Inloggen
1919-collectie

Functioneel, elegant, minimalistisch - zo is de 1919-collectie te karakteriseren. De grote, donkere wijzerplaten met Arabische cijfers focussen op de essentie. Kenmerken van de reeks zijn de onderbrekingen bij de bandaanzetten en een vloeiende overgang naar de horlogeband.

Horloges met Porsche-DNA

911 - al sinds 1963 roept dit getal emoties op en staat het als geen ander voor de fascinatie voor sportwagens. Met de 911 ontwierp professor Ferdinand Alexander Porsche een legendarische sportwagen, die tot op de dag van vandaag populair is. De succesformule: perfecte afstemming van vorm en functie. Deze filosofie wordt ook weerspiegeld in de Porsche Design-horloges. Elk model bevat het typische DNA van Porsche.

Techniek en design in harmonie

Porsche Design-horloges zijn precisie-instrumenten. Ze barsten van de innovaties die technologie uit de auto-industrie combineren met Zwitserse horlogemakerskunst. Ontwerpers en horlogemakers zijn constant bezig om het hoogste niveau van precisie, functionaliteit en prestaties te bereiken. Dit resulteert in adembenemende horloges met karakteristieke lijnen en uitstekende functionaliteit.

Puur minimalisme, technisch revolutionair

De Chronograph I is het eerste horloge dat prof. F. A. Porsche voor Porsche Design ontwierp. De spartaanse displays en de volledig matzwarte look zorgden voor een revolutie in de horlogewereld. Net als de Porsche 911 is de Chronograph I een tijdloze designklassieker. Porsche Design was ook de eerste horlogefabrikant die titanium voor zijn horloges gebruikte. Deze modellen zijn bijzonder robuust en licht.

Wereld en tijd in beweging

Porsche Design verlegt continu zijn grenzen en ontwikkelt steeds nieuwe horloges met uitzonderlijke functies. Een goed voorbeeld zijn de reishorloges, die geoptimaliseerd zijn voor globetrotters en over wekker- en wereldtijdfuncties beschikken. Met één druk op de knop kan de tijd waar ook ter wereld worden weergegeven - ideaal voor reizigers.

De oprichter

Prof. F. A. Porsche richtte in 1972 Porsche Design op. Zijn creaties hebben een onmiskenbaar lijnenspel dat zijn oorsprong vindt in contouren van sportwagens. Net als bij de legendarische Porsche 911 is het motto voor elk ontwerp: optimaliseer de functie, reduceer het design tot de essentie - geheel in lijn met het idee van het maximale uit het minimale halen.