Chopard
'Chopard – luxe horloges en juwelen uit Zwitserland
De luxe horloges van Chopard verbinden nauwkeurige manufactuurkalibers met de schoonheid van exclusieve juwelen. Goud, platina en edelstaal worden gecombineerd met diamanten, wat resulteert in fonkelende horloges met gecompliceerde uurwerken.
5 redenen om een horloge van Chopard te kopen
- L.U.C: manufactuurkalibers met COSC-certificaat
- Horloges met maximaal 14 complicaties
- Hoogwaardige, chique horloges met Zegel van Genève
- Happy Diamonds: beweegbare diamanten op de wijzerplaat
- Mille Miglia: sportieve retro-chronografen
Juwelen met nauwkeurige manufactuurkalibers
Bij Chopard verenigen haute horlogerie en hogere juwelierskunst zich tot een perfecte symbiose. De horloges van de Zwitserse fabrikant kenmerken zich enerzijds door verfijnde manufactuurkalibers die in sommige gevallen complicaties als een eeuwigdurende kalender, minutenrepetitie of een tourbillon hebben. Aan de andere kant zijn Chopard-horloges ware juwelen. De perfect afgewerkte kasten bestaan meestal uit goud of platina en zijn vaak met diamanten versierd.
De collecties voor dames, zoals de Happy Sport en de Happy Diamonds, overtuigen door unieke details: bewegende diamanten lijken bij deze horloges over de wijzerplaat te dansen en trekken alle aandacht. De klassiekere dameshorloges vindt u in de Imperiale- en La Strada-collectie. Ze zijn de perfecte accessoires bij zowel een avondjurk als een mantelpakje.
De herenhorloges van Chopard zijn net zo elegant, zij het iets ingetogener. Bijzonder interessant zijn de horloges van de L.U.C-collectie. In deze serie loopt de keuze uiteen van sobere horloges met twee wijzers tot chronometers met 14 complicaties. In deze reeks vindt u altijd iets wat bij u past.
Voor sportief en modern gaat u naar de collecties Mille Miglia, Grand Prix de Monaco Historique en Superfast. U vindt daar voornamelijk klassieke race-chronografen, die qua vormgeving op het instrumentarium van zowel klassieke als moderne sportwagens lijken.
Wat kosten horloges van Chopard?
Model | Prijs (ca.) | Bijzonderheden |
L.U.C Full Strike | 250.000 euro | Minutenrepetitie, gangreserve |
L.U.C Lunar One | 41.000 euro | Eeuwigdurende kalender, maanfase, dag- en nachtaanduiding |
Happy Diamonds Icon | 19.900 euro | Beweegbare diamanten |
Happy Sport 36 | 10.000 euro | Beweegbare diamanten, datum |
Mille Miglia 2016 | 6.800 euro | Chronograaf, datum |
Imperiale 36 | 4.100 euro | Datum |
Mille Miglia GTS Automatic | 3.700 euro | Datum |
Modellen en prijzen in detail
Met de L.U.C-reeks haalt Chopard alles uit de kast op het gebied van de horlogemakerij. De horloges van de reeks zijn een hommage aan de oprichter Louis-Ulysse Chopard en worden gekarakteriseerd door klassieke elegantie. Alle modellen van de collectie hebben manufactuurkalibers die door het COSC zijn gecertificeerd als chronometer . Ze zijn automatisch of met de hand opwindbaar. Meerdere boven elkaar geplaatste veertrommels zorgen dat de horloges gangreserves van 60 uur hebben. Een aantal uitvoeringen blijft zelfs 216 uur lang tikken zonder dat u hoeft op te winden.
Chopard deelt de collectie L.U.C op in vier categorieën: Élégance, Complications, Grand Complications en Heritage. In de Élégance-reeks vindt u klassieke dress watches met twee of drie wijzers en subtiele, maar gedetailleerd vormgegeven wijzerplaten. Ze hebben een discreet sunburst-patroon, verfijnde guilloches, diamantzetting of ze zijn geskeletteerd. De edelstalen, gouden of platina kasten zijn zeer plat, wat voor bijzonder hoog draagcomfort zorgt. Modellen van edelstaal, zoals de L.U.C Élégance , koopt u vanaf ongeveer 5.600 euro. Voor een horloge van goud of platina betaalt u tussen de 11.000 en de 20.000 euro. Met diamanten op de lunette of wijzerplaat kan de prijs stijgen tot bijna 35.000 euro.
