InloggenInloggen
2.104 horloges voor "

Rolex Datejust II

"
Merk
Model
Prijs
Diameter
Jaar
Locatie
Meer
Uw selectie

Uw selectie

Uw selectie

Uw zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd
Uw selectie

Uw zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd
Uw selectie

Uw zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd
Algemene informatie
Soort horloge
Referentie
Meer...
Nieuw/tweedehands
Beschikbaarheid
Geslacht
Staat
Inbegrepen bij de levering
Eigenschappen & functies
Opwinden
Materiaal horlogekast
Meer...
Wijzerplaat
Meer...
Glas
Meer...
Functies
Meer...
Hoogte
Meer...
Materiaal lunette
Meer...
Uurmarkeringen
Waterdicht
Meer...
Overig
Meer...
Horlogeband
Materiaal horlogeband
Meer...
Breedte bandaanzet
Meer...
Kleur horlogeband
Meer...
Materiaal sluiting
Annuleren

Sorteren op

Rolex Datejust II 116334 - LC100 -ungetragen- Rolex Datejust II 116334 - LC100 -ungetragen- Meteen leverbaar 7.250  DE 42 2003

Rolex Datejust II: voor dagelijks gebruik

Of u nu een balletje slaat of een vergadering bijwoont: de Rolex Datejust II past bij bijna elke gelegenheid. Het driewijzerhorloge van 41 mm wordt gekarakteriseerd door edelstaal, wit-, en geelgoud alsook een datumweergave met vergrootglas.

Highlights van de Rolex Datejust II

 • Datumweergave met cyclopische lens
 • Superlatieve chronometer: firmakaliber 3136
 • Roestvrij staal, 18 karaat wit- of geelgoud & roestvrij staal
 • Middelgroot: 41 millimeter
 • Gepolijste of geribbelde lunette, streepindexen, Romeinse of Arabische cijfers, talrijke wijzerplaten

Klassieker in een nieuw jasje

Bijna geen enkele horlogemaker wordt zo getypeerd door continuïteit en consequentheid dan Rolex. Designs met terugkerende kenmerken garanderen het succes van de firma uit Genève. Kenners rekenen de kalibers tot de beste en betrouwbaarste uurwerken op de markt. Als Rolex vernieuwingen doorvoert, zijn deze nooit drastisch, maar eerder gedetailleerd. Zo is het ook bij het model Datejust dat sinds 1945 deel uitmaakt van Rolex' assortiment. Het duurde 64 jaar voor ook de Datejust II op de markt verscheen. Bij de invoering van dit model ging het in geen geval om een aflossing van de wacht: sinds 2009 bestaan beide horloges parallel naast elkaar. De opvallendste vernieuwing was de diameter van 41 mm. Daarmee nam de Datejust II 5 mm toe en voldeed aan de trend van grote horloges. Een blijvend kenmerk is de datumweergave met vergrootglas op drie uur.

Advies bij de aankoop van een Rolex Datejust II

U kan uw zoektocht naar het ideale horloge voor dagelijks gebruik hier en nu stopzetten. De Rolex Datejust met drie wijzers en diameter van 41 mm is modieus, elegant en heeft een datumweergave. Het robuuste horloge is bovendien waterdicht tot 100 meter (10 bar) en uitgerust met Rolex' huiseigen schockbescherming. Dankzij de verstelbare sluiting kan u de grootte van de horlogeband super snel aanpassen. Terug naar het werk na een bezoekje aan de golfclub? Geen nood om uw horloge uit te doen; door zijn elegante design past het net zo goed bij uw kostuum. Bij enkele uitvoeringen benadrukken Romeinse cijfers dit verfijnde uiterlijk. Gedragen roestvrijstalen modellen die in zeer goede toestand verkeren, vindt u voor ongeveer 5000 euro. Voor een paar honderd euro meer kan u een ongedragen model kopen. De prijs voor tweekleurige uitvoeringen bedraagt ongeveer 7000 euro, gedragen 1000 euro minder. Versies met diamanten versieringen kunnen echter oplopen tot meer dan 20 000 euro.
De Omega Globemaster is te vergelijken met de Datejust II. Het retro horloge van de concurrent is uiterst elegant, heeft een datum op zes uur en een geribbelde lunette. Qua prijs ligt het tussen 4000 en 30 000 euro.

Aankooptips

 • Rolex Datejust II vanaf +/- 5000 euro
 • Massief goud en roestvrij staal met diamanten
 • Klassieke Datejust 36 mm
 • Alternatief met dag- en datumweergave: Rolex Day-Date

Gelijkaardige horloges van andere merken

 • Omega Globemaster (vanaf ca. 4000 euro)
 • Omega Seamaster Aqua Terra (vanaf ca. 2000 euro)
 • Grand Seiko met automatische kaliber (vanaf ca. 3000 euro)

Klassiek design bij de Datejust II

Qua design zet de Datejust II net zoals zijn kleine broertje in op vertrouwde elementen. Hieronder verstaan we de Oyster-kast met Oyster-band, de opvallende datumlens – ook bekend als cyclopische lens – en de geribbelde gouden lunette. Deze hield het horlogeglas bij de eerste Datejust uit 1945 ook al op zijn plaats en is vandaag de dag beschikbaar in wit- of geelgoud. Een gepolijste versie uit edelstaal komt in aanmerking voor wie deze uitvoering van de lunette maar niets vindt.
Vele behuizingen in deze reeks zijn gemaakt uit de edelstaallegering 904L die bijzonder bestand is tegen corrosie. Dit materiaal kenmerkt Rolex en wordt ook in de luchtvaart gebruikt. Omdat het zich heel goed laat polijsten, ontstaan hoogglans behuizingen, -deksels en -armbanden. Bij de Oyster-band, die uit drie rijen bestaat, zijn de bovenkanten van de middelste en de zijkanten van de buitenste schakels gepolijst. De buitenste schakels zijn bovenaan gesatineerd en contrasteren met de gepolijste behuizing en glanzende schakels van de armband. Het klepje aan de vouwsluiting van de armband veert mee waardoor het gemakkelijk opent en sluit. Enorm praktisch is de verlengfunctie van de zogenaamde Oysterclasp-sluiting: dankzij dit mechanisme kan de armband 5 millimeter langer gemaakt worden. Wanneer u op warme dagen sport en uw pols een beetje opzwelt, is deze functie uiterst zinvol. Gewelfde schakels en een iets smallere sluiting garanderen een aangenaam gevoel tijdens het dragen: haartjes of huid geraken niet geklemd tussen de metalen band.
De wijzerplaat is beschikbaar in verschillende kleuren. Zo biedt Rolex uitvoeringen aan in het zwart, wit, zilver of blauw. Enkele zijn bovendien voorzien van een zonneslijpsel waardoor ze blinken. De indexen bestaan uit 18 karaat goud en slaan zelfs na tientallen jaren niet uit. Bij de Datejust II zijn ze tamelijk breed en gevuld met fluorescerende stof. Samen met lichtgevende wijzers zorgen ze ervoor dat u ook in het donker kan zien hoe laat het is. Als markering op twaalf uur besloot de firma de vijfpuntige kroon te gebruiken. Daarnaast zijn er ook versies met Romeinse en Arabische cijfers. Op drie uur staat een datumvenster, waarbij een lens de datum twee en een half keer vergroot.
Voor wie een voorkeur heeft voor edelere materialen komen de uitvoeringen die edelstaal combineren met wit- of geelgoud in aanmerking. Om één van deze drie modellen in uw bezit te krijgen, moet u rekenen op een bedrag tussen 6000 en 11 000 euro. Het witgouden model straalt soberheid uit doordat het op het eerste zicht niet te onderscheiden is van een edelstalen horloge. Als u beide modellen om de pols doet, valt het echter meteen op dat de gouden variant zwaarder is. Ook de Rolex Day-Date is vervaardigd uit goud – of platina. Dit horloge, ook "President Watch" genoemd, was het eerste wereldwijd dat naast de datum ook de uitgeschreven weekdag weergaf op de wijzerplaat.

Rolex' precisie in de Datejust II

Voor oprichter Hans Wilsdorf speelden nauwkeurigheid, betrouwbaarheid en stevigheid een belangrijke rol. Tot op de dag van vandaag gelden de kalibers van de Geneefse firma als voorbeeld voor de horlogewereld. Binnenin de Datejust II tikt het kaliber 3136. Dat is in principe het kaliber 3135 uitgebreid met de huiseigen Paraflex-schokbescherming, die in 2005 voor het eerst gebruikt werd. Het voordeel hiervan is dat schokken dubbel zo goed opvangen worden als bij gebruikelijke schokbeschermingen. Bovendien wordt de balansas na een schok weer in de uitgangspositie gebracht.
Ook stoten incasseert de blauwe Parachrom-balansveer beter. Doordat ze bestaat uit een legering van niobium en zirkoon is ze bovendien antimagnetisch. De Breguet-spiraal, met dubbele buiging op het einde, zorgt ervoor dat de veer vrijer ademt en de nauwkeurigheid positief beïnvloed wordt. Voor de fijnregulering komen Microstella-moeren aan bod, die zich aan de binnenkant van het balanswiel bevinden. Met behulp van een speciale tool kunnen deze gereguleerd worden. Elke Rolex heeft een COSC-certificaat en doorloopt aanvullend interne tests, die nog strenger zijn dan die van het officiële Zwitserse instituut voor chronometers. Chronometers van Rolex mogen per dag maar een afwijking van twee seconden hebben.
Hoewel enkel de horlogemaker het uurwerk normaal gezien onder ogen krijgt, brengt Rolex diverse versieringen aan. De deels geskeletoneerde rotor heeft een zonneslijpsel. Ook bij de brug keert dit slijpsel terug in combinatie met perlage, de schroefkopjes zijn gepolijst en de kanten zowel gepolijst als afgekant. Voor kleurrijke accenten zorgen de blauwe spiraalveer en de rode wisselradjes. De gouden gravures op het kaliber zijn heel fijn aangebracht.