InloggenInloggen
364 horloges voor "

Panerai Luminor Marina

"
Merk
Model
Prijs
Diameter
Jaar
Locatie
Meer
Uw selectie

Uw selectie

Uw selectie

Uw zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd
Uw selectie

Uw zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd
Uw selectie

Uw zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd
Algemene informatie
Soort horloge
Referentie
Meer...
Nieuw/tweedehands
Beschikbaarheid
Geslacht
Staat
Inbegrepen bij de levering
Eigenschappen & functies
Opwinden
Materiaal horlogekast
Meer...
Wijzerplaat
Meer...
Glas
Functies
Hoogte
Meer...
Materiaal lunette
Uurmarkeringen
Waterdicht
Meer...
Overig
Meer...
Horlogeband
Materiaal horlogeband
Meer...
Breedte bandaanzet
Meer...
Kleur horlogeband
Meer...
Materiaal sluiting
Annuleren

Sorteren op

Panerai Luminor Marina Firenze Boutique PAM0001 NEW Panerai Luminor Marina Firenze Boutique PAM0001 NEW
7.950 

Panerai Luminor Marina: het horloge maakt de man

Met een diameter van 44 millimeter valt de Luminor Marina op aan elke pols. Hét mannenhorloge van Panerai is uitgerust met het typische beschermingsmechanisme dat voorkomt dat de kroon beschadigd wordt en ze vast in de behuizing duwt.

De Luminor Marina uit de collectie Luminor werd oorspronkelijk ontwikkeld voor de gevechtsduikers van het Italiaanse leger en groeide uit tot één van hun opvallendste modellen. Daaraan draagt de grote kussenvormige behuizing op de eerste plaats bij. Daarnaast springt de karakteristieke beugel over de kroon meteen in het oog. Mensen met dit horloge spot je van ver. In het begin van de actiefilm Eraser met Arnold Schwarzenegger uit 1996 komt de Marina in het groot in beeld. Net zoals Sylvester Stallone is "de Terminator" een Panerai-fan. De kleine seconde op negen uur is kenmerkend voor de Marina en vormt het onderscheid met de modellen Base, die enkel een uur- en minutenwijzer hebben.
Nog groter dan de versies van 44 mm zijn de retromodellen uit de collectie Luminor 1950. Zij doen er nog drie millimeter bij en zijn dus eerder weggelegd voor stevige armen. Deze modellen herinneren aan de militaire horloges uit de jaren '50 die de Gamma-groep (gevechtszwemmers van de Italiaanse marine) bijvoorbeeld droeg. Wie niet zo'n voorstaander van de beschermingsbeugel over de kroon is, kan een kijkje nemen bij de reeks Radiomir. Deze horloges hebben een klassieke, kegelvormige kroon zonder bescherming. Het design van de collectie Radiomir 1940 haalt zijn mosterd effectief uit deze tijd. Vandaar de hoornvormige bandaanzetten en het cilindervormige opwindmechanisme.

Succesnummer Luminor

Zijn naam heeft de Luminor te danken aan de gelijknamige lichtgevende stof op basis van tritium. Panerai ontwikkelde dit materiaal in de jaren '40 en nam er in 1949 een patent op. Deze lichtgevende stof verving het radioactieve "radiomir", dat zijn naam ook ontleende aan een horlogereeks. Rond deze tijd stelde het merk uit Firenze de eerste Luminor-horloges met kroonbescherming voor. De beugel verhinderde dat water kon binnendringen in de binnenkant van de behuizing. Bovendien is dit systeem ook veiliger voor het opwindmechanisme dat regelmatig nieuwe energie vraagt. Het kaliber binnenin was afkomstig van de Zwitserse horlogemaker Cortébert.
Al in 1949 leverde Panerai modellen met een kroon aan de linkerkant. De Italiaanse gevechtsduikers hadden een kompas en dieptemeter aan hun linkerpols en droegen dus hun horloge aan de rechter. Om dit te verwezenlijken draaiden de horlogemakers het kaliber en de kast 180 graden. In hun huidige gamma zijn nog steeds modellen voor de rechterpols te vinden.

Het mechanische hart van de Luminor Marina

Panerai maakt de Luminor Marina zowel met mechanisch als automatisch kaliber. Wat alle modellen echter gemeen hebben is de kleine seconde op negen uur. Bij de mechanische versies gebruikt de firma de kalibers OP II, OP XI en P.5000. Deze laatste is een volledig eigen ontwikkeling. De uurwerken OP II en OP XI zijn gebaseerd op het kaliber Unitas 6497-A2. Bij de automatische varianten wordt een beroep gedaan op het uurwerk OP III, dat gebaseerd is op de Valjoux 7750 van producent ETA. In tegenstelling tot de 7750 heeft het geen chronograaffunctie, maar wel een datumvenster op drie uur.
Het firmakaliber P.5000 is 4,5 mm hoog en heeft een diameter van 35,1 mm. Het bestaat uit 127 onderdelen, waarvan 21 stenen. De balans tikt met 21 600 halve omwentelingen per uur, wat overeenkomt met een frequentie van 3 hz. Omwille van de twee veertrommels heeft het uurwerk een aanzienlijke gangreserve van acht dagen. Als schokbescherming wordt een beroep gedaan op de Parechoc van KIF. Het kaliber is bewust stevig en stabiel gebouwd.

Oerdegelijk design

In de laatste zestig jaar veranderde het design van de Luminor met drie wijzers nauwelijks. Het horloge blinkt uit op vlak van functionaliteit en overzichtelijkheid. Om te slagen voor de strenge testen van de Italiaanse marine was dit ook wel nodig. De wijzerplaat is inmiddels verkrijgbaar in het wit, zwart en bruin. Op 12, 3, en 6 uur bevinden zich lichtgevende Arabische cijfers en op 9 uur een kleine seconde die eveneens oplicht in het donker. Voor de overige cijfers worden indexstreepjes gebruikt. Naast roestvrij staal kunt u ook kiezen voor een horlogeband uit kalfs- of alligatorleer.

Voor duikers en stadsmussen

De Luminor Marina is zijn oorspronkelijke functie als diensthorloge al geruime tijd ontgroeid. Acteurs Sylvester Stallone en Arnold Schwarzenegger zorgden ervoor dat het horloge op het witte doek verscheen. Omwille van de waterdichtheid tot 300 meter is het uiterst geschikt voor (onder)watersporten. Boven water zijn het vooral managers, stadsmussen en creatieve geesten die met een Luminor een stukje geschiedenis met zich meedragen. Er is bijna geen enkel ander horlogemodel dat zo herkenbaar is als de Luminor. Het is simpelweg hét horloge voor echte mannen.

Dit is misschien ook interessant: