InloggenInloggen
3.942 horloges voor "

Oris

"
Merk
Model
Prijs
Diameter
Jaar
Locatie
Meer
Uw selectie

Uw selectie

Uw selectie

Uw zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd
Uw selectie

Uw zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd
Uw selectie

Uw zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd
Algemene informatie
Soort horloge
Referentie
Meer...
Nieuw/tweedehands
Beschikbaarheid
Geslacht
Staat
Meer...
Inbegrepen bij de levering
Eigenschappen & functies
Opwinden
Materiaal horlogekast
Meer...
Wijzerplaat
Meer...
Glas
Meer...
Functies
Meer...
Hoogte
Meer...
Materiaal lunette
Meer...
Uurmarkeringen
Waterdicht
Meer...
Overig
Meer...
Horlogeband
Materiaal horlogeband
Meer...
Breedte bandaanzet
Meer...
Kleur horlogeband
Meer...
Materiaal sluiting
Meer...
Annuleren

Sorteren op

Oris Flight Timer Day Date 01 635 7568 4064-07 8 21 61 Oris Flight Timer Day Date 01 635 7568 4064-07 8 21 61
500 

Oris – mechanische horloges met verfijnde techniek

De onafhankelijke Zwitserse horlogefirma is gekend voor haar robuuste sporthorloges en wordt gekenmerkt door slimme extra functies zoals hoogte- en dieptemeters. Het merk met de rode rotor heeft echter ook klassieke horloges in zijn assortiment.

Oris biedt uitsluitend mechanische horloges aan. Intelligente extra functies en redelijke prijzen zorgen ervoor dat mensen vallen voor de exemplaren van de Zwitserse fabrikant. Het succes van de onafhankelijke onderneming uit Hölstein bij Basel berust op vier pijlers: de collecties Cultuur, Duiken, Aviatiek en Motorsport. Een mechanische hoogtemeter maakt modellen zoals de Big Crown ProPilot Altimeter uiterst interessant. Het pilotenhorloge reageert binnenin op de luchtdruk, zonder dat er vocht binnendringt in de kast. In de modellijn Aquis vinden we het duikhorloge Aquis Depth Gauge. Dit heeft een dieptemeter die zich baseert op een eenvoudig fysisch principe: de wet van Boyle. Volgens deze wet halveert het volume van de lucht als de druk verdubbelt. Oris freest een kanaaltje in het horlogeglas waar water kan inlopen zodat de duikdiepte gevisualiseerd wordt op een schaal rond de wijzerplaat. De horloges uit de collectie Motorsport zijn eveneens sportief en overwegend uitgerust met chronograaffunctie, waardoor het opnemen van rondetijden en het berekenen van snelheden geen probleem is. Een tachymeterschaal maakt het aflezen van het tempo zelf nóg eenvoudiger.
De horloges in de modelreeks Cultuur zijn eerder klassiek te noemen. Hieronder vallen onder andere horloges uit de lijn Artelier. De fabrikant verfijnt de basis-uurwerken van ETA en Sellita met zelfontwikkelde modules. Zo wordt bij enkele tijdmeters de weekdag, maand of maanfase weergegeven. Bovendien hebben alle automatische horloges het kenmerk van de fabrikant: een rode rotor met opschrift "High Mech". Deze rotor kan bij de meeste modellen bewonderd worden door een saffierglazen bodem, behalve bij de duikhorloges met verschroefd deksel. In 2014 stelde Oris het eerste zelfontwikkelde firmakaliber sinds 1981: kaliber 110 met handopwind en tien dagen gangreserve.

De firmakalibers 110 en 111

Ter ere van zijn 110-jarige bestaan presenteerde Oris zijn firmakaliber 110, dat tikte in het tijdloze, elegante polshorloge 110 Years Limited Edition. Voor de gangreserve van 10 dagen put het kaliber zijn energie uit slechts één veertrommel. De halfronde gangreserveaanduiding op drie uur is onderverdeeld in dagen, waarbij de eerste minder plaats innemen dan de laatste. Oris is het eerste merk dat zo'n lange looptijd combineert met zo een weergave. Daarom liet de fabrikant deze innovatie ook patenteren. De truc: twee spiraalvormige tandwielen draaien links boven de balans zo tegen elkaar dat de wijzer van de gangreserveaanduiding sneller beweegt naarmate de dagen voorbij gaan. Als het horloge volledig opgewonden is, gaat de wijzer met kleine beetjes vooruit, maar vanaf de zesde dag wordt de afgelegde afstand steeds langer. Samen met de Technische Hogeschool van Le Locle deed Oris er tien jaar over om dit uurwerk te ontwikkelen.
Het uurwerk bestaat uit 177 onderdelen, heeft 40 robijnen en tikt met een frequentie van 3 Hz (21 600 a/h). Het heeft een secondenstop voor de kleine seconde op negen uur en een fijnregelaar. Als u het kaliber door de saffierbodem heen bewondert, springt de enorme veertrommel in het oog, waarin de 1,8 meter lange opwindveer zit die energie opslaat voor een periode van tien dagen. Een klein detail is de stervormige schroef in het midden van de trommel die doet denken aan het logo van de Duitse autofabrikant Mercedes. In het onderste deel van het kaliber bevindt zich de opvallend kleine balans, de maatgever van het kaliber. De vorm van de fijnregelaar doet denken aan een hark. Het kaliber 111 vult het kaliber 110 aan met een praktische datumweergave op negen uur. Dankzij een datumcorrectie kan de datum snel ingesteld worden. Dit uurwerk wordt ingebouwd in het polshorloge Oris Calibre 111, dat beschikbaar is met edelstalen of 18 karaat roségouden behuizing.

