Ook in tijden van COVID-19 kunt u Chrono24 zorgeloos blijven gebruiken. U bent altijd gedekt door onze kopersbescherming.
Inloggen

Wat is uw horloge waard?

Nu de waarde bepalen en voor de hoogst mogelijke prijs verkopen.
Gratis waarde bepalen
Fotografeer een horloge en ontdek de waarde

De waardebepaling op Chrono24

100% gratis

100% gratis

Kom er gratis en eenvoudig achter hoeveel uw horloge waard is. Model kiezen, staat van het horloge aangeven en verzenden.

Professionele waardebepaling in een klik

Professionele waardebepaling in een klik

Chrono24 is de leidende marktplaats voor luxe horloges – wij vergelijken uw horloge met 475.000 advertenties van over de hele wereld.

Meer succes met de juiste verkoopprijs

Meer succes met de juiste verkoopprijs

Wij weten wat de marktprijzen zijn en geven u een prijsadvies, waarmee u de hoogst mogelijke verkoopprijs krijgt.

Zo plaatst u een advertentie

In deze video laten wij stap voor stap zien hoe u uw horloge eenvoudig en gratis op Chrono24 kunt aanbieden.

Nieuw

Watch Scanner

Fotografeer een horloge en ontdek de waarde

U wilt weten wat een horloge waard is, maar weet niet om welk model het gaat?
Met de Watch Scanner in de Chrono24-app vindt u uit hoeveel een horloge waard is en krijgt u meer informatie over het model - gewoon aan de hand van een foto.

Waar vind ik het referentienummer van mijn horloge?

  • Op de wijzerplaat
  • In de papieren
  • Op de kastbodem
  • Tussen de bandaanzetten

Heeft u nog vragen? Neem contact met ons op!

Hoeveel is mijn horloge waard?
De waarde van een oud horloge bepalen is niet altijd eenvoudig. Natuurlijk zijn er merken die standaard duurder zijn, zoals Patek Philippe, Audemars Piguet en Rolex. Hoeveel een horloge waard is, hangt echter ook van andere factoren af:
  • Heeft het horloge ingewikkelde complicaties, zoals een chronograaf of een eeuwigdurende kalender?
  • Zijn alle onderdelen en de horlogeband origineel?
  • Gaat het om een speciale uitvoering of is het horloge in een gelimiteerde oplage verschenen?
  • Is het horloge een gewild vintage-model, zoals de Universal Genève Polerouter of de Tag Heuer Autavia?
Hoe meer van deze vragen u met 'ja' kunt beantwoorden, des te groter is de kans is dat u een hoge prijs voor uw horloge krijgt.
Waarom is de juiste vraagprijs zo belangrijk?
Kort gezegd: hoe realistischer de vraagprijs, hoe sneller u uw horloge verkoopt. Een te hoge prijs schrikt kopers af. Als de prijs overeenkomt met de marktwaarde, krijgt u daarentegen veel interesse. U hoeft uw horloge natuurlijk niet voor minder dan de daadwerkelijke waarde te verkopen.

Wij vergelijken uw horloge met een wereldwijd aanbod van meer dan 475.000 horloges en bepalen de actuele marktwaarde. Zo kunt u zeer eenvoudig en zonder vakkennis online de juiste vraagprijs laten berekenen.

Praktische tips voor het verkopen van een horloge.
Hoe werkt de gratis waardebepaling van horloges?
Wij raden aan het referentienummer van uw horloge voor de waardebepaling te gebruiken. Zo kunnen wij uw horloge eenduidig identificeren. Het referentienummer vindt u in de meeste gevallen op de wijzerplaat, in de papieren, op de achterkant van de kast en op de bandaanzetten. U kunt ook het merk en het model invullen en uw horloge uitkiezen.

Op basis van de advertenties op Chrono24 berekenen wij de actuele marktprijs van uw horloge en laten deze direct aan u zien.

Deze service is gratis en u heeft er geen gebruikersaccount op Chrono24 voor nodig.
Hoe wordt de waarde van mijn horloge berekend?
Om de marktwaarde te berekenen vergelijken wij uw horloge met de meer dan 475.000 actuele advertenties op Chrono24. Als dit niet genoeg is, nemen we ook reeds verkochte horloges mee in de berekening.

Met deze gegevens bepalen wij de gemiddelde vraagprijs van dit horloge op Chrono24. Houd er alstublieft rekening mee dat het niet om een gegarandeerde verkoopprijs gaat.
Welke factoren bepalen de juiste vraagprijs?
De extra's: u kunt meer dan de gemiddelde prijs vragen wanneer uw advertentie ook de originele doos en de bijbehorende papieren omvat. Lees hier meer over een volledige set.

Staat: als uw horloge wel gedragen is, maar geen krassen of andere duidelijke gebruikssporen vertoont, kunt u ook een hogere prijs vragen.
Hoe kan ik de waarde van mijn horloge ook bepalen?
U kunt natuurlijk ook zelf op Chrono24 naar advertenties kijken om de prijzen te analyseren. Bovendien kunt u uw horloge bij een juwelier of een veilinghuis laten taxeren.

Houd er rekening mee dat u een hogere verkoopprijs kunt krijgen als u uw horloge online aanbiedt. De prijzen die lokale veilinghuizen en juweliers bieden zijn vaak lager, omdat zij bij de aankoop rekening moeten houden met hun marge.

Meer vragen en antwoorden

De waarde van uw horloge wordt bepaald

Wij hebben uw horloge gevonden...