117.000 aankopen wereldwijd als uitstekend beoordeeld
Chrono24 - Nederland
Bekijk uw 3 resultaten voor '

Patek Philippe Sky Moon Tourbillon

'

Afbeelding

Sorteren op

Informatie over de ranking van zoekresultatenMeer informatie
Patek Philippe Sky Moon Tourbillon Roségoud Wit
Patek Philippe Sky Moon Tourbillon
Prijs op aanvraag
+ € 65 verzendkosten
Professionele handelaar
CN
Patek Philippe Sky Moon Tourbillon Platina 42mm Zilver Romeins
Patek Philippe Pre-Owned Grand Complications Sky Moon...
 3.283.787
Gratis verzending
Professionele handelaar
4,90 (1.475)
US
Patek Philippe Sky Moon Tourbillon Platina Zilver (massief)
Patek Philippe Sky Moon Tourbillon
Prijs op aanvraag
+ € 191 verzendkosten
Professionele handelaar
HK

Uiterst gecompliceerd - de Patek Philippe Sky Moon Tourbillon

De Sky Moon Tourbillon is een van de ingewikkeldste horloges van Patek Philippe. Het heeft 12 complicaties, onder andere een minutenrepetitie en een sterrenkaart. Het is het eerste horloge van de manufactuur met een dubbelzijdige wijzerplaat.


5 redenen om een Sky Moon Tourbillon te kopen

  • 12 complicaties: een van de gecompliceerdste polshorloges ter wereld
  • Eerste polshorloge van Patek Philippe met een dubbelzijdige wijzerplaat
  • Diverse astronomische weergaven, zoals sterrentijd, sterrenhemel en maanfase
  • Uurwerken en kasten met perfecte finissage
  • Verkrijgbaar in platina of 18-karaats goud

Haute horlogerie par excellence

De Sky Moon Tourbillon van Patek Philippe is met 12 complicaties een toonbeeld van hoge horlogemakerskunst. Tot de functies behoren een retrograde wijzerdatum, een minutenrepetitie en een schrikkeljaarweergave. Hier komen de astronomische aanduidingen op de achterkant van de kast nog bij. Daar geeft het perfect gegraveerde luxe horloge de sterrentijd, de fases en libraties van de maan en een sterrenkaart weer. Binnenin zorgt een tourbillon voor uitstekende gangwaarden.

Patek Philippe presenteerde de Sky Moon Tourbillon voor het eerst in 2001. De tijdmeter met het referentienummer 5002 was op dat moment het gecompliceerdste polshorloge van de Zwitserse manufactuur van luxe horloges. Tegelijkertijd was het het eerste polshorloge dat een wijzerplaat aan de voor- en achterkant had. Patek Philippe noemt dit 'double-face'. Aan de voorkant laat het luxe horloge de tijd, de datum, de dag, de maand, de schrikkeljaarcyclus en de maanleeftijd zien. De laatste weergave geeft de verstreken dagen aan sinds de laatste volle maan. De datum wordt aangegeven met een centrale wijzer.

In 2013 stelde Patek Philippe de opvolger van de eerste Sky Moon Tourbillon voor. Dit horloge heeft het referentienummer 6002. In technisch opzicht is het referentienummer 6002 vrijwel identiek aan de 5002. Net zoals zijn voorganger bezit deze tijdmeter 12 complicaties. Het bijzondere aan het nieuwe model is de uitvoerig versierde kast van witgoud en de kunstzinnige emaillen wijzerplaat. De horlogeband en de wijzerplaat zijn verkrijgbaar in het blauw en zwart. De referentienummers 5002 en 6002 behoren tot de Grand Complications-collectie van Patek Philippe.


Wat kost een Sky Moon Tourbillon?

Referentienummer Prijs (ca.) Materiaal van de kast
6002G 1,5 miljoen euro Witgoud
5002R 1,3 miljoen euro Roségoud
5002G 1,3 miljoen euro Witgoud
5002P 1,1 miljoen euro Platina

Gedetailleerde prijsinformatie

Als u graag een van de gecompliceerdste horloges van Patek Philippe om uw pols wilt hebben, is de Sky Moon Tourbillon de juiste keuze. Ongedragen modellen met het referentienummer 5002 kosten ongeveer 1,3 miljoen euro. De kasten bestaan uit platina, rosé- of witgoud.

