- 30
- 60
- 120
Big Bang: de knallende collectie van Hublot
De Big Bang-collectie verenigt alles wat Hublot zo succesvol heeft gemaakt in de afgelopen jaren. Ongebruikelijke materialen, indrukwekkend design en gecompliceerde uurwerken versmelten tot unieke horloges.
Wat kosten horloges uit de Big Bang-collectie?
Model | Prijs (ca.) | Diameter | Bijzonderheden |
Big Bang Unico 45 Sapphire | 65.000 euro | 45 mm | Flyback-chronograaf, kast van saffierglas |
Big Bang Unico Perpetual Calender Magic Gold | 77.000 euro | 45 mm | Eeuwigdurende kalender, kast van Magic Gold |
Big Bang Unico GMT King Gold | 25.000 euro | 45 mm | Tweede tijdzone, kast van King Gold |
Big Bang MP-11 Power Reserve Sapphire | 70.000 euro | 45 mm | 14 dagen gangreserve, kast van saffierglas |
Big Bang Tourbillon Titanium | 54.000 euro | 45 mm | Tourbillon, 5 dagen gangreserve |
Big Bang 38 Steel | 7.500 euro | 38 mm | Quartzkaliber, Diamantzetting |
Prijzen en modellen in detail
De ruimste keuze aan typische Big Bang-modellen vindt u in de Unico-serie, waarvan de naam is afgeleid van het gelijknamige manufactuurkaliber. Dit chronograafuurwerk is modulair opgebouwd en kan daardoor uitgebreid worden met een tweede tijdzone of een eeuwigdurende kalender. Daarom is het niet verrassend dat er zoveel verschillende uitvoeringen van de Big Bang Unico zijn. Het paradepaardje van de collectie is de Unico 45. De forse chronograaf met een doorsnede van 45 mm is in een veelvoud aan materialen verkrijgbaar. Zo maakt Hublot dit horloge van titanium, carbon, saffierglas, King Gold en keramiek. Het laatste model is sinds Baselworld 2018 behalve in het wit en het zwart ook verkrijgbaar in het knalrood.
Het gebruikte materiaal is bepalend voor de prijs. Een rode Big Bang Unico 45 van keramiek kost bijvoorbeeld 18.900, omdat de productie van rood keramiek zeer intensief is. Een Unico 45 van titanium is een stuk voordeliger en kost ca. 13.500 euro. U moet een stuk dieper in de buidel tasten voor een model van King Gold, dat u voor ongeveer 25.900 euro koopt. Kiest u voor een Unico 45 met een kast van saffierglas die versierd is met diamanten, dan bent u bijna 65.000 euro kwijt.
De prijs van de Unico 42 ligt ook tussen de 15.000 en de 40.000 euro. Dit horloge werd begin 2018 voorgesteld en is met een doorsnede van 42 mm gericht op degenen die de 45 mm-variant te groot vinden.
Ferrari, GMT en eeuwigdurende kalender
Het Unico-kaliber kan dankzij een modulaire bouwwijze uitgebreid worden met extra complicaties. De Unico Perpetual Calender heeft daardoor bijvoorbeeld een eeuwigdurende kalender. Voor een exemplaar van keramiek of titanium met een doorsnede van 45 mm betaalt u ca. 35.000 euro. Een Unico Perpetual Calendar van saffierglas of Magic Gold kost meer dan 77.000 euro.
Als u niet zo'n groot bedrag wilt uitgeven, kan de Unico GMT interessant zijn. Dit horloge heeft geen stopwatchfunctie, maar wel een tweede tijdzone en een dag en nacht-aanduiding. Als u kiest voor een Unico GMT met een kast van titanium of carbon, bent u ongeveer 15.000 euro kwijt. Voor een exemplaar van King Gold betaalt u 10.000 euro meer.
Sinds 2012 vult de Big Bang Ferrari het assortiment aan. Dit horloge kwam tot stand in samenwerking met de Italiaanse sportwagenfabrikant en heeft een expressief en sportief design met rode of gele cijfers en een stiksel in dezelfde kleur. De materialen carbon en keramiek overheersen, maar er zijn ook varianten van King en Magic Gold verkrijgbaar. Binnenin de Ferrari tikt het Unico-chronograafkaliber, uitgebreid met een flyback-functie. Afhankelijk van het gebruikte materiaal kost dit sportieve horloge tussen de 18.000 en de 28.000 euro.
Qua materialen blijft Hublot de eigen filosofie trouw en combineert kasten van goud, titanium, saffierglas en keramiek met horlogebanden van rubber of alligatorleer. In het voorjaar van 2018 voegde Hublot een variant met diamanten op de lunette toe aan het portfolio. De 'voordeligste' uitvoering is de Big Bang Tourbillon van titanium, die bijna 54.000 euro kost. Varianten van keramiek, goud of saffierglas kosten tussen de 60.000 en de 75.000 euro.
Bij de ontwikkeling van de Big Bang Meca-10 en de Big Bang MP-11 lag de focus op de gangreserve. Het uurwerk van de Meca-10 is het opwindkaliber HUB1201, dat na volledige opwinding genoeg energie heeft om 10 dagen te tikken. De MP-11 werd voorgesteld op Baselworld 2018 en heeft een gangreserve van maar liefst 14 dagen. Dit wordt mogelijk gemaakt door de zeven in reeks geschakelde veertrommels van het kaliber HUB9011. Een dermate hoge gangreserve heeft zijn prijs. Een zwarte MP-11 van carbon kost ongeveer 55.000 euro, de variant van saffierglas is ongeveer 15.000 euro duurder. Daarbij vergeleken is de Meca-10 bijna een koopje. De prijs van dit horloge ligt tussen de 15.000 en de 24.000.
Hublot plaatst de automatische chronograafkalibers HUB4100 en HUB4300 in de grotere versies. Beide uurwerken hebben een gangreserve van 42 uur. Een exemplaar met een kast van edelstaal of carbon kost rond de 10.000 euro. Met een gouden kast en diamanten op de lunette kan de prijs stijgen tot ca. 22.500 euro.
De horloges met een doorsnede van 38 en 39 mm zijn modellen met drie wijzers. Binnenin de kleinste variant tikt een quartzuurwerk. De kast bestaat uit goud, staal of keramiek en is met diamanten versierd. Voor een Big Bang 38 betaalt tussen de 7.500 en de 15.000 euro, waarbij het materiaal de prijs bepaalt. De Big Bang 39 heeft als bijnaam One Click, vanwege de horlogeband die Hublot het horloge geeft. Die is zeer eenvoudig te vervangen. Ook bij dit horloge versieren edelstenen de lunette en de kast. Het kan gaan om diamanten of kleurige saffierkristallen. De prijs ligt tussen de 10.000 en de 20.000 euro.
Limited Editions: Büchi, Rimowa & Depeche Mode
Hublot baart keer op keer opzien met speciale limited editions. In de Big Bang-collectie vindt u ook een aantal uitzonderlijke horloges. Het gaat onder andere om de Big Bang Sang Bleu, die is ontworpen door de Zwitserse tattookunstenaar Maxime Büchi. Hij staat bekend om het gebruik van geometrische vormen, die u ook bij de Sang Bleu ziet. Het horloge heeft geen wijzers, maar drie geskeletteerde, achthoekige schijven die bovenop elkaar zijn geplaatst. De Sang Bleu is te verkrijgen in titanium, goud, edelstaal en keramiek. De doorsnede bedraagt 39 of 45 mm. De voordeligste uitvoering kost 14.000 euro, de duurste 32.000 euro.
Hublot werkt al jaren samen met Depeche Mode. Er zijn talrijke special editions ter ere van de synthpopband, waarbij het meestal gaat om een aangepaste versie van de Big Bang Unico met een geniete manchet-horlogeband van kalfsleer met rubberen elementen. De in 2018 geïntroduceerde Depeche Mode The Singles Limited Edition heeft een streng gelimiteerde oplage van 55 exemplaren, die stuk voor stuk aan singles van de band zijn gewijd. Op de wijzerplaat is het artwork van de betreffende single te zien, de horlogeband heeft een bijpassende kleur. De horloges worden geleverd in een koffer van Rimowa met een 12 inch maxisingle en een Roland JP-08 synthesizer. Deze unieke modellen kosten ca. 22.000 per stuk. De standaardversie van het Depeche Mode-horloge heeft een oplage van 250 exemplaren en is ongeveer 5.000 euro voordeliger.
Wijzerplaten met stiksels en spijkerstof
Sinds 2017 behoren de kleurige modellen Broderie, Pop Art en Tutti Frutti ook tot de Big Bang-collectie. De Broderie is versierd met stiksels, die de wijzerplaat, lunette en horlogeband bedekken. De lunette is meestal versierd met saffieren met een bijpassende kleur. De prijs van een Broderie ligt tussen de 11.000 en de 23.000 euro.
Bij de Pop Art zijn de overheersende kleuren roze, oranje, turquoise en diepgroen – en dat in één horloge. De tweekleurige Tutti Frutti maakt het iets minder bont. De wijzerplaat en de horlogeband zijn bij de meeste modellen van dezelfde kleur, zoals oranje, roze of blauw. Andere uitvoeringen hebben een witte of zwarte wijzerplaat in combinatie met een kleurrijke horlogeband. De voordeligste Pop Art kost 12.000 euro, de duurste 25.000 euro.
Het nonchalantste model is de Big Bang Jeans. Bij dit model gebruikt de manufactuur blauw denim voor de horlogeband en de wijzerplaat. Vooral bij de Jeans met diamanten op de wijzerplaat en de lunette, slaagt de Zwitserse fabrikant erin contrasten te verenigen. Een Big Bang Jeans koopt u voor ca. 11.000 euro. Dit model bevindt zich niet meer in het portfolio van Hublot.