Omega Seamaster Aqua Terra horloges
'Omega Seamaster Aqua Terra: tussen dress watch en duikhorloge
De Aqua Terra neemt een speciale plek in bij de Seamaster-collectie. Met een waterdichtheid tot 150 m is het Omega-horloge geschikt voor dagelijks gebruik. Dankzij het moderne coaxiale kaliber is de Aqua Terra gewapend tegen sterke magneetvelden.
5 redenen om een Seamaster Aqua Terra te kopen
- Antimagnetisch tot 15.000 gauss dankzij balansveer van silicium
- Met chronometer-certificaten van COSC en METAS
- Uiterst efficiënte, schokbestendige coaxiale ankergang
- Tot 150 meter (15 bar) waterdicht
- Kasten van edelstaal, titanium, 18-karaats goud, platina en bicolor
Antimagnetisch en tot 150 m waterdicht
De polshorloges uit de Seamaster Aqua Terra-collectie behoren tot de modernste mechanische horloges ter wereld. Het model Aqua Terra > 15,000 gauss is ongevoelig voor magneetvelden met een sterkte van meerdere duizenden gauss. Daardoor behoort het tot de top van antimagnetische horloges. Geavanceerde materialen, zoals silicium, zijn hiervoor verantwoordelijk. Tests van de vakpers bevestigen dat het automatische horloge niet wordt beïnvloed door dermate sterke magneetvelden.
Door de geschroefde kroon en bodem is deze tijdmeter tot 150 m (15 bar) waterdicht. Het horloge onderscheidt zich van de andere modellen uit de Seamaster-collectie door een lunette die niet draaibaar is en geen minutenschaal heeft. Daardoor is dit model ingetogen, sportief en elegant; het past bij elke gelegenheid en kledingstijl. Door de sterk uiteenlopende diameters, beginnend bij 38,5 mm en eindigend bij 49,2 mm, vindt u altijd een horloge dat perfect bij uw pols past.
De diversiteit binnen de Aqua Terra-lijn van Omega is enorm. Er zijn modellen met een kast en een horlogeband van edelstaal of titanium, exemplaren van 18-karaats geel- of roodgoud, en bicolor-varianten van 18-karaats goud en edelstaal. De horlogebanden zijn naast de eerder genoemde materialen ook verkrijgbaar in leer en textiel.
Antimagnetisme
Magneetvelden vormen een niet te onderschatten bedreiging voor mechanische uurwerken. Onderdelen als de balansveer kunnen 'aan elkaar kleven' door de invloed van magneten en zo de werking van een horloge enorm verstoren. Naast magneten op flipcharts of koelkasten, vormen elektromagnetische velden een gevaar. Deze magneetvelden bevinden zich namelijk overal: in koptelefoons, smartphones, tablets, luidsprekers, inductiekookplaten en ga zo maar door.
Als sinds de jaren 30 beschermen horlogefabrikanten hun kalibers met mantels van zacht ijzer tegen magneetvelden met een maximum van 1.000 gauss. Met de invoering van de Aqua Terra > 15,000 Gauss slaat Omega een andere weg in. Om een nauwkeurigheid op chronometer-niveau ook bij magneetvelden met een sterkte van 15.000 gauss te garanderen, gebruikt de Zwitserse fabrikant van luxe horloges antimagnetische materialen. In de eerste plaats bestaat de balansveer uit het niet-magnetische silicium. Deze veer beweegt vrij in een balans van titanium, die eveneens antimagnetisch is. Bovendien slaagden de ingenieurs van Omega er in ook het ankerrad van silicium te maken. Verder heeft het uurwerk een coaxiale ankergang, een alternatief voor de Zwitserse ankergang. Omega's coaxiale ankergang wordt gekenmerkt door geringe wrijving en hoge efficiëntie.
Omega laat de Master Chronometer-kalibers certificeren door het Zwitserse instituut voor metrologie (METAS). Deze instantie test de antimagnetische eigenschappen en de gangnauwkeurigheid van de uurwerken.