InloggenInloggen
4.154 horloges voor "

Rolex Submariner

"
Merk
Model
Prijs
Diameter
Jaar
Locatie
Meer
Uw selectie

Uw selectie

Uw selectie

Uw zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd
Uw selectie

Uw zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd
Uw selectie

Uw zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd
Algemene informatie
Soort horloge
Referentie
Meer...
Nieuw/tweedehands
Beschikbaarheid
Geslacht
Staat
Meer...
Inbegrepen bij de levering
Eigenschappen & functies
Opwinden
Materiaal horlogekast
Meer...
Wijzerplaat
Meer...
Glas
Meer...
Functies
Meer...
Hoogte
Meer...
Materiaal lunette
Meer...
Uurmarkeringen
Waterdicht
Meer...
Overig
Meer...
Horlogeband
Materiaal horlogeband
Meer...
Breedte bandaanzet
Meer...
Kleur horlogeband
Meer...
Materiaal sluiting
Meer...
Annuleren

Sorteren op

Rolex Submariner Steel No Date, Full Set 40MM, Mint From 2012 Rolex Submariner Steel No Date, Full Set 40MM, Mint From 2012 5.950 

Dit vindt u wellicht ook interessant:

Koop uw spiksplinternieuwe Ateliers deMonaco-horloge direct bij de fabrikant
Ontdek meer

Rolex Submariner: "The Diver's Friend"

In 1953 stelde de Zwitserse horlogefirma één van de eerste duikhorloges ter wereld voor: de Submariner, toen waterdicht tot 100 meter. De horloges met draaibare lunette en matzwarte wijzerplaat zijn tot vandaag begeerde verzamelobjecten.

Top 5 highlights van de Rolex Submariner

 • Eén van de eerste en bekendste duikhorloges ter wereld
 • Begeerde verzamelobjecten: „Red Sub“ & „COMEX“
 • Superlatieve chronometer: firmakalibers 3130 en 3135 (datum)
 • Herkenbaar en prestigieus design
 • Stabiele waarde met potentiële stijging

Rolex Submariner – voor geheime agenten en racers

Het vakpubliek kwam zijn verbazing niet te boven toen ze de Submariner voor de eerste keer onder ogen kreeg. Rolex presenteerde een volledig nieuwe soort polshorloge dat nog steeds karakteriserend is voor het begrip duikhorloge. Het horloge met referentienummer 6204 had overgrote lichtgevende wijzers voor de seconden, minuten en uren, lichtgevende cijfers en indexen alsook een matzwarte wijzerplaat. Ernaast stond een bordje met het opschrift „Submariner – the Diver’s Friend“. De Rolex Submariner schopte het zelfs tot in Hollywood. In de eerste James Bond-film droeg agent 007 een horloge met referentienummer 6538, de zogenaamde "James Bond Sub". Welke horloges Bond in de andere films droeg, is niet zeker. Een uitzondering is de Submariner met referentienummer 5513, die het veilinghuis Christie's in november 2011 veilde. Roger Moore droeg dit model in de Bondfilm Live and Let Die uit 1973. De auteur van de originele romans, Ian Fleming, vermeldt in één van zijn veertien boeken de Rolex Oyster Perpetual, maar voor de rest enkel het horlogemerk. In opdracht van Hare Majesteit richt de spion zijn aandacht sinds 1995 op modellen van het Zwitserse merk Omega.
Steve McQueen was weliswaar geen geheim agent, maar de acteur en autoracer liet zich ook verleiden door de robuustheid en de precisie van de Submariner. Op één van zijn foto's is hij duidelijk te zien met een horloge met referentienummer 5512. Ook de revolutionair Che Guevara vertrouwde op de diensten van zijn Submariner. Dit polshorloge is dus zoveel meer dan een instrument voor duikers. Het past evengoed bij de race-outfit van een McQueen als bij de smoking van een Bond. Omwille van zijn lange geschiedenis is en blijft het toch hét "archetype duikhorloge", aldus de fabrikant.

Een Rolex Submariner kopen

Als u op zoek bent naar een herkenbaar duikhorloge is de Rolex Submariner geknipt. Het design is wereldberoemd en bleef de laatste tientallen jaren haast ongewijzigd. Nieuwere modellen worden verbeterd door optimaliseringen zoals de Cerachrom-lunette. Binnenin de tijdmeters tikken de beste mechanische uurwerken ter wereld. Ze zijn robuust, betrouwbaar en uiterst precies. De aankoop van een Rolex is een investering: begeerde exemplaren winnen doorheen de jaren aan waarde. Gedragen modellen in goede toestand vindt u al voor 4000 à 5000 euro. Ongedragen horloges kosten ongeveer 6000 euro. Tweekleurige modellen uit roestvrij staal en 18 karaat geelgoud een 3000 euro meer. De prijs voor een tijdmeter uit 18 karaat massief geelgoud ligt bij 20 000 euro. Begeerde vintage modellen zoals de "Red Sub" met referentienummer 1680 variëren in prijs. Naargelang de toestand beginnen ze bij 10 000 euro en kunnen gemakkelijk de 30 000 overstijgen. In dezelfde prijscategorie bevinden zich de Submariners die speciaal voor COMEX (Compagnie maritime d’expertises) geproduceerd werden. Erg goed bewaarde exemplaren uit de jaren 70 kosten zelfs meer dan 100 000 euro.

Aankooptips voor de Rolex Submariner

 • Intrede in de wereld van de Submariner vanaf 4000 euro (gedragen) of 6000 euro (ongedragen)
 • Tweekleurige versies vanaf 9000 euro, exemplaren uit 18 karaat geelgoud vanaf +/- 20 000 euro
 • Begeerde en zeldzame vintage horloges: „Red Sub“, „Tropical Dial“ & „COMEX“
 • Bestand tegen 30 bar (300 meter)
 • Rolex Sea-Dweller 4000 (1220 m) en Rolex Sea-Dweller Deepsea (3900 m) zonder datumlens en betere waterdichtheid

Gelijkaardige modellen van andere merken

Designklassieker met moderne techniek

De huidige Submariner-horloges zijn uiterlijk amper veranderd. In de loop der jaren werden een grotere behuizing en kroonbescherming (1959) toegevoegd. Dat laatste om de meervoudig geschroefde kroon voor schade te behoeden. In 1966 sloot een versie met datum zich aan bij de bestaande uitvoeringen. Er vonden enkel kleine veranderingen plaats, zoals gepolijste zijden aan een armband en kast of bandaanzetten die niet volledig doorboord waren. Ondanks het design uit de jaren 50 maakt de Submariner nog steeds een actuele indruk.
De automatische horloges zijn ondertussen waterdicht tot 300 meter en hebben een lunette die in 120 stukjes gedraaid kan worden. De lunette is enkel draaibaar in tegenwijzerzin – één van de vereiste eigenschappen voor duikhorloges. De schaal van de draairing bestaat uit erg krasbestendige Cerachrom-keramiek. Het nulpunt is gevuld met het lichtgevende Chromalight. Daarom straalt het met een blauwe schijn en feller dan Superluminova, wat normaal gezien als lichtgevende stof voor horloges gebruikt wordt. Bijkomend worden de verdiepte cijfers en indexen van de lunette voorzien van platina in poedervorm. De wijzers zijn gewelfd en net zoals de indexmarkeringen uit goud. Naast de uren- en minutenwijzer heeft ook de secondewijzer een fel lichtpunt. In vergelijking tot de vorige modellen steekt het saffierglas nog amper uit, waardoor de glasrand beter beschermd is.
Het totale gewicht van de edelstalen Submariner komt neer op 150 gram. Net zoals de stalen armband en de binnenkant van de vouwsluiting is ook het deksel glad. De Glidelock-sluiting, die ervoor zorgt dat de armband met kleine stukjes verlengd kan worden, valt iets groter uit dan vroeger. Daardoor kan het horloge zowel aan de pols als over een duikpak gedragen worden. Door het veiligheidsklepje is het zo goed als onmogelijk dat de sluiting vanzelf opengaat.

Firmakaliber 3135 & 3130

Binnenin de Submariner met datumweergave en karakteristiek vergrootglas tikt het kaliber 3135. De firma maakt dit kaliber al sinds 1989 in Biel. Het werd ontworpen als robuuste aandrijving met een hoge nauwkeurigheid – een echt werkpaard dus. Misschien is dat de reden dat het verstopt wordt achter een edelstalen deksel, terwijl het een streling voor het oog is. Het rode opwindrad uit aluminium en de blauwe Parachrom-balansveer zijn de eerste twee dingen die opvallen. Iets fijner is het zonneslijpsel op de rotor en het wolkenslijpsel op de brug. In de modellen zonder datum tikt het kaliber 3130. Beide uurwerken mogen zichzelf chronometers noemen; ze slaagden namelijk voor de tests van het officiële Zwitserse testinstituut Contrôle Officiel Suisse des Chronomètres.
In de horlogewereld maken beide kalibers deel uit van de beste automatische uurwerken. Rolex optimaliseerde enkele belangrijke componenten zoals de balansveer en verhoogde daarmee tegelijkertijd de nauwkeurigheid. Zo bestaat de veer uit een antimagnetische legering, waardoor het horloge niet beïnvloed wordt door magneetvelden. De Breguet-spiraal zorgt op zijn beurt voor een gelijkmatig "ademen". De meesterhorlogemaker Abraham Louis Breguet vond het tweevoudig én knievormig gebogen einde van de balansveer al uit rond 1795. De fijnregulering van het kaliber regelen ze bij Rolex met behulp van Microstella-moeren die aan de binnenkant van het balanswiel zitten. En dus niet over een fijnregelaar, in tegenstelling tot de meeste mechanische uurwerken.

Technische hoogtepunten

 • Firmakaliber 3130 & 3135 (datum) met chronometer-certificaat
 • Kaliber 3130 & 3135 gelden als de beste automatische kalibers wereldwijd
 • Antimagnetische Parachrom-balansveer met Breguet-spiraal
 • Snelcorrectie en balansstop voor een nauwkeurige instelling van de tijd
 • Microstella-moeren

De "Red Sub": Gewild verzamelobject

Enkele Rolex-horloges doen de harten van verzamelaars en fans sneller slaan. De zogenaamde "Red Sub" is er één van. Rolex maakte de Submariner met referentienummer 1680 tussen 1967 en 1980. Tot 1974 werd het opschrift "Submariner" in het rood op de wijzerplaat gedrukt – vandaar ook de benaming "Red Sub". De wijzerplaat van dit duikhorloge is een belangrijk hulpmiddel om te zien of het om een echte of een namaak Sub gaat. Van 1967 tot 1974 gebruikte Rolex zes verschillende wijzerplaten die de benaming Mark I tot Mark VI kregen. Tussen Mark III en Mark IV gebeurde de duidelijkste verandering. Kenners noemen de wijzerplaten van Mark I tot Mark III "Meters First", aangezien daar „200 m = 660 ft“ te lezen is. Vanaf Mark IV gebruiken ze in de scène de term "Feet First" omdat de meeteenheden daar in omgekeerde volgorde vermeld worden. Horloges met een Mark I-wijzerplaat horen tot de zeldzaamste versies van de "Red Sub" en zijn te herkennen aan de gesloten zessen bij de aanduiding in voet.
Andere kenmerken zijn de "Tropical Dials" die enkel bij de Mark II en III voorkomen. Door de jaren heen werden de wijzerplaat en lunette bruin door zonlicht, vocht en hitte. Dit effect is waarschijnlijk toe te schrijven aan een speciale kleurenmengeling van de toenmalige toeleverancier. Onder verzamelaars hebben deze "Tropical Dials" een bijzondere betekenis en worden ze kostbaarder naargelang hoe vaak de kleur van de lichtgevende stof van wit in geel of bruin veranderde. Hoe dan ook moet de tint van de wijzers en indexen goed samenpassen, aangezien dat erop wijst dat het om een originele Rolex gaat.
Wat eveneens belangrijk is bij de aankoop van een rode Submariner is de leesbaarheid van het referentie- en serienummer. Bij oude modellen staat de productiedatum bovendien op het deksel, die wat de tijd betreft bij het serienummer past.
Vetgedrukte getallen en indexen op de lunette zijn bijkomende kenmerken van een echte Red. Later uitgebrachte versies hebben namelijk dunnere markeringen. Eerder onbelangrijk voor de echtheid is de ontbrekende of beschadigde lichtgevende stip op de nulmarkering.
Binnenin deze vintage Submariner bevindt zich het automatische kaliber 1575 dat in tegenstelling tot de 1570 een datumweergave heeft. Het kaliber 1575 tikt ook in andere horloges zoals de Sea-Dweller met referentienummer 1665 of de GMT-Master met referentienummer 1675.

Rolex Submariner – een succes sinds 1953

Gedurende de laatste zestig jaar schreef de Submariner geschiedenis in de horlogebranche. Het duikhorloge ontpopte zich tot een icoon en één van de bekendste horloges. In 2012 daalde het speciale model Deepsea Challenge bijna 12 000 meter af in de Marianentrog – een wereldrecord voor een polshorloge. De voorganger (referentienummer 6200) van de eerste Submariner uit 1953 was dankzij een dubbel beveiligde en opvallende kroon waterdicht tot 100 meter. De lunette – die toen nog in twee richtingen gedraaid kon worden – klikte tot op de minuut nauwkeurig. Duikers kunnen tot vandaag het nulpunt van de schaal op de lunette gelijkstellen met de minutenwijzer. Eén blik volstaat om de resterende duiktijd de controleren. De Zwitserse firma Blancpain verhoogde de veiligheid door bij het model Fifty Fathoms, dat ook in 1953 voorgesteld werd, een lunette in te bouwen die enkel in tegenwijzerzin verdraaid kon worden. Hierdoor kan de duiktijd korter worden, maar nooit langer.
Voor de ontwikkeling van de Submariner deed Rolex een beroep op het advies van René-Paul Jeanneret. De voormalige directeur van Rolex was een gepassioneerd hobbyduiker en gaf nuttige tips voor de vormgeving van wijzerplaat, lunette en behuizing. Bij tests en 132 duikgangen in dieptes tussen 12 en 60 meter hield het horloge stand. Het viel zelfs van twee meter hoogte op een betonnen kade. Ondanks de klap tikte het horloge vrolijk verder; het enige wat ontbrak was een klein stukje lichtgevende stof van een wijzer. De opvolger van de oer-Submariner was waterdicht tot 200 m en werd bij de marine van Groot-Brittannië, Australië en Canada als officieel diensthorloge gebruikt.
In het algemeen was 1953 een bijzonder jaar in de geschiedenis van de horlogewereld. De Nieuw-Zeelander Edmund P. Hillary en de Sherpa Tenzing Norgay waren de eerste mensen die in augustus 1953 de Mount Everest bedwongen. Eveneens aanwezig op de berg was een Oyster Perpetual van Rolex. Rolex sponsorde de Everest-expeditie van Kolonel John Hunt. De automatische horloges waren geen geschenk voor de bergbeklimmers. Integendeel: zij moesten uitgebreide informatie over de robuustheid en de nauwkeurigheid verschaffen. Sir Hillary stuurde zijn horloge samen met zijn opmerkingen na de expeditie terug naar Genève. Talrijke tests leidden uiteindelijk naar de Rolex Explorer; hét horloge voor ontdekkers en avonturiers.