Het horloge met het referentienummer 6002 kost rond de 1,6 miljoen euro. De kast van dit model bestaat uit witgoud en is uitbundig gegraveerd. De horlogeband en de bijpassende wijzerplaat zijn zwart of blauw.

Met 20 complicaties is de Grandmaster Chime nog gecompliceerder dan de Sky Moon Tourbillon. Tot de functies behoren een grande en petite sonnerie, een minutenrepetitie en een wekker. Het horloge beschikt daarnaast ook over een gangreserveaanduiding, een eeuwigdurende kalender en een tweede tijdzone. Voor een ongedragen exemplaar betaalt u ongeveer 3 miljoen euro.


Wat kosten horloges van de Grand Complications-collectie?

Als u genoeg heeft aan een eeuwigdurende kalender als complicatie, dan kunt u een ongedragen Patek Philippe ref. 5327 uit de Grand Complications-collectie kopen voor ongeveer 60.000 euro. Een tweedehands exemplaar kost ca. 55.000 euro. U heeft de keuze uit een kast van geel-, wit- of roségoud.

Nieuwe Patek Philippe-horloges van platina met een minutenrepetitie, zoals de ref. 5078, zijn er vanaf ongeveer 303.000 euro. Tweedehands horloges zijn een paar duizend euro voordeliger. Als u een eeuwigdurende kalender en een minutenrepetitie wilt combineren, kan dat ook bij de chique manufactuur uit Genève. De ref. 5374 van platina koopt u ongedragen voor ca. 530.000 euro.

Een lust voor het oog zijn de Celestial-modellen met de referentienummers 5102 en 6102. Deze horloges laten op de voorkant de sterrenhemel, de libratie van de maan en de maanfase zien. Een tweedehands exemplaar met het referentienummer 5102 koopt u voor ca. 172.000 euro. Ongedragen kost dit model ongeveer 185.000 euro. Voor ongeveer 200.000 euro heeft u de roségouden Celestial met het referentienummer 6102 in uw bezit. De platina versie is nog iets duurder en kost ongeveer 222.000 euro. Met diamanten op de lunette kost de Celestial bijna 300.000 euro.


Patek Philippe Sky Moon Tourbillon – het model uit 2001

Toen Patek Philippe de Sky Moon Tourbillon met het referentienummer 5002 voorstelde, was het het gecompliceerdste polshorloge van de Geneefse manufactuur . Binnenin zorgde een tourbillon voor een hoge gangnauwkeurigheid. Abraham Louis Breguet vond dit mechanisme aan het eind van de 18e eeuw uit. Destijds droegen heren hun zakhorloges meestal verticaal in hun vestzak. Deze positie zorgde voor zwaartekracht gerelateerde gangafwijkingen. Daarom plaatste Breguet de balans en de ankergang in een draaiende kooi. Die draaide in 60 seconden eenmaal om de eigen as. Deze rotatie zorgde voor een bijna volledige compensatie van de gangafwijkingen. Naast Patek Philippe plaatsen ook fabrikanten als A. Lange & Söhne, Blancpain en uiteraard Breguet tourbillons in hun meest chique horloges.

De Patek Philippe Sky Moon Tourbillon heeft 12 complicaties en een 'double-face'-wijzerplaat. De voorkant heeft een traditionele tijdweergave en een eeuwigdurende kalender. Een centrale wijzer geeft samen met de cijfers op de rand van de wijzerplaat de datum aan. Op de hulpwijzerplaat op 9 uur kunt u aflezen welke dag het is. De hulpwijzerplaat voor de aanduiding van de maanden bevindt zich op 3 uur. De weergave van de maanleeftijd zit op 6 uur en geeft aan hoeveel dagen geleden het volle maan was. De aanduiding van de schrikkeljaarcyclus bevindt zich op 12 uur.

