Inloggen
Merk
Model
Prijs
Diameter
Jaar
Locatie
Meer
Uw selectie
Selectie ongedaan maken

Uw selectie
Selectie ongedaan maken

Uw selectie
Selectie ongedaan maken

Uw zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd
Uw selectie
Selectie ongedaan maken

Uw zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd
Uw selectie
Selectie ongedaan maken

Uw zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd
Algemene informatie
Soort horloge
Categorieën
Referentienummer
Nieuw/tweedehands
Type aanbod
Geslacht
Beschikbaarheid
Staat
Inbegrepen bij de levering
Eigenschappen & functies
Opwinden
Materiaal horlogekast
Wijzerplaat
Glas
Functies
Hoogte
Materiaal lunette
Uurmarkeringen
Waterdicht
Overig
Meer...
Horlogeband
Materiaal horlogeband
Sluiting
Breedte bandaanzet
Kleur horlogeband
Materiaal sluiting
Deze zoekopdracht bewaren Annuleren

Afbeelding

Sorteren op

Seiko SBDC001 Prospex
495 
Geverifieerde handelaar
5
NL
Seiko Prospex Sbdc033 Watch
529 
Geverifieerde handelaar
629
NL
Seiko Sumo Prospex Diver’s 200m
620 
Particuliere verkoper
 
ES
Seiko Scuba Sumo SBDC001, Full Set 1A
450 
Particuliere verkoper
 
DE
Seiko Prospex
333 
Geverifieerde handelaar
56
JP
Seiko Prospex "Sumo"
462 
Particuliere verkoper
 
US
Seiko Blue Sumo, Blumo, SBDC033
485 
Particuliere verkoper
 
AT
Seiko Prospex
599 
Particuliere verkoper
 
IT
Seiko Prospex Automatik Diver Scuba
529 
Geverifieerde handelaar
14
DE
Seiko Prospex
506 
Particuliere verkoper
 
HU
Seiko Prospex "SUMO" SBDC033 Cal. 6R15
550 
Gratis verzending
Geverifieerde handelaar
273
PL
Seiko Japan Edition Prospex Sumo Automatic SBDC033
831 
Gratis verzending
Geverifieerde handelaar
45
SG
Seiko Prospex
515 
Particuliere verkoper
 
HU
Seiko JDM JAPAN MADE Blumo Blue Sumo Diver's Watch SBDC033
509 
Geverifieerde handelaar
PH
Seiko Japan Edition Prospex Sumo Automatic SBDC031
831 
Gratis verzending
Geverifieerde handelaar
45
SG
Seiko Prospex "SUMO" SBDC031 Cal. 6R15
550 
Gratis verzending
Geverifieerde handelaar
273
PL

Seiko Sumo – betaalbaar duikhorloge voor profs

De Seiko Sumo behoort tot de populairste en voordeligste duikhorloges van de horlogemanufactuur uit Japan. Het tot 200 m waterdichte polshorloge is zeer goed afgewerkt en het robuuste, automatische manufactuurkaliber geeft nauwkeurig de tijd aan.

Bijzonderheden

 • Professioneel duikhorloge
 • Manufactuurkaliber 6R15 met een gangreserve van 50 uur
 • Waterdicht tot 200 m (20 bar)
 • Seiko Sumo met een diameter van 45 mm

Seiko Sumo – herkenbaar duikhorloge

De Seiko Sumo staat onder horlogeliefhebbers bekend als een hoogwaardig en tegelijkertijd voordelig duikhorloge. Het polshorloge is met een diameter van 45 mm zeer groot, net zoals de Japanse worstelaars waar het naar is vernoemd. De vrij bescheiden hoogte van 13 mm zorgt er echter voor dat het horloge niet zo fors lijkt. De eenzijdig draaibare lunette, waarmee u de duiktijd in de gaten houdt, is in de kast verzonken. Dit draagt bij aan de vrij lage hoogte. Naast de grootte is de positie van kroon op 4 uur een ander kenmerk van de Seiko Sumo.

In de Prospex-collectie, de naam staat voor 'Professional Specifications', bevindt de Sumo zich qua prijs tussen de iets voordeligere Turtle en de duidelijk duurdere Marinemaster. De Sumo is voor het ongetrainde oog nauwelijks te onderscheiden van de Marinemaster 300 en daardoor een voordelig alternatief voor dat professionele duikhorloge.

Wat kost een Seiko Sumo?

Referentienummer Prijs (ca.) Gelimiteerde oplage
SBDC049 1000 euro 1000 exemplaren
SBDC027 1000 euro 2000 exemplaren
SBDC001 600 euro
SBDC031 450 euro
SBDC033 450 euro

Gedetailleerde prijsinformatie

De prijzen van de Seiko Sumo-modellen beginnen bij ongeveer 450 euro voor de standaarduitvoeringen met een normale oplage. Het gaat om de referentienummers SBDC031 en SBDC033. De Seiko Sumo PADI (SBDC049) is tot 1000 exemplaren gelimiteerd en een stuk duurder. U dient rekening te houden met een prijs rond de 1000 euro. Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van het eerste duikhorloge van Seiko werden in 2015 meerdere limited editions op de markt gebracht. Het gaat onder andere om de tot 2000 exemplaren gelimiteerde Sumo-versie met het referentienummer SBDC027.

Het verschil ten opzichte van de standaardvarianten is dat dit 50th Anniversary-model een paar upgrades heeft. Bijvoorbeeld krasbestendig saffierglas, terwijl de standaarduitvoering is uitgerust met Hardlexglas uit Seiko's eigen manufactuur. De kast heeft daarnaast een Dia Shield-coating die beschermt tegen kleinere krassen. De lunette lijkt qua design op die van de MM 300, zoals de Marinemaster 300 vaak wordt genoemd. De vorm van de wijzers en de uurmarkeringen zijn ook verschillend bij de standaarduitvoeringen en deze limited edition. De SBDC027 heeft indexen in plaats van grote stippen en dunne staafvormige in plaats van zwaardvormige wijzers. De catalogusprijs van de Sumo SBDC027 lag bij de invoering in 2015 rond de 1000 euro. Door de gelimiteerde oplage is dit model echter moeilijk te verkrijgen.

Het design en de afwerking van de Seiko Sumo

De horlogekasten van de Seiko Sumo-modellen zijn over het algemeen zeer goed afgewerkt en kunnen zich qua kwaliteit meten met die van Zwitserse luxe horloges. Ze zijn perfect gepolijst en gesatineerd. Opvallend is dat het manufactuurkaliber 6R15 ook een lichte finissage heeft, terwijl het verborgen blijft achter de massieve achterkant. Door deze geschroefde bodem en de eveneens geschroefde kroon is de kast tot 200 m (20 bar) waterdicht. De kroon heeft ribbels en is daardoor eenvoudig te bedienen. Hetzelfde geldt voor de duiklunette, die u om veiligheidsredenen alleen tegen de klok in kunt draaien.

De wijzerplaat en de inlay van de lunette zijn bij de standaardvarianten SBDC031 en SBDC033 zwart of blauw. Net onder de 12 staat de naam van het merk en boven de 6 staat een grote X als symbool van de Prospex-collectie. Onder de X zijn de specificaties 'Automatic Diver’s 200m' vermeld. Alle drie de wijzers, de uurmarkeringen en de nulmarkering van de draairing zijn voorzien van oplichtend Lumibrite. Volgens de fabrikant zorgt LumiBrite voor de beste afleesbaarheid in het donker en onder water. Daarnaast zou het langer en feller licht moeten geven dan andere fluorescerende stoffen.

De bandaanzetten voor de horlogeband hebben een breedte van 20 mm en lijken daardoor een beetje smal voor dit grote duikhorloge. De edelstalen horlogeband is goed afgewerkt en heeft een vouwsluiting met veiligheidsdrukknoppen- en beugel. Over het geheel gezien is de afwerking van de rest van de Seiko Sumo echter van hogere kwaliteit dan de horlogeband. Daarom kunt u ervoor kiezen de horlogeband te vervangen - dit is zeer eenvoudig - door een NATO-strap of een horlogeband van siliconen. De laatste koopt u voor ongeveer 50 euro.

Kenmerken van de Seiko Sumo

 • Kast en horlogeband van edelstaal
 • Doorsnede van 45 mm, hoogte van 13 mm
 • Gepolijste en gesatineerde kast
 • Geschroefde bodem en geschroefde kroon
 • Krasbestendig Hardlexglas
 • Fel oplichtend LumiBrite als fluorescerende stof
 • Zwarte en blauwe uitvoeringen

Uitgerust met een manufactuurkaliber

Binnenin de Seiko Sumo tikt het Seiko-manufactuurkaliber 6R15, dat uit 168 onderdelen bestaat en 23 lagerstenen heeft. De gangreserve bedraagt 50 uur. Dat betekent dat dit uurwerk 10 uur langer doortikt dan het vaak gebruikte Zwitserse kaliber 2824 van ETA. De 6R15 heeft een datumweergave, is met de hand opwindbaar en beschikt over een secondestop voor het tot de seconde nauwkeurig instellen van de tijd. De gangafwijking bevindt zich tussen de -15 en de +25 seconden per dag. Ter vergelijking: een Zwitserse chronometer heeft een dagelijkse afwijking van -4 tot +6 seconden. Desondanks zijn veel Seiko-horloges zeer nauwkeurig terwijl u ze draagt en hebben ze slechts een afwijking van een paar seconden per dag.

Dit is misschien ook interessant: