Opwindhorloges

Plat, strak lijnenspel, nauwkeurig – dat kenmerkt de opwindhorloges van NOMOS Glashütte. Pas na 40 uur tikken moeten de horloges opnieuw van energie worden voorzien. De met de hand opwindbare variant van de Tangente is een klassieker en het icoon van de manufactuur. De collectie wordt gecompleteerd door de Orion, die er in grotere en kleinere, lichte en donkere uitvoeringen is en de stadse Metro, zowel met als zonder gangreserveaanduiding.

Automatische horloges

De automatische horloges van NOMOS Glashütte blijven maar tikken, want ze winden vanzelf op – een kleine polsbeweging volstaat. De maritieme Ahoi kan een diepte van 200 meter aan; de kroon en de bodem zijn geschroefd. De Zürich World Time verenigt 24 tijdzones in een horloge en toont zich daarmee een ware kosmopoliet.

Manufactuur

NOMOS Glashütte is een van de weinige manufacturen ter wereld die door de bezitter persoonlijk worden geleid. De manufactuur is gevestigd in het Duitse Glashütte, een stad met een lange traditie van mechanische horloges. Vrijwel elk onderdeel wordt ter plekke vervaardigd, van het raderwerk tot de ankergang: de productiegraad ligt rond de 95 procent. In 2014 beleefde NOMOS Glashütte een doorbraak met een product uit eigen manufactuur, het NOMOS-swing-systeem. Deze technische sensatie – NOMOS Glashütte produceert sindsdien een eigen reguleersysteem in serie – betekende een onafhankelijkheidsverklaring ten opzichte van toeleveranciers en markeerde het begin van een nieuw tijdperk. De manufactuur streeft voortdurend naar innovaties en is inmiddels de grootste fabrikant van mechanische horloges in Duitsland.

Van Glashütte de wijde wereld in

In ons overzicht van vakhandelaren ziet u het wereldwijde aanbod van NOMOS-horloges

Vakhandelaar zoeken
Vormgeving

Met de hand vervaardigd in Glashütte, vormgegeven in Berlijn – elk horloge van NOMOS Glashütte is ook een echte Berlijner: modieus, zonder poespas en speels. Creatievelingen werken dag in dag uit aan de perfecte vorm. NOMOS Glashütte produceert volgens de criteria van de 'Deutsche Werkbund', waarbij overzichtelijkheid en beperking tot de essentie op de eerste plaats staan.

Horlogeklassieker

Het nummer één NOMOS-horloge is tot op de dag van vandaag de Tangente. In 25 jaar tijd werd het horloge een klassieker en een designicoon. Tot de horloges van het eerste uur behoren ook de Orion, de Ludwig en de vierkante Tetra. Ze worden nog altijd geproduceerd, zijn uiterst populair en verkrijgbaar in verschillende groottes, kleuren en als automatisch of opwindhorloge. Tegenwoordig biedt de manufactuur 13 verschillende collecties aan.

BrandBoutique

Koop exclusieve horloges direct bij de fabrikant

Heeft u vragen?
We helpen u graag verder.

+49 721 96693-980

Contact