De L.U.C met grote en kleine complicaties
De Chopard-horloges met kleine en grote complicaties treft u aan in respectievelijk de L.U.C Complications- en de L.U.C Grand Complications -collectie. Hier vindt u horloges met een wereldtijdfunctie, maanfase of een chronograaffunctie, maar ook met een tourbillon, eeuwigdurende kalender of minutenrepetitie. De manufactuurkalibers hebben een chronometer-certificaat en het Zegel van Genève: een kwaliteitszegel dat uitsluitend aan kalibers van de allerhoogste kwaliteit uit het kanton Genève wordt gegeven.
Het aanbod is breed geschakeerd en dat geldt ook voor de prijzen. Uitvoeringen van edelstaal met kleine complicaties als een tweede tijdzone vindt u vanaf ca. 6.600 euro. Daarentegen betaalt u ruim 40.000 euro voor een horloge met een eeuwigdurende kalender en een maanfaseweergave. Helemaal bovenaan de prijsschaal zetelt het topmodel met 14 complicaties. Dit horloge heeft onder andere een aanduiding van de zonsopkomst en -ondergang, een orbitale maanfase, een tourbillon, een 24-uursschaal en een tijdsvereffening. Dit toonbeeld van haute horlogerie kost maar liefst 360.000 euro.
Voor het design van de serie L.U.C Heritage hebben zakhorloges uit de begintijd van Chopard model gestaan. De vormgeving wordt gekenmerkt door een spoorrails-minuterie en Romeinse cijfers. Naast de klassieke ronde kast vindt u hier ook horloges met een tonneauvormige kast, waarvan de lunette met diamanten is versierd. Ook de modellen van de Heritage-reeks hebben manufactuurkalibers met een chronometer-certificaat. Afhankelijk van de variant betaalt u voor een L.U.C Heritage tussen de 18.000 en de 40.000 euro.
Happy Diamonds - dansende diamanten op de wijzerplaat
Met de Happy Diamonds schiep Chopard begin jaren 90 een onvervalste klassieker. Tegenwoordig is de Happy-reeks een van de omvangrijkste en populairste collecties van de Zwitserse fabrikant van luxe horloges. De chique horloges voor dames zijn er met kasten in de meest uiteenlopende vormen en groottes, van edelstaal, goud of in bicolor, en met binnenin automatische of quartzuurwerken. Hoe verschillend de horloges ook mogen zijn, ze zijn verbonden door de aanwezigheid van diamanten. De beweegbare edelstenen, die bij elke beweging over de wijzerplaat schieten, maken de horloges tot absolute eyecatchers.
De Happy-collectie is opgedeeld in twee subreeksen: aan de ene kant de Happy Diamonds-serie met chique horloges die duidelijk zijn vormgegeven als moderne accessoires. Twee concentrische ringen van rosé- of witgoud vormen tezamen de kast, die door de goudsmeden van Chopard van kleine versieringen als vlinders of slijpsels wordt voorzien. Tussen de ringen draaien de diamanten in een baan rondom de wijzerplaat. Afhankelijk van hoe rijkelijk de quartzhorloges zijn versierd, betaalt u tussen de 6.400 en de 23.000 euro voor de Happy Diamonds.
De Happy Sport is de andere subreeks van deze collectie. Zoals de naam al verraadt, zijn deze horloges een stuk sportiever. Behalve roségouden modellen kunt u hier ook horloges van edelstaal of in bicolor-uitvoering met diamanten vinden. Daarnaast kunt u ook kiezen tussen een automatisch of een quartzuurwerk. De prijs hangt bij deze reeks ook sterk af van de uitvoering. Een eenvoudig model van edelstaal koopt u vanaf ca 4.300 euro, terwijl een roségouden versie met een lunette met diamanten al snel 18.000 euro kan kosten.
Imperiale: dress watch voor dames
De Imperiale is een collectie elegante dress watches voor dames. Deze horloges maken zowel op kantoor als op de rode loper een goede indruk. Chopard biedt de Imperiale aan met talrijke designs in de groottes small (28 mm), medium (36 mm) en large (40 mm). Van een ingetogen edelstalen horloge met een quartzuurwerk tot een variant met een automatisch kaliber, een volledig met diamanten bedekte wijzerplaat en een roségouden kast: de collectie heeft voor ieder wat wils. Door het gebruik van robijnen, smaragden en amethisten, en bijpassend gekleurde horlogebanden van leer, biedt de collectie ook qua kleur meer dan voldoende keuze.
De prijzen hangen af van hoe uitbundig het horloge is uitgedost. Een eenvoudig edelstalen model koopt u vanaf ca. 4.000 euro, een bicolor-model met diamanten op de lunette kost rond de 11.000 euro. De prijzen maken een flinke sprong bij de uitvoeringen van wit- en roségoud met diamantzetting. Houd rekening met bedragen tussen de 20.000 en de 50.000 euro. U dient nog een stuk dieper in de buidel te tasten voor een horloge dat volledig met diamanten is versierd. De prijs van een dergelijk model bedraagt ca. 125.000 euro.
De La Strada is een andere serie klassieke dameshorloges. Met rechthoekige wijzerplaten , Romeinse cijfers en een langgerekte kast doen deze horloges denken aan de wereldberoemde Cartier Tank. De kast van deze Chopard is echter iets ronder en lijkt daardoor een tikkeltje feminiener. Het horloge wordt aangeboden in varianten van geel-, wit- of roségoud en zowel met als zonder diamantzetting. Quartzuurwerken zorgen voor een nauwkeurige tijdsaanduiding. Exemplaren zonder grote versieringen koopt u vanaf ca. 2.500 euro. Als er diamanten in het spel zijn, stijgt de prijs tot ca. 14.000 euro.
Mille Miglia en co. – sportieve retro-chronografen
Als u op zoek bent een naar een horloge met de charme van bolides uit vervlogen tijden , vindt u ook wat u zoekt bij Chopard. De horlogefabrikant wijdt drie volledige collecties aan het thema klassieke raceauto's. Zo is het design van de Mille Miglia-reeks geïnspireerd op de dashboards van sportwagens die in de jaren 30 en 40 deelnamen aan de gelijknamige race op een stratencircuit in Noord-Italië. De oldtimers van de Grand Prix Monaco Historique dienden als voorbeeld voor de collectie met dezelfde naam. De modellen met de modernste vormgeving vindt u in de Superfast-serie, waar designelementen van de Porsche 919 ter inspiratie dienden.
Bij alle drie de reeksen heeft u de keuze tussen horloges met drie wijzers en chronografen - in alle gevallen met een automatisch kaliber met COSC-certificaat. De kasten bestaan uit edelstaal, roségoud of titanium. U kunt kiezen uit edelstalen, leren of rubberen horlogebanden die op het bandenprofiel van een raceauto lijken.
Edelstalen modellen met drie wijzers vormen de instap qua prijs, onafhankelijk van de serie. Houd rekening met prijzen tussen de 3.500 en de 4.000 euro. De prijzen van de edelstalen chronografen liggen gemiddeld rond de 5.000 euro. Duurder wordt het als u de voorkeur geeft aan een roségouden kast. Bij een dergelijk horloge ligt de prijs tussen de 12.000 en de 25.000 euro.
De geschiedenis van Chopard
De geschiedenis van Chopard gaat terug tot 1860. Toen begon de 24-jarige horlogemaker Louis-Ulysse Chopard in het Zwitserse Sonvilier, onder de rook van Bern, met het vervaardigen en verkopen van horloges onder de merknaam L.U.C. Het merk maakte al snel naam en binnen de kortste keren behoorden tsaar Nicolaas II en de Zwitserse spoorwegen tot de klantenkring.
Na het overlijden van de oprichter in 1915 nam zijn zoon Paul-Louis Chopard het stokje over. Hij verplaatste het bedrijf naar Chaux-de-Fonds. Een aantal jaren later volgde een tweede verhuizing naar Genève om aan de criteria van het Zegel van Genève te voldoen.
L.U. Chopards kleinzoon Paul-André, die de firma vanaf 1943 leidde, besloot in 1963 noodgedwongen de onderneming te verkopen, omdat geen van zijn zoons in zijn voetsporen wilde treden. De horlogemaker en juwelier Karl Scheufele III uit Pforzheim zag zijn kans schoon en kocht Chopard. Tot dan toe had hij horloges onder de merknaam Eszeha verkocht en met deze overname wilde hij onafhankelijk worden van uurwerkfabrikanten.
In de daaropvolgende jaren ontwikkelde Chopard zich tot een van de succesvolste horloge- en juwelenproducenten ter wereld. Tot op heden is het bedrijf onafhankelijk en in het bezit van de familie Scheufele.