Bekijk uw 10 resultaten voor '

Hublot Ayrton Senna

'
Merk
Model
Prijs
Diameter
Jaar
Locatie
Meer
Uw selectie
Selectie ongedaan maken

Uw selectie
Selectie ongedaan maken

Uw selectie
Selectie ongedaan maken

Geen resultaten gevonden.
Uw selectie
Selectie ongedaan maken

Geen resultaten gevonden.
Uw selectie
Selectie ongedaan maken

Geen resultaten gevonden.
Algemene informatie
Soort horloge
Categorieën
Meer...
Referentienummer
Nieuw/tweedehands
Type aanbod
Geslacht
Beschikbaarheid
Staat
Inbegrepen bij de levering
Eigenschappen & functies
Opwinden
Materiaal horlogekast
Wijzerplaat
Glas
Functies
Hoogte
Materiaal lunette
Uurmarkeringen
Waterdicht
Overig
Meer...
Horlogeband
Materiaal horlogeband
Sluiting
Breedte bandaanzet
Kleur horlogeband
Materiaal sluiting
Deze zoekopdracht bewaren Annuleren
Hublot Ayrton Senna

Afbeelding

Sorteren op

Hublot Big Bang Keramiek 44mm Zwart Geen cijfers
Hublot Big Bang Chronograph Foudroyante AYRTON SENNA Ref-315-C...
13.230 
Professionele handelaar
432
DE
Hublot Big Bang 44 mm Keramiek 44.5mm Zwart
Hublot Big Bang "Ayrton Senna" Limited 500 Pcs. - 309.CM.134.RX
20.800 
Professionele handelaar
103
MC
Hublot Big Bang 44 mm Keramiek 44mm
Hublot Big Bang Ayrton Senna
9.900 
Professionele handelaar
115
CZ
Hublot Big Bang 44 mm Keramiek Zwart
Hublot Big Bang 44 mm
6.134 
Particuliere verkoper
KW
Hublot King Power Keramiek 48mm
Hublot Big Bang King Power 719.QM.1729.NR.AES10, Strichindizes...
16.180 
Gratis verzending
Professionele handelaar
1242
DE
Hublot Big Bang 44 mm Keramiek Zwart
Hublot Big Bang 44 mm
20.922 
Particuliere verkoper
 
UK
Hublot King Power 48mm
Hublot Big Bang 719.QM.1729.NR.AES10 King Power Ayrton Senna...
21.701 
Professionele handelaar
91
UK
Hublot Big Bang 44 mm Keramiek 45mm Zwart Geen cijfers
Hublot Big Bang Ayrton Senna 315.CI.1129.RX.AES09
13.553 
Professionele handelaar
163
US
Hublot Big Bang 44 mm Keramiek 44mm Zwart Geen cijfers
Hublot Big Bang 44mm Ceramic Ayrton Senna Special Edition
12.598 
Professionele handelaar
12
US
Hublot King Power Koolstof 48mm
Hublot King Power ayrton senna
17.788 
Professionele handelaar
 
AE

Limited editions van Hublot ter ere van Ayrton Senna

Hublot wijdt meerdere horloges aan de legendarische Formule 1-coureur Ayrton Senna. Een aantal daarvan behoren tot de succesvolle Big Bang-collectie, andere modellen zijn onderdeel van de Masterpiece-serie. De topmodellen hebben een tourbillon.


5 redenen om een Hublot Ayrton Senna te kopen

  • Limited editions met de handtekening van Senna
  • Hightech materialen uit de Formule 1: carbon, keramiek en Nomex
  • Uurwerken met rattrapante, foudroyante of tourbillon
  • Uiterst zeldzaam: Hublot MP-06 Senna met geskeletteerd manufactuurkaliber
  • King Power Tourbillon Senna met 120 uur gangreserve

Gewilde limited editions

De Hublot Ayrton Senna is er in meerdere limited editions. Ze zijn door de geringe oplage zeer geliefd onder verzamelaars. Het belangrijkste kenmerk van de luxe horloges is de handtekening van Senna op de voorkant. De kasten en de horlogebanden zijn gemaakt van hightech materialen uit de Formule 1 , zoals carbon, keramiek en Nomex. Dat is een vuurvast textiel, waarvan de overalls van de coureurs worden gemaakt.

Het topmodel King Power Tourbillon Senna heeft een oplage van slechts tien stuks. Elk exemplaar heeft op de achterkant een andere afbeelding van Senna tijdens een belangrijk moment in zijn carrière. Alle tien horloges zijn dus uniek. De kast van de chronograaf met één drukknop bestaat uit het lichte materiaal carbon. Het geskeletteerde manufactuurkaliber HUB6300 heeft een vliegende tourbillon en is daardoor zeer nauwkeurig. De gangreserve bedraagt 120 uur, oftewel vijf dagen.

Ayrton Senna was een Braziliaanse autocoureur en driemaal wereldkampioen in de Formule 1. Hij nam deel aan 161 grand prixs en won er 41. Zijn belangrijkste zeges behaalde hij voor McLaren. In 1994 kwam hij om het leven tijdens de Grote Prijs van San Marino.


Hoeveel kost een Hublot Ayrton Senna?

Model Prijs tweedehands (ca.) Materiaal van de kast Oplage (aantal)
MP-06 Senna 63.500 euro Titanium met zwarte PVD-coating 41
King Power Senna 22.000 euro Carbon 500
Big Bang Foudroyante Senna 12.000 euro Keramiek 500
Big Bang Senna 10.500 euro Keramiek 500

Gedetailleerde prijsinformatie

Een Hublot Big Bang Senna van zwart keramiek koopt u tweedehands voor ongeveer 10.500 euro. Een ongedragen exemplaar is door de streng gelimiteerde oplage zeer moeilijk te vinden en een stuk duurder. Als u er een vindt, betaalt u ca. 19.800 euro. Het polshorloges heeft een dubbelchronograaf, waarmee u tussentijden kunt meten en is daardoor ideaal voor coureurs.

De Hublot Big Bang Foudroyante Senna koopt u gedragen voor bijna 12.000 euro en nieuw voor ca. 19.000 euro. Een foudroyante-chronograaf heeft een extra aanduiding voor de gestopte seconden. De wijzer van deze weergave draait eenmaal per seconde om de eigen as, zodat u de tijd tot een tiende van een seconde kunt meten. De nauwkeurigheid hangt hierbij af van de balansfrequentie. Bij 28.800 halve omwentelingen per uur (a/h) is de chronograaf tot een 1/8 van een seconde nauwkeurig. Een balans met 21.600 a/h zorgt ervoor dat u de tijd tot 1/6 van een seconde kunt meten. Met de Big Bang Foudroyante Senna kunt u dankzij de rattrapante ook rondetijden opnemen.


Prijs van de King Power Senna

De Hublot King Power Senna van carbon kost tweedehands bijna 22.000 euro. Voor een ongedragen exemplaar van deze chronograaf betaalt u rond de 36.000 euro. Het automatische horloge beschikt over een gangreserveaanduiding op 6 uur. Het design van deze weergave lijkt op het startlicht dat u bij veel races ziet. De look van de keramische lunette lijkt op een remschijf met boorgaatjes.


Prijs van de MP-06 Senna

Het tonneauvormige horloge MP-06 Senna is een van de topmodellen van de Senna-reeks van Hublot. Het luxe horloge met het opwindkaliber HUB9006.H1.1 is er in drie varianten: van King Gold, titanium, of zwart gecoat titanium. Elke versie heeft een gelimiteerde oplage van 41 stuks. Dit aantal verwijst naar het aantal zeges die Senna in de Formule 1 behaalde. De tourbillon op de 6-uurpositie is het meest opvallende kenmerk van dit horloge.

Die Hublot MP-06 Senna van titanium kost gedragen rond de 63.000 euro en ongedragen ca. 85.000 euro. De uitvoering van King Gold kan ongedragen 100.000 euro kosten.


De Big Bang All Black Senna

De Zwitserse fabrikant van luxe horloges Hublot behoort niet tot de subtielste merken van de branche. De tijdmeters vallen op door hun hoekige patrijspoortdesign en de combinatie van ongebruikelijke materialen. In 2007 presenteerde Hublot het eerste horloge ter ere van de overleden Formule 1-wereldkampioen Ayrton Senna. Andere modellen volgden al snel.

Het Senna-horloge uit 2007 is een limited edition bestaande uit 500 exemplaren. Het model is te vinden onder het referentienummer 309.CM.134.RX.AES07 en maakt onderdeel uit van de modelreeks Big Bang. Het horloge is bijna volledig zwart en daarom noemt Hublot deze Big Bang-variant All Black. De handtekening van Ayrton Senna is met rood in de wijzerplaat gegraveerd.

De kast van keramiek valt niet bepaald klein uit met een diameter van 44,5 mm en een hoogte van 14,5 mm. Het horloge is tot 100 m (10 bar) waterdicht, waardoor u het tijdens het zwemmen om kunt houden. De horlogeband is gemaakt van rubber, een typisch kenmerk van Hublot. Aan de binnenkant staat in het geel 'Ayrton Senna' op een groene achtergrond, een verwijzing naar de kleuren van de nationale vlag van Brazilië. Het uiteinde van de secondewijzer is ook groen met geel.

U kunt het kaliber HUB44RT door de glazen zichtbodem zien. Bijzonder aan dit kaliber is dat het een rattrapante-complicatie heeft. Daardoor kunt u tussentijden meten met de stopwatchfunctie. Het uurwerk tikt met 28.800 halve omwentelingen per uur (4 Hz) en heeft een gangreserve van 42 uur. In tegenstelling tot de meeste andere dubbelchronografen heeft dit horloge geen derde drukknop aan de rechterkant van de kast voor het meten van de tussentijden. In plaats daarvan is de drukknop in de kroon geïntegreerd. Patek Philippe gebruikt hetzelfde principe voor zijn chronografen met een rattrapante.