De favoriete Orismodellen

De modelreeksen Cultuur, Duiken, Aviatiek en Motorsport hebben wereldwijd gezien ongeveer evenveel succes. De klassieke lijnen Artelier, Classic, Artix en Rectangular uit de collectie Cultuur doen het vooral in Azië zeer goed. We vinden hier ook enkele modellen terug die vernoemd zijn naar bekende jazzmuzikanten, zoals de Thelonius Munk Limited Edition.
In Europa scoort het duikhorloge Aquis Date erg goed. Vooral vrijetijdsduikers zijn dol op het robuuste sporthorloge. Meestal zijn dit mannen tussen de 25 en 40 jaar die een polshorloge van gewisse kwaliteit willen dat tegelijkertijd tegen een stootje kan. Sinds het einde van de jaren '90 is dit ook de doelgroep van Oris: sportieve, jonge mannen met oog voor kwaliteit. Ook de reclamepartners van het merk passen in dit plaatje. De Venezolaan Carlos Coste is volgens het Guinness Book of Records één van de beste vrijduikers ter wereld. Bij deze oudste vorm van duiken daalt men af op ingehouden adem. De horloges uit de serie Aquis zijn waterdicht tot 300 of 500 meter, waarmee ze dubbel en dik voldoen aan de vereiste diepte voor duikhorloges. Nog dieper kunnen de Provider-modellen: deze profi's verdragen een druk van 100 bar.
Ook in de motorsport heeft Oris zijn weg gevonden. De modellen uit de Williams-lijn vloeiden voort uit een samenwerking met de gelijknamige Formule 1-piloot. Net zoals bij de Audi Sport en de Calobra zijn deze horloges en chronografen geïnspireerd op de motorsport. Tachymeterschalen zorgen ervoor dat u snelheden kan aflezen. De lederen geperforeerde armbanden die typisch zijn voor de motorsport keren ook bij Oris terug. Qua design doen deze chronografen denken aan de modelreeks Carrera van het Zwitserse merk Tag Heuer.
Bij de modellen Big Crown uit de collectie Aviatiek zien we nog klassieke stijlelementen van de vroegere Oris-designs. Wat hun uiterlijk betreft, doen deze tijdmeters denken aan typische pilotenhorloges. Nuttige complicaties zoals een GMT-functie, hoogtemeter of chronograaf verhogen de praktische kant van de polshorloges.

Van buitenstaander tot succesfirma

In 1904 richtten Paul Cattin en Georges Christian de horlogefabriek Oris in Hölstein op. De naam is afkomstig van een klein beekje in de buurt van het dorp. Cattin en Christian namen het horlogebedrijf Lohner & Co over, dat nog maar net zijn deuren had gesloten. Met meer dan 300 medewerkers in 1911 groeide Oris snel uit tot één van de grootste werkgevers in de regio. Er kwamen extra filialen en fabrieken bij. Met een 800-tal medewerkers was Oris in de jaren '60 één van de grootste horlogemakers in Zwitserland.
Na de Tweede Wereldoorlog had Oris te maken met een Zwitserse hindernis: het horlogestatuut van 1934. Dit moest de Zwitserse horloge-industrie beschermen en regelde streng welke firma's al dan niet vernieuwingen mochten doorvoeren. Daarom was het voor Oris tot 1966 niet toegelaten echappementen te produceren. Van deze beperking maakte Oris gebruik om zijn penankers te optimaliseren. Tussen 1945 en 1953 kregen ze meer dan 240 certificaten voor "uiterst goede resultaten" van de Bureaux Officiels de Contrôle de la Marche de Montres. In 1966 werd het statuut afgeschaft op aandringen van de latere eigenaar Dr. Rolf Portmann. De uiterst robuuste horloges die in 1942 op de markt kwamen, zijn vandaag nog steeds begeerd.
Vanaf 1970 maakte de firma deel uit van ASUAG, een Zwitsers horlogeconcern dat net zoals de Société Suisse pour l’Industrie Horlogère SA (SSIH) een voorloper van de Swatch Group was. Ook Oris had hard geleden onder de quartzcrisis, waardoor de firma bijna de boeken moest neerleggen. In 1982 namen Dr. Portmann en Ulrich W. Herzog het roer over en voerden een managementbuy-out uit. Sindsdien is Oris één van de weinige Zwitserse horlogefabrikanten die niet bij een grotere groep hoort.

Mechanische horloges voor een redelijke prijs

De horlogefirma Oris is gekend voor zijn sportieve, mannelijke tijdmeters met doordachte functionaliteit. De chronografen, duik- en pilotenhorloges kunnen professioneel gebruikt worden, maar zorgen er ook voor dat u in het dagelijkse leven goed voor de dag komt. Ook klassieke, tijdloze modellen zijn terug te vinden in het assortiment van Oris. De mechanische horloges worden gekenmerkt door de rode rotor met het opschrift "High Mech". Trouw aan zijn slogan "real watches for real people" bouwt Oris echte horloges voor mensen die met beide voeten op de grond staan.

Dit is misschien ook interessant: