Herenhorloges

Deze horloges belichamen de lifestyle van Monaco: elegantie, de hoogste kwaliteit en uitzonderlijke schoonheid. Elke tijdmeter is een eersteklas voorbeeld van hoogwaardige horlogemakerij. Het Zegel van Genève en complicaties zoals een tourbillon en een flyback-chronograaf vormen het indrukwekkende bewijs.

Dameshorloges

De dameshorloges van Ateliers deMonaco zijn polshorloges en juwelen ineen. De ronde behuizing van de klassieke en elegante Ronde de Monte-Carlo Femme zorgt voor een harmonieus design. Het gebruik van kostbare materialen als roségoud, de ongeveer 600 diamanten die de kast verfraaien en de parelmoeren wijzerplaat maken dit horloge tot een waar kunstwerk. De handmatige finissage kan meer dan 100 uur per horloge in beslag nemen.

Het wonderkind van de Zwitserse horlogerie

Ateliers deMonaco werd in 2008 opgericht te Genève door de Nederlanders Pim Koeslag, Peter Stas en Robert van Pappelendam. De horloges van de jonge manufactuur belichamen de allure van het vorstendom aan de Franse Rivièra. Elk model is zorgvuldig gepolijst, geborsteld en met de hand gegraveerd. Het eindresultaat is meer dan een tijdmeter - het is een meesterwerk. Ateliers deMonaco is het vijfde merk dat het veeleisende Zegel van Genève draagt - een standaard van excellente haute horlogerie, dat alleen gegeven wordt aan hoogwaardige horlogemerken uit Genève. De gepatenteerde technologie van de extreem nauwkeurige 'eXtreme Precision 1 minute' tourbillon is fenomenaal en kent geen gelijke in de horlogewereld.

Filosofie

Zoals het bedrijfsmotto 'Noblesse Oblige' aangeeft, zijn de tijdmeters van Ateliers deMonaco van uitzonderlijke kwaliteit, extreem nauwkeurig en gemaakt van de beste materialen. De manufactuur combineert traditioneel vakmanschap met innovatieve technologie en elegant design met de modernste manufactuurkalibers.

Vakmanschap en innovatie

Traditioneel vakmanschap speelt een belangrijke rol bij Ateliers deMonaco, van de eerste schetsen tot de finissage van het horloge. Onafhankelijk ontwikkelde kalibers, zorgvuldig met de hand gemaakte onderdelen, gedetailleerde gravures en geskeletteerde wijzerplaten behoren allemaal tot het repertoire van de manufactuur. De extreem nauwkeurige, gepatenteerde tourbillon verbindt traditioneel vakmanschap met de technologie van morgen. De finissage met de hand is 'een toegevoegd ingrediënt van de ziel', aldus de fabrikant. Het geeft de tijdmeters de unieke Ateliers deMonaco-signatuur.

Video afspelen

De oprichters

Pim Koeslag

Pim Koeslag is een meesterhorlogemaker, gespecialiseerd in mechanische horloges en complicaties. Hij is de huidige CEO van Ateliers deMonaco en begon zijn carrière bij Frédérique Constant.

Peter Stas is de strateeg onder de oprichters. De ondernemer en zakenman is managing director bij Frédérique Constant. Hij is een ervaren manager die zijn sporen heeft verdiend in de horloge-industrie.

Robert van Pappelendam is de marketing-expert. Als advocaat werkte hij jarenlang samen met grote internationale bedrijven.

BrandBoutique

Koop exclusieve horloges direct bij de fabrikant

Heeft u vragen?
We helpen u graag verder.

+49 721 96693-980

Contact