De Big Bang Foudroyante Senna

In 2009 bracht Hublot het volgende horloge uit dat gewijd was aan de Braziliaan, de Big Bang Foudroyante Senna 315.CI.1129.RX.AES09. Een foudroyante is een hulpwijzerplaat met een kleine secondewijzer, die iedere seconde volledig om de eigen as draait. Voor de stopwatchfunctie is dit extra praktisch, omdat u daardoor tienden van een seconde kunt aflezen. De hulpwijzerplaat van dit Hublot-model bevindt zich op 9 uur, de schaal rondom eindigt bij een achtste van een seconde. Op 6 uur ziet u de handtekening van Ayrton Senna. Ditmaal niet in het rood, zoals bij het model uit 2007, maar in het groen.

Het uurwerk heeft de naam Hublot44RTF en is gebaseerd op het beproefde en wijdverbreide chronograafkaliber Valjoux 7750. Hublot heeft deze variant samen met de onderneming La Joux-Perret ontwikkeld.

Qua behuizing zijn er meerdere overeenkomsten met het voorgangermodel. De diameter is met 44,5 mm hetzelfde en het materiaal, zwart keramiek, is ook niet veranderd. Maar er zijn ook duidelijke verschillen. De gele wijzers en indexen zorgen ervoor dat de Big Bang Foudroyante Senna er een stuk anders uitziet dan het All Black-concept van het eerste Senna-horloge.


De King Power Ayrton Senna

Hublot deed in 2010 opnieuw van zich spreken met de King Power Ayrton Senna (referentienummer 719.QM.1729.NR.AES10). De zwarte kast van carbon heeft een imposante doorsnede van 48 mm en als u goed kijkt, ziet u dat het horloge een schaakpatroon heeft. De lunette heeft meerdere boorgaatjes. Daardoor heeft het horloge niet het typerende patrijspoortdesign van Hublot, maar lijkt het meer op een geperforeerde remschijf uit de autosport.

De King Power Ayrton Senna is eveneens tot 500 exemplaren gelimiteerd en een echte eyecatcher. Dit horloge heeft ook een rattrapante. In tegenstelling tot het model uit 2007 heeft deze King Power een goed zichtbare derde drukknop op 8 uur met het opschrift SPLIT.

De geskeletteerde wijzerplaat heeft een gangreserveweergave op 6 uur, die uit zeven gekleurde stipjes bestaat: vier groene, twee blauwe en een rode. Als de wijzer in de richting van blauw en rood beweegt, neemt de aandrijfkracht van de opwindveer van het automatische uurwerk af. Als u het horloge niet door armbewegingen of handmatige opwinding van nieuwe energie voorziet, blijft het na 42 uur stilstaan. Ook deze speciale uitvoering van de King Power heeft de handtekening van Ayrton Senna op de wijzerplaat en wel op 9 uur in het geel. Hublot presenteerde het horloge in 2010. Senna zou dat jaar 50 zijn geworden.


De MP-06 Senna

De tonneauvorm van de MP-06 Senna uit 2013 vormt een stijlbreuk met de ronde Senna-horloges van voorheen. Dit model is er met kasten van drie verschillende materialen: King Gold, titanium en zwart gecoat titanium.

De hoofdletters MP van deze reeks staan voor Masterpiece. De verschillende versies zijn allemaal gelimiteerd tot 41 exemplaren. Dit aantal heeft een historische achtergrond: Ayrton Senna behaalde in totaal 41 zeges in zijn carrière. De gouden variant heeft rode indexen, de zwarte versie gele en de uitvoering van titanium wordt door groene markeringen verfraaid.

Het geskeletteerde horloge biedt aan de voorkant zicht op het uurwerk. Binnenin de zwarte en de titanium versie van de MP-06 tikt het opwindkaliber HUB9006.H1.1. Het uurwerk van de gouden versie is de HUB9006.H1.8. De MP-06 heeft een tourbillon. Daardoor is het in technisch opzicht het meest aansprekende model uit de Senna-reeks.


Instituto Ayrton Senna ondersteunt sociale projecten

Hublot schenkt een deel van de opbrengst van de horloges aan het Instituto Ayrton Senna . De autocoureur richtte deze stichting op in 1994 om kinderen uit achterstandsmilieus te ondersteunen. De familie van Senna werkt tot op heden nauw samen met de Zwitserse manufactuur.

Ayrton Senna (1960-1994) was een van de beste autocoureurs aller tijden. Hij werd drie keer wereldkampioen in de Formule 1. Op 1 mei 1994 kwam hij om het leven tijdens de Grote Prijs van San Marino op Imola.