. Bij de uitvoeringen van 45,5 mm vinden we meerdere chronografen terug. Deze horloges met stopwatchfunctie en decentrale seconde worden aangedreven door het zelfgemaakte kaliber 9300. Het automatische uurwerk voldoet aan de nauwkeurigheid die van een chronometer verlangd wordt; een certificaat van het officiële Zwitserse testinstituut voor chronometers (COSC) geldt als bewijs. Kenmerken van het kaliber 9300 zijn een balansveer uit antimagnetisch silicium en een gangreserve van 60 uur. Ook het kaliber 8500, dat te vinden is in de horloges zonder stopwatch van 42 en 45,5 mm, gaat zo lang mee. De Planet Ocean met GMT-functie is uitgerust met het kaliber 8605 om een tweede tijdzone weer te kunnen geven.
De modellen van 37,5 mm zijn met het kaliber 8520 uitgerust en hebben een gangreserve van 50 uur. Ook de 8500 en 8520 zijn automatische kalibers. In de kalibers van de reeks Planet Ocean gebruikt Omega een coaxiale ankergang. De voordelen: het uurwerk loopt preciezer en is minder gevoelig voor schokken.
Om ervoor te zorgen dat het horloge bestand is tegen een druk van 60 bar, moet het glas erg sterk zijn. Gewelfd saffierglas voldoet aan deze voorwaarde. Omega gebruikt dit synthetische glas ook voor het deksel, zodat het kaliber bewonderd kan worden. Bij duikhorloges is een zichtbodem ongebruikelijk, omdat een toereikende bescherming tegen magnetisme eigenlijk een metalen bodem verlangt. Antimagnetische onderdelen zoals een spiraal van silicium maken het gebruik van een zichtbodem toch mogelijk.

Heliumventiel om de druk te compenseren

De Planet Ocean 600M lijkt op 10 uur een tweede kroon te hebben, maar in feite gaat het hier om een heliumventiel. Wanneer een duiker lang in een compressiekamer verblijft, kunnen heliumatomen uit het ademgas in het horloge terechtkomen. Bij het terugkeren naar een normaal drukniveau, ontstaat er overdruk in de behuizing die schadelijk kan zijn voor het horloge. Om de druk gelijk te stellen, moet het heliumventiel handmatig opengedraaid worden. Hoewel slechts enkele duikers dit ventiel daadwerkelijk nodig hebben, staat het voor de professionele aanpak die het merk met de Planet Ocean 600 M naleeft.

Alternatieven van Breitling, Rolex of Sinn

Er zijn enkele alternatieven voor dit horloge. Breitling maakt het mogelijk 500 meter diep te duiken met de Steelfish uit de reeks Superocean. Concurrent Rolex heeft enkele modellen die nog dieper kunnen, waaronder de Sea-Dweller 4000 (1220 meter en, net zoals de Planet Ocean 600 M, uitgerust met een heliumventiel). Ook de Sinn U1 van geparelstraald duikbotenstaal (gecertificeerd tot 1000 meter) vormt een betaalbaarder alternatief. De Planet Ocean 600 M blijft echter één van de best presterende duikhorloges. Een troef van deze Omega is het grote assortiment aan designs, materialen en groottes.

Dit is misschien ook interessant: