InloggenInloggen
4.554 horloges voor "

Rolex Day-Date / President

"
Chrono24's Rolex Expert
Filipucci Juweliers
  4,9 (Beoordelingen: 38)
Merk
Model
Prijs
Diameter
Jaar
Locatie
Meer
Uw selectie

Uw selectie

Uw selectie

Uw zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd
Uw selectie

Uw zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd
Uw selectie

Uw zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd
Algemene informatie
Soort horloge
Referentie
Meer...
Nieuw/tweedehands
Beschikbaarheid
Geslacht
Staat
Meer...
Inbegrepen bij de levering
Eigenschappen & functies
Opwinden
Materiaal horlogekast
Meer...
Wijzerplaat
Meer...
Glas
Meer...
Functies
Meer...
Hoogte
Meer...
Materiaal lunette
Meer...
Uurmarkeringen
Waterdicht
Meer...
Overig
Meer...
Horlogeband
Materiaal horlogeband
Meer...
Breedte bandaanzet
Meer...
Kleur horlogeband
Meer...
Materiaal sluiting
Meer...
Annuleren

Sorteren op

Rolex Day-Date: Het horloge voor presidenten

De Rolex Day-Date is hét horloge voor presidenten. Het is het eerste horloge dat de datum en de uitgeschreven weekdag toont en bestaat uit goud of platina. Amerikaanse presidenten zoals Eisenhower vertrouwden op de diensten van de "President Watch".

Top 5 highlights van de Rolex Day-Date

 • Eerste automatisch polshorloge met datum & uitgeschreven weekdag
 • Uitsluitend 18 karaat goud of platina
 • Het horloge voor invloedrijke personen
 • President-band exclusief voor de Day-Date
 • Superlatieve chronometer: firmakaliber 3255

Het polshorloge voor managers en staatshoofden

De Rolex Day-Date werd voorgesteld in 1956 en was het eerste polshorloge dat de datum en de volledig uitgeschreven weekdag weergaf op de wijzerplaat. Met deze ontwikkeling was Rolex opnieuw pionier in de horlogemakerij en de luxehorlogebranche. En de term luxehorloge is hier zeker niet overroepen: dit polshorloge is namelijk enkel beschikbaar in 18 karaat goud of platina. De zogenaamde President-band is een geschakelde armband met drie rijen halfronde elementen en werd speciaal ontwikkeld voor de Day-Date. Alle andere modellen – waaronder bijvoorbeeld de Daytona, Oyster Perpetual en de Submariner– hebben de Oyster-band die bestaat uit drie rijen van platte en brede elementen.
Het polshorloge, dat ook bekend is onder de naam "Rolex President", is niet enkel geliefd bij staatsmannen: ook kerkoversten, acteurs en andere prominenten dossen zich graag uit met deze tijdmeters. Amerikaanse presidenten Franklin D. Roosevelt en Lyndon B. Johnson waren net als paus Johannes Paulus II dragers van een Day-Date. Ook grootaandeelhouder Warren Buffett, één van de rijkste mensen ter wereld, heeft er een om zijn pols. Aan een ander exemplaar hangt een bijzonder verhaal vast: blijkbaar zou Marilyn Monroe haar minnaar John F. Kennedy een Day-Date geschonken hebben met de gravure "Jack / With love as always / Marilyn / May 29th 1962". Waarop Kennedy dit horloge aan één van zijn bediendes gegeven zou hebben. Of dit effectief zo gebeurd is, blijft een vraagteken. Wat echter zeker is, is dat dit verhaal bijgedragen heeft aan de mythe rond het merk en het horloge.

Op gelijke voet met de staatslui

Wanneer u in hetzelfde rijtje wil staan als de machthebbers, is de Rolex Day-Date het horloge bij uitstek. Bijna geen enkel ander model is zo geliefd bij staatsmannen en economische leiders. Daarom kreeg de elegante tijdmeter ook de bijnaam "President watch". Het polshorloge is uitsluitend verkrijgbaar in 18 karaat goud of platina – en de zuivere belichaming van luxe en prestige. Met een Day-Date om uw pols straalt u uit dat u een invloedrijk persoon bent. Goed bewaarde, gedragen exemplaren vindt u vanaf 4000 euro. De prijs van een ongedragen gouden horloge bedraagt ongeveer 10 000 euro, van een platina uitvoering het driedubbele. Een gedragen platina uitvoering is een stuk goedkoper en verkrijgbaar vanaf +/- 20 000 euro.

Aankooptips

 • Gedragen, goed bewaarde exemplaren vanaf +/- 4000 euro
 • Ongedragen horloges vanaf 10 000 euro goud of 30 000 euro (platina)
 • Enkel bij de Day-Date: President-band met afgeronde schakels
 • Begeerd vintage model: referentienummer 18038 (vanaf +/- 7000 euro)

Gelijkaardige modellen van andere merken

Pure luxe in design en materiaal

Voor de behuizing en President-band gebruiken de Geneefse ontwerpers uitsluitend geel-, wit-, roségoud (bij Rolex noemen ze dit Everose-goud) of platina. Zelfs de indexmarkeringen bestaan uit 18 karaat goud, waardoor ze doorheen de jaren niet uitslaan. De designers ontwerpen de wijzerplaten met verschillende kleuren niet enkel inhouse, ze maken ze ook bijna volledig met de hand. Beschikbare kleuren voor de wijzerplaten zijn onder andere blauw, groen, zilver, ijsblauw, oranje, zwart en bruin. Aparte blikvangers zijn de extravagante varianten uit parelmoer. Sommige modellen hebben diamanten uurmarkeringen. Bij de lunette zijn er twee versies: een geribbelde of een gladde, die het saffierglas bij de platina horloges omlijst (sinds 2000). De eerste werd in 1956 samen met het Presidenten-horloge ingevoerd. De behuizing is beschikbaar met een diameter van 36 of 40 mm en bij de Day-Date II ook met een van 41 mm.
De modellen met referentienummer 18038 maken deel uit van de door verzamelaars begeerde vintage horloges. Deze Day-Dates uit de jaren 70 en 80 hebben de zogenaamde "Stella-wijzerplaten" die gekenmerkt worden door felle kleurtjes. Het kleurenpalet bevat wit, geel, blauw, groen, roze, oranje, turkoois, bruin, zalmroze en zwart. De bonte aanblik ontstaat door een soort lak. Geëmailleerde wijzerplaten "bakken" ze daarentegen in een hoogoven. De oorsprong van de benaming Stella is niet eenduidig te verklaren. Er zijn twee mogelijke theorieën. Volgens de eerste hebben de wijzerplaten hun naam te danken aan de Amerikaanse kunstenaar Frank Stella en zijn kleurrijke kunstwerken. De tweede theorie luidt dat het Latijnse begrip voor ster (Stella) zijn naam ontleende en doelt op de lichtkracht.

Baanbrekende firmatechniek

Binnenin de eerste Day-Date met referentie 6511 tikte het automatische kaliber 1030. De schijf met weekdagen draaide over de datumring en zorgde ervoor dat steeds de juiste weekdag weergegeven werd in het venstertje op twaalf uur. De datum op drie uur beschikte over het bekende in glas geslepen vergrootglas. Ondertussen kan u uit meer dan 25 talen kiezen voor de weergave van de weekdagen.
In het model met referentie 6611 uit 1957 zit het kaliber 1055. Rolex heeft het datummechanisme bij dit uurwerk verder geoptimaliseerd. In de allereerste versies van de Day-Date nam de nauwkeurigheid af wanneer de datumwissel plaatsvond. Dit probleem maakt echter deel uit van het verleden dankzij de nieuwe generatie kalibers.
In de jaren 70 volgden meerdere verbeteringen. Eén ervan was de secondenstop waar het kaliber 1556 sinds 1972 mee uitgerust is. Nu kon de tijd tot op de seconde ingesteld worden. Eind jaren 70 voerde Rolex de snelle datumomschakeling in, waar vooral de Day-Date baat bij had. De kroon kon tot de helft uitgetrokken worden, waardoor de datum en de dag sneller ingesteld konden worden.

Up-to-date met kaliber 3255

Sinds 2015 plaatst Rolex het firmakaliber 3255 in de Day-Date. Dit uurwerk is beschermd door 14 patenten. De bouwers hebben meer dan 90% van de onderdelen bewerkt en verbeterd. Zo is de dikte van de veertrommel dubbel zo dun, waardoor er genoeg plaats ontstaat voor een veer met een grotere capaciteit. In combinatie met de door Rolex ontwikkelde Chronergy-ankergang bereikt het kaliber een gangreserve van een keurige zeventig uur. Zo toont het horloge na het weekend nog steeds de juiste tijd. De Chronergy-ankergang is een verbeterde Zwitserse versie uit een legering van nikkel en fosfor. Omwille van deze legering is de ankergang niet gevoelig voor magneetvelden. Rolex vermeldt dat het rendement met 15% stijgt dankzij dit systeem.
De aandrijving van dit kaliber – de balans dus – doet 28 800 halve omwentelingen per uur. Het belangrijkste deel hier is de blauwe Parachrom-balansveer uit een legering van niobium en zirkoon. Net zoals de ankergang is ook deze veer ongevoelig voor magneetvelden. Volgens de fabrikant werkt deze bij stoten tot tien keer preciezer dan gebruikelijke varianten. Ook typisch is de dubbele buiging op het einde (Breguet-spiraal), waardoor de nauwkeurigheid van het horloge extra positief beïnvloed wordt. De fijnregulering verloopt via Microstella-moeren aan de binnenkant van het balanswiel. Rolex laat al zijn kalibers testen door het COSC (Zwitsers testinstituut voor chronometers). Het kaliber 3255 wordt inhouse aan extra tests onderworpen die sterk aanleunen bij echte omstandigheden. Volgens de firma ligt de tolerantie bij deze procedure dubbel zo laag als bij de officiële Zwitserse tests.

Technische hoogtepunten

 • Nieuw firmakaliber sinds 2015
 • 70 uur gangreserve
 • Chronergy-ankergang met verbeterde werking en antimagnetisch
 • Parachrom-balansveer met Breguet-spiraal voor nauwkeurigheid

De Rolex Day-Date – prestigieus luxehorloge

Er is geen ander horloge van Rolex dat de machthebbers op deze aarde meer kan bekoren dan de Day-Date. Het "President Watch" belichaamt pure luxe, prestige en macht. Wie een Day-Date draagt of bezit, onderstreept zijn invloedrijke positie in de economie, politiek en maatschappij. Door een constante model- en merkenpolitiek is elk Rolex-horloge een stabiele investering. Daarom zijn de tijdmeters van de horlogemaker begeerde verzamelobjecten die niet enkel prominenten en staatshoofden in hun ban hebben.