Waarom Chrono24? Inloggen
1919-collectie

De esthetiek en de naam van deze reeks zijn gewijd aan het oprichtingsjaar van Bauhaus. Het kenmerk van de horloges zijn opengewerkte bandaanzetten die vloeiend overgaan in de horlogeband. De 1919 Datetimer Eternity Brown Alligator Leather won met zijn tijdloos-elegante design goud bij de German Design Award 2017.

Technologie uit de autosport

Horloges van Porsche Design zijn meer dan tijdmeters, het zijn precisie-instrumenten met de modernste techniek. Porsche Design werkt nauw samen met Porsche Motorsport om luxe horloges op het hoogste niveau te ontwikkelen. Deze samenwerking brengt innovatieve technologie over uit de autosport en zorgt qua materiaal en nauwkeurigheid voor de beste resultaten – zowel in de autosport als in de ontwikkeling van eersteklas horloges.

Swiss Made met design uit Oostenrijk

De designers van Studio F. A. Porsche te Zell am See in Oostenrijk zijn verantwoordelijk voor de vormgeving van de horloges. Zij zetten het levenswerk van de oprichter van het merk, professor Ferdinand Alexander Porsche, voort. De ontwikkeling en de productie vinden plaats in Solothurn in Zwitserland. Met onvermoeibare pioniersgeest slaan de ingenieurs van Porsche Design Timepieces AG constant nieuwe paden in en creëren buitengewone tijdmeters.

Avant-garde van de horloge-industrie

Porsche Design zorgt keer op keer voor een revolutie in de branche door unieke designs en innovatieve technologie. Om lichtreflectie tegen te gaan werden de cockpits van raceauto's aan het eind van de jaren 60 uitgerust met matzwarte dashboards. Prof. F. A. Porsche raakte hierdoor geïnspireerd en ontwierp het eerste matzwarte polshorloge ter wereld. Acht jaar later werd de eerste chronograaf gepresenteerd die compleet uit titanium bestond.

De oprichter

Prof. F. A. Porsche richtte Porsche Design in 1972 op. In zijn creaties, zoals onder andere de legendarische Porsche 911, versmelt hoogwaardige technologie met progressief design. Zijn gevoel voor het verbinden van uitmuntend design met excellent ingenieurschap bepaalt tot op heden de filosofie van het merk. De luxe horloges van Porsche Design worden al meer dan 40 geïnspireerd door de autosport.

BrandBoutique

Koop exclusieve horloges direct bij de fabrikant