Als u het horloge omdraait, ziet u een gedetailleerde weergave van de sterrenhemel. De Melkweg, het sterrenstelsel waarin ons zonnestelstel en onze aarde zich bevinden, is goed te herkennen. Daarnaast ziet u een maan in miniatuurvorm. Patek Philippe laat op achterkant van het polshorloge ook de maanfase en de libratie van de maan zien. Daarnaast kunnen de meridianen van Sirius en van de maan worden afgelezen. Twee wijzers geven de sterrentijd aan. Een sterrendag is bijna vier minuten korter dan een gebruikelijke zonnedag en wordt in de astronomie gebruikt als tijdschaal. Een sterrendag is de totale tijd die de aarde nodig heeft om 360 graden te draaien.

De kast van de Patek Philippe Sky Moon Tourbillon bestaat uit wit-, geel-, roségoud of platina. De doorsnede bedraagt 42,8 mm. Het opwindkaliber R TO PS QR SID LU CL bestaat uit 686 onderdelen.


Uitvoerig versierde nieuwe oplage van de Sky Moon Tourbillon

In 2013 verscheen een nieuwe oplage van de Sky Moon Tourbillon. Het huidige model heeft het referentienummer 6002. Binnenin het horloge tikt hetzelfde opwindkaliber als bij het vorige model. Daarom heeft de nieuwe versie eveneens 12 complicaties. De fabrikant heeft alleen een paar aanduidingen veranderd. Voor de eeuwigdurende kalender worden vensters gebruikt in plaats van hulpwijzerplaten. Op 9 uur geeft het horloge de actuele dag aan, op 3 uur de maand en de schrikkeljaarcyclus vindt u op 12 uur. Het nieuwere model heeft een maanfase in plaats van een maanleeftijd op 6 uur. De retrograde datumweergave op de voorkant en de astronomische complicaties op de achterkant zijn hetzelfde gebleven.

Hoogtepunten van de Patek Philippe Sky Moon Tourbillon met het referentienummer 6002 zijn de weelderig gegraveerde kast van witgoud en de emaillen wijzerplaat. De gedetailleerde gravure bevat ornamenten, arabesken en elementen van het Calatrava-kruis. Dat is sinds 1887 het logo van de manufactuur. Oorspronkelijk was dit leliekruis het embleem van de Spaanse ridderorde van Calatrava. De burcht Calatrava werd in 1158 gesticht ter verdediging tegen de Moren. In 1932 vernoemde Patek Philippe een horloge naar de ridderorde: de Calatrava.

De uitvoerige gravures van de Sky Moon Tourbillon nemen meer dan 100 arbeidsuren in beslag. Daarna controleert de directeur van Patek Philippe de gravures persoonlijk. Ook de schuif van de minutenrepetitie heeft een kunstzinnige gravure. De versieringen op beide opwindkronen zijn zowel artistiek als functioneel. Met de kroon op 4 uur zet u het horloge op tijd en windt u het uurwerk op. De gegraveerde pijl geeft de draairichting aan. Met de tweede kroon op 2 uur stelt u de astronomische functies op de achterkant in. Deze kroon is te herkennen aan de gravure van de maan en de sterren.

De wijzerplaat aan de voorkant is een kunstwerk op zich. De emaillen wijzerplaat verenigt meerdere emailleertechnieken in zich. De Champlevé- en de Cloisonné-techniek zijn het spectaculairst. Bij de Cloisonné-techniek worden dunne, geplette draden op een metalen ondergrond bevestigd. Bij de Champlevé-techniek worden met een burijn uithollingen in een wat dikkere plaat gemaakt. Deze uithollingen worden opgevuld met email. Het email wordt vervolgens geslepen totdat er een egaal oppervlak ontstaat.

De wijzerplaat van de Sky Moon Tourbillon is blauw of zwart, net zoals de horlogeband van alligatorleer. Patek Philippe gebruikt Romeinse cijfers voor de appliqué uurmarkeringen van goud. Het design van de minuterie is gebaseerd op spoorrails. De diameter van de kast is 42,8 mm.