Waarom Chrono24? Inloggen

Louis Moinet is een van de meest exclusieve merken van luxe horloges. De manufactuur produceert alleen limited editions en unieke horloges (500 per jaar). Zeldzame en exotische materialen, zoals delen van een meteoriet of dinosaurusbotten, verfraaien deze tijdmeters op ongekende wijze en maken elk horloge uniek. Elk exemplaar is een combinatie van traditioneel vakmanschap en vooruitstrevende precisietechnologie.

Jean-Marie Schaller in een exclusief interview met Chrono24

Video's

  • Sideralis

    De in tegengestelde richting draaiende interstellaire dubbeltourbillon met de grootste tourbillon-kast ter wereld.

  • Black Gold Derrick

    Met zijn spectaculaire en levendige, geskeletteerde wijzerplaat en een kaliber met een uitzonderlijk mechanisme.

  • 20-Second Tempograph

    En het exclusieve retrograde 20 seconden-mechanisme.

Verbonden met traditie

De roots van de manufactuur gaan terug tot 1806. Louis Moinet, meesterhorlogemaker en een van de grootste genieën van de horlogerie van de 19e eeuw, vond de eerste chronograaf uit in 1816 (gecertificeerd door Guinness World Records™). Moinet is ook de auteur van de Traité d’Horlogerie, een belangrijke en veelgeprezen horloge-encyclopedie uit 1848. Daarnaast vervaardigde hij klokken voor de belangrijkste staatslieden van zijn tijd, zoals Napoléon Bonaparte, Thomas Jefferson en koning George IV.

Uitzonderlijke designs

Elk Louis Moinet-horloge heeft unieke kenmerken, die een onvergetelijke indruk achterlaten. Gouttes de Rosée-wijzers, waarvan het uiteinde de vorm van een dauwdruppel heeft, en speciale guilloches op de wijzerplaat zijn karakteristiek voor het merk. De manufactuur heeft meerdere spectaculaire manieren ontwikkeld om de tijd aan te geven.

Succes

Louis Moinet is de officiële houder van de titel 'World’s First Chronograph Ever' van Guinness World Records. De manufactuur heeft een aantal felbegeerde eervolle vermeldingen op zijn naam staan: drie Good Design awards, een Red Dot Design award (categorie: Best of the Best), gouden en bronzen medailles bij de Chronometry Competition, een Robb Report 'Best of the Best' award en een Revolution en Moda Topical award in Rusland. Daarnaast kreeg Louis Moinet een onderscheiding voor 'chronograaf van het jaar' van het Japanse magazine Begin en een UNESCO Award of Merit.

De oprichter

Jean-Marie Schaller richtte het onafhankelijke horlogebedrijf Les Ateliers Louis Moinet SA in 2001 op te Saint-Blaise in Zwitserland. Zijn doel was de nalatenschap van de geniale horlogemaker Louis Moinet nieuw leven in te blazen. Schaller is als CEO en Creative Director verantwoordelijk voor de exquise creaties van de manufactuur. Limited editions benadrukken de exclusiviteit van elk afzonderlijk Louis Moinet-horloge.

BrandBoutique

Koop exclusieve horloges direct bij de fabrikant