Waarom Chrono24? Inloggen
BENU

De Benu is het eerste model en het uithangbord van de manufactuur Moritz Grossmann. Dit horloge is een toonbeeld van de meest verfijnde horlogemakerskunst: het verenigt de modernste techniek met een elegante look. De meer dan 240 met de hand gemaakte onderdelen van de Benu Tourbillon zorgen voor precisie en elegantie.

ATUM

Minimalistisch qua design, vooruitstrevend qua techniek – met zijn esthetiek katapulteert de Atum de klassieke horlogemakerskunst naar de 21e eeuw. Door de gedeeltelijk transparante wijzerplaat gunt de Atum Pure M u een blik op het kaliber. Deze reeks wordt gekenmerkt door een strak lijnenspel.

TEFNUT

Horlogemakerskunst van topkwaliteit is ook een kwestie van design. De Tefnut levert het overtuigende bewijs. Minimalisme en strakke lijnen bepalen de stijl van deze modelreeks. Er wordt ook aan dames gedacht: briljanten, parelmoeren wijzerplaten en straalvormige guilloches versieren de Tefnut Lady.

Limited edition

Moritz Grossmann en Chrono24 hebben samen met een groep enthousiaste horlogeliefhebbers een interessante design-workshop gehouden. Het resultaat is dit prachtige horloge, dat in een exclusieve oplage van 24 exemplaren verschijnt. Maak gebruik van deze unieke kans en word een van de weinige gelukkige bezitters van dit exquisiete horloge.
In deze video ziet u een impressie van de design-workshop.

Christine Hutter in een exclusief interview met Chrono24
Innovatief sinds 1854

Moritz Grossman legde samen met Ferdinand A. Lange de basis voor de Duitse horlogemakerij. Hij publiceerde, hield lezingen en was initiator en mede-oprichter van de Duitse horlogemakersschool in Glashütte. De horloges van Moritz Grossmann worden gekenmerkt door vindingrijkheid. De Benu Tourbillon kan haarfijn ingesteld worden, want de gepatenteerde secondestop heeft een penseel van menselijk hoofdhaar – een noviteit in de haute horlogerie.

Perfect handwerk

Bij Moritz Grossmann is alles pure handenarbeid: van het kleinste detail tot het complete uurwerk, van de eerste schetsen tot het volledige horloge. Elk model belichaamt de verbinding van traditioneel handwerk met geavanceerde techniek. De manufactuur maakt zelfs de wijzers met de hand. Het oog voor detail is fenomenaal en kent internationaal bijna geen gelijke.

Video afspelen
Het begin van een nieuw tijdperk

De nieuwe manufactuur verenigt de waarden van de horlogemaker Grossmann met de veeleisendheid en de mogelijkheden van de 21e-eeuwse horlogerie. Handwerk en een scherp oog voor detail worden verenigd met computergestuurde constructie en afwerking. De huidige tijdmeters van Grossmann hebben zowel karakteristieke kenmerken van de traditionele horlogemakerskunst als elementen van de moderne horlogemakerij – zo ontstaan de precisiekunstwerken van onze tijd.

De oprichtster

De horlogemaakster en internationaal succesvolle zakenvrouw Christine Hutter bracht in 2008 een van de grootste namen van de Duitse horlogemakerskunst opnieuw tot leven met de oprichting van de Grossmann Uhren GmbH. De horloges van Hutter zijn een symbiose van traditioneel handwerk en de modernste techniek. In een door mannen gedomineerde wereld geeft zij een nieuwe draai aan de tijdmeting en schrijft daarmee geschiedenis.

BrandBoutique

Koop exclusieve horloges direct bij de fabrikant