Vertrouw op Chrono24-kopersbescherming als u een horloge koopt
Regulateur

De Regulateur maakt indruk met geraffineerde patronen op de wijzerplaat. Ook andere onderdelen zijn met de hand versierd. De guilloches geven de Regulateur zijn unieke karakter. Een guilloche is een verfijnd ornament van met elkaar vervlochten lijnen.

Subscription

De Subscription combineert prachtige oppervlakken met klassieke designelementen. Moirépatronen versieren de wijzerplaat. Het elegante voorkomen wordt versterkt door de decentrale Breguetwijzers, Romeinse cijfers en de uivormige kroon. Saffierglas zorgt ervoor dat u het kaliber kunt zien.

Skelett

De Skelett-reeks geeft u zicht op de binnenkant van het horloge. Daardoor kunt u het samenspel van de vele verschillende onderdelen bewonderen. Het skeletteren van de horloges is een waar monnikenwerk: Benzinger doet dit handmatig met een speciale goudsmidzaag. Door de zichtbodem kunt u het versierde uurwerk ook aan de achterkant bekijken.

Classic

De Classic-collectie toont het bijzondere handwerk van Jochen Benzinger. De tijd wordt op een ongebruikelijke manier weergegeven. Zo heeft de Zeitsprung I een uuraanduiding met springende cijfers. De gouden rotor van de Classic Chronograph Zeitmaschine wordt volgens de wensen van de klant gegraveerd.

Unieke modellen voor individualisten

Benzinger maakt schitterende horloges, die de individualiteit van de drager benadrukken. De wensen van de klant worden meegenomen in de vormgeving, waardoor elk horloge uniek is. De manufactuur voorkomt dat bijna vergeten handwerktechnieken uitsterven. Benzinger is een van de weinigen die een historische techniek als guillocheren nog perfect beheerst. Dit soort horloges vindt u bijna nergens anders.

Versieringen volgens oude tradities

Voor het guillocheren wordt een 80 jaar oude machine van 500 kilo gebruikt. Op horlogebeurzen is deze kolos een bezienswaardigheid. Het guillocheren beleefde haar hoogtepunt in de 18e en 19e eeuw. Sieraden, schrijfwaren en veel gebruiksvoorwerpen van metaal werden van een guilloche voorzien. Tegenwoordig wint deze vorm van handwerk weer aan terrein en wordt hij gebruikt om mechanische horloges te verfraaien.

Specialist in graveren en skeletteren

Graveren en skeletteren behoren tot de andere kenmerken van Benzingers horloges. Het versieren van een oppervlak door middel van een gravure behoort tot de oudste handwerktechnieken. Omstreeks 1500 bracht Albrecht Dürer de graveerkunst tot bloei met zijn kopergravures. Bij het skeletteren wordt het uurwerk door Benzinger opengewerkt. Zo ontstaan stuk voor stuk de meest verfijnde meesterwerken.

Video afspelen
Jochen Benzinger in een exclusief interview met Chrono24
Over Jochen Benzinger

Jochen Benzinger (1961) komt uit de sieraden- en horlogemakersstad Pforzheim in Duitsland. Hij leerde het graveren van het hoofd van het plaatselijke graveursgilde. Het guillocheren bracht hij zichzelf bij. Sinds de jaren 80 werkt hij volgens de traditie van de wereldberoemde guillocheur Peter Carl Fabergé. Jochen Benzinger staat bekend als een van de beste horlogeveredelaars ter wereld. Tot zijn opdrachtgevers behoren IWC en Chronoswiss.