Overslaan
Ruim 500 werknemers maken uw perfecte winkelervaring mogelijk
Chrono24 - Nederland
Inloggen of registreren
Bekijk uw 15 resultaten voor '

Stuhrling

'

15 advertenties met upgrades
Sorteren op
Stuhrling
Depthmaster heritage
 345
Excl. verzendkosten
Particuliere verkoper
Stuhrling
Reserve 797-01
 283
Excl. verzendkosten
Particuliere verkoper
Stuhrling
Original Monaco
 189
Excl. verzendkosten
Particuliere verkoper
Stuhrling
ST-90009
 65
Excl. verzendkosten
Particuliere verkoper
Stuhrling
Swiss Automatic Radiance 1009 42mm Diver
 426
Excl. verzendkosten
Particuliere verkoper
Stuhrling
Original
 340
Excl. verzendkosten
Particuliere verkoper
Stuhrling
Automatic Skeleton Dress Watch
 94
Excl. verzendkosten
Particuliere verkoper
Stuhrling
Swiss Automatic Super Luminova Radiance Diver Watch 43mm
 379
Excl. verzendkosten
Particuliere verkoper
Stuhrling
Original CAL.ST-9012M
 209
Excl. verzendkosten
Particuliere verkoper
Stuhrling
Fairmount
 290
Excl. verzendkosten
Particuliere verkoper
Stuhrling
Original Automatic Skeleton Cal.St-90001 Box Papers Large Gold Capped Krysterna Crystal
 185
+ € 94 verzendkosten
Stuhrling
Skeleton
 200
Excl. verzendkosten
Particuliere verkoper
Stuhrling
Draco 422 automatic
 302
Excl. verzendkosten
Particuliere verkoper
Stuhrling
Professional Diver 200 Meters Calendar Date Krysterna Crystal Box Swiss Made
 374
+ € 94 verzendkosten
Stuhrling
Original Professional Diver 200Meters Magnifier Date Black Dial Screw Down Case Back
 156
+ € 94 verzendkosten

Stührling – de Amerikaanse nieuwkomer

Het Amerikaanse horlogemerk Stührling staat voor verfijnde horloges voor een goede prijs. De collecties gaan van mechanische modellen met geskeletonneerde wijzerplaat en tourbillon tot robuuste, sportieve tijdmeters met precieze quartzuurwerken.

Het assortiment van de New Yorkse firma Stührling is enorm omvangrijk. De fabrikant biedt zowel sportieve horloges met nauwkeurige Zwitserse quartzuurwerken als mechanische horloges met een klassieke uitstraling aan. Zo bevat de collectie Legacy bijvoorbeeld polshorloges waarvan het design herinnert aan zakhorloges. Geskeletonneerde wijzerplaten zorgen ervoor dat het kaliber bewonderd kan worden en verlenen de horloges een avant-gardistische aanblik. In de modelreeksen Aquadiver en Monaco vinden we sporthorloges terug. De reeks Aquadiver is uiterst geschikt voor watersporten, vermits de duikhorloges waterdicht zijn tot 200 meter. Het design van enkele exemplaren doet een beetje denken aan de wereldberoemde Fifty Fathoms van Blancpain of aan de Submariner van Rolex. De reeks Monaco bevat overwegend chronografen. De horloges met stopwatchfunctie vinden hun inspiratie in de racesport en doen denken aan de Rolex Daytona uit de jaren '60. De meeste chronometers worden aangedreven door quartzuurwerken uit Zwitserland of Japan. Het voordeel hiervan is dat ze nauwkeurig en onderhoudsvriendelijk zijn.


Het Stührling-verhaal

In 1999 richtte Henry Fischer het jonge horlogemerk op. De zetel van de firma bevindt zich in New York aan de Oostkust van de Verenigde Staten. Van jongs af aan was Fischer geïnteresseerd in de traditionele horlogemakerkunst. Daarom werd hij horlogeliefhebber en -verzamelaar. Door de jaren heen stelde Fischer vast dat luxehorloges voor de meeste mensen onbetaalbaar waren. Tijdens een bezoek aan Zwitserland in 1999 besloot hij zijn eigen horlogefirma op te richten. Het was zijn doel om tegen een betaalbare prijs hoogwaardige horloges op de markt te brengen. Daarom begon hij de bekendste horlogeontwerpen te verzamelen en aan te passen voor zijn eigen collecties. In het eerste jaar verkocht Stührling al 22.386 horloges. De firma geeft aan in het jaar 2015 meer dan een miljoen horloges verkocht te hebben. Fischers doel – luxueuze polshorloges voor iedereen – komt daarmee steeds dichterbij.

Het merk heeft zijn naam te danken aan de Zwitserse horlogemeester Max Stührling. Die leefde in de late 18de eeuw en was gespecialiseerd in complicaties zoals eeuwigdurende kalenders, chronografen en maanfasen. De gelijknamige onderneming uit de Verenigde Staten zet deze traditie voort.


Mechanische aandrijving

Talrijke horloges van het Amerikaanse merk hebben een mechanische aandrijving. Deze worden met de hand of automatisch opgewonden. Bij de automatische kalibers zorgt een rotor, die zich bij elke handbeweging om zijn as draait, ervoor dat de balansveer opgewonden wordt. Deze veer zit in de veertrommel en slaat energie op. Bij de meeste mechanische polshorloges gebruikt Stührling gedeeltelijk onderbroken of volledig geskeletonneerde wijzerplaten. Daardoor kan het slingeren van de balans en het bewegen van de tandwielen bestudeerd worden. Vooral de modelreeks Legacy staat bekend omwille van haar openhartigheid. Het model Gemini II doet denken aan de modelreeks Tradition van Breguet omwille van zijn open ontwerp, kleine wijzerplaat op twaalf uur en "pomme"-wijzers. Ook in de collectie Symphony vinden we horloges met een zichtbare balans. De kalibers van de horloges komen uit Japan, Zwitserland en China.

Een hoogtepunt zijn de polshorloges uit de collectie Tourbillon. Op de voorzijde van deze klassieke exemplaren zien we een balans in zijn kooi: de zogenaamde tourbillon. Dit mechanisme werd in 1795 ontwikkeld door de meester horlogemaker Abraham Louis Breguet. In deze tijd staken mannen hun zakhorloge vaak in de zak van hun vest. De verticale positie en de invloed van de zwaartekracht zorgden voor aanzienlijke afwijkingen. Deze wilde Breguet tot een minimum beperken. Daarom ontwikkelde hij een kooi waarin hij de ankergang en het regelorgaan onderbracht. De kooi draait per minuut één keer om haar as en nivelleert met deze beweging de meeste afwijkingen. Stührling maakt ook gebruik van deze uitvinding en mét succes. Horloges zoals de Emperor's Tourbillon hebben een geskeletonneerde wijzerplaat en geven daarmee hun binnenkant prijs. Bij de meeste modellen vinden we de tourbillon terug op drie uur, bij sommige modellen zoals de Imperium Tourbillon staat dit pareltje echter op zes uur. Het maken van deze complicatie geldt in de horlogewereld als een discipline op zich. Stührling biedt deze meesterwerken aan voor een gemiddelde prijs, zodat iedereen de mogelijkheid heeft dit mechanisme te genieten.


Avant-gardistische designs

Qua vormgeving heeft Stührling zeer uiteenlopende horloges in zijn assortiment. We vinden er evengoed sportieve modellen uit edelstaal als vergulden horloges met een klassiek uiterlijk. De behuizingen zijn rond, vierkant of tonvormig. De Vogue-collectie doet omwille van haar naam denken aan het beroemde modeblad en richt haar versierde horloges ook expliciet aan de modebewuste vrouw. Rode of rooskleurige horlogebanden en Swarovski-stenen onderstrepen het vrouwelijke uiterlijk. De Prestige-reeks verenigt klassieke horloges zoals de Prominent met indrukwekkende sportchronografen zoals de Ocean Maverick. Sportieve klassiekers zijn te vinden in de modelreeks Aviator. Zoals de naam verraadt, gaat het hier om horloges voor piloten. Het design is onder andere geïnspireerd op de beroemde pilotenhorloges van de horlogefirma IWC Schaffhausen.

Avant-gardisten in het gamma van Stührling zijn de varianten met volledig of deels geskeletonneerde wijzerplaat. Ze verbinden traditionele designkenmerken zoals Romeinse cijfers en Breguetwijzers met een indrukwekkende presentatie van de binnenkant van de horloges. Voor de horlogebanden wordt beroep gedaan op materialen zoals leer, roestvrij staal en silicone.

Een bijzonderheid bij de Stührling-horloges zijn de "Krysterna"-glazen. Deze zijn afkomstig uit de brillenindustrie en werden begin 2000 ontwikkeld. De New Yorkse firma is één van de eerste horlogemerken die Krysterna gebruikt voor de voor- en achterkant van hun horloges. De voordelen van dit synthetische glas zijn dat het zeer krasbestendig is en pas onder extreme druk barst. Aangezien Stührling dit glas zowel aan de voor- als de achterkant gebruikt, kan het uurwerk van beide zijden bewonderd worden.


Horloges voor iedereen

De horlogefirma Stührling maakt deel uit van de weinige producenten die mechanische horloges aanbieden voor een redelijke prijs. Hierdoor spreken ze een breed publiek aan. In het gamma van Stührling vindt iedereen een luxueus horloge naar zijn zin. Het veelzijdige assortiment beschikt over mechanische horloges met tourbillon, automatische horloges en uiterst nauwkeurige quartzhorloges in een sportief jasje. De opmerkelijke designs springen meteen in het oog en zijn er zowel voor mannen als vrouwen. Voor wie het iets luxueuzer mag, vindt ongetwijfeld zijn ding bij de behuizingen met Swarovski-elementen.