InloggenInloggen
9.456 horloges voor "

Patek Philippe

"
Merk
Model
Prijs
Diameter
Jaar
Locatie
Meer
Uw selectie

Uw selectie

Uw selectie

Uw zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd
Uw selectie

Uw zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd
Uw selectie

Uw zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd
Algemene informatie
Soort horloge
Referentie
Meer...
Nieuw/tweedehands
Beschikbaarheid
Geslacht
Staat
Meer...
Inbegrepen bij de levering
Eigenschappen & functies
Opwinden
Materiaal horlogekast
Meer...
Wijzerplaat
Meer...
Glas
Meer...
Functies
Meer...
Hoogte
Meer...
Materiaal lunette
Meer...
Uurmarkeringen
Waterdicht
Meer...
Overig
Meer...
Horlogeband
Materiaal horlogeband
Meer...
Breedte bandaanzet
Meer...
Kleur horlogeband
Meer...
Materiaal sluiting
Meer...
Annuleren

Sorteren op

Patek Philippe Annual Calendar Patek Philippe Annual Calendar
17.983 

Patek Philippe: prestige bij uitstek

Patek Philippe staat als geen ander merk voor haute horlogerie. De fabrikant uit Genève verenigt luxe, traditie en het hoogste vakmanschap. Dit ziet u terug in de prijs. Staatsmannen, acteurs en muzikanten behoren tot de klantenkring.

Hoogtepunten van IWC Patek Philippe

  • Uitvinder van belangrijke complicaties zoals de eeuwigdurende kalender en de rattrapante
  • Calatrava - dress watch pur sang
  • Nautilus – elegant sporthorloge in Gérald Genta-design
  • Goud en platina als dominerend materiaal
  • Moderne manufactuurkalibers met Silinvar (silicium)

Onafhankelijk en gerespecteerd

Patek Philippe is de laatste onafhankelijke Geneefse horlogefabrikant die zich nog steeds in familiebezit bevindt. Daarom geniet het bedrijf een speciale reputatie en veel waardering, niet alleen in vakkringen. Patek Philippe vervaardigt bijna alle onderdelen van de kenmerkende horloges zelf en is in veel opzichten vergelijkbaar met concurrent Rolex. Beide behoren tot de meest vooraanstaande luxemerken ter wereld. Een Patek Philippe is de bekroning van een horlogeverzameling. De horloges zijn natuurlijk ook geschikt voor dagelijks gebruik.
In het assortiment van Patek Philippe bevinden zich meer dan 200 verschillende modellen. De stijl van de meeste horloges is overwegend conservatief. U vindt een ruim aanbod aan edelstalen modellen bij Patek Philippe, maar wit-, geel- roségoud en platina worden vaker gebruikt voor de behuizingen dan bij andere fabrikanten.
Een klassieker en een belangrijk model uit de collectie is de in 1932 gepresenteerde Calatrava. De designers ontwierpen het horloge destijds in Bauhaus-stijl, in die tijd nog nieuw en revolutionair. De Bauhaus-school staat voor teruggaan tot de essentie en ziet daarom af van overbodige versieringen. Deze stijl had een grote invloed op het design van de 20e eeuw, vooral in de architectuur en de meubelbouw.
De Ellipse d'Or uit 1968 is met slechts twee wijzers en een ultradun mechanisch uurwerk nog soberder dan de Calatrava-reeks. Rechthoekige behuizingen voor heren zijn terug te vinden in de Gondolo-reeks. In de Twenty~4®-collectie vindt u damesmodellen met deze vormgeving.
De fabrikant heeft ook een reeks die de Complications-collectie heet. Hier vindt u modellen met een maanfase, een wereldtijdweergave en een gangreserveaanduiding. De horloges met ingewikkeldere complicaties bevinden zich in de Grand Complications-collectie. De horloges in deze categorie hebben onder andere een slagwerk, een tourbillon en een schrikkeljaarcyclus. Dergelijke functies in een mechanisch uurwerk integreren, vraagt om vakmanschap van het hoogste niveau. Hier laten de horlogemakers van Patek Philippe zien wat ze allemaal in hun mars hebben. Andere Zwitserse merken die zich qua gecompliceerde horloges kunnen meten met Patek zijn Blancpain en Breguet, eveneens fabrikanten met een lange traditie.
De horloges uit de modelreeksen Nautilus en Aquanaut zijn waterdicht tot 120 meter. Ze zijn modern vormgegeven en wijken daardoor enigszins af van de algemene lijn van de fabrikant. De Nautilus is een ontwerp van de beroemde horlogedesigner Gérald Genta, die ook de vergelijkbare Royal Oak van Audemars Piguet heeft vormgegeven. De Nautilus verscheen in 1976. De patrijspoort-lunette en de horlogekast van edelstaal waren iets compleet nieuws voor de liefhebbers van Patek Philippe. Tegenwoordig behoort dit model tot de iconen onder de sporthorloges. De Nautilus en de Aquanaut zijn overwegend sober, maar er zijn uitzonderingen, zoals een witgouden Nautilus, die met ongeveer 1700 diamanten is bezet. De prijs van dit horloge is vergelijkbaar met die van een voordelige Rolls-Royce.

Aankooptips voor Patek Philippe

Zoekt u een naar een elegant en kostbaar horloge van een prestigieus merk? Dan is een Patek Philippe de juiste keuze. Hoog aanzien en waardevastheid maken de horloges bovendien een uitstekende geldbelegging.
De Patek Philippe Calatrava wordt gezien als het symbool van het bedrijf. Hij past goed bij een duur maatpak en is daardoor een ideale dress watch. In de huidige collectie speelt de Calatrava met het referentienummer 5119 een centrale rol. Hij is de iets grotere opvolger van de meest geliefde Calatrava, namelijk de 3919. Dit horloge werd van 1985 tot 2006 geproduceerd. Beide horloges hebben als belangrijkste kenmerken een geguillocheerde lunette en een kleine seconde op 6 uur. De ranke feuille-wijzers en de Romeinse cijfers als uurindexen benadrukken het klassieke karakter. Voor een Calatrava 3919 in zeer goede staat dient u minimaal 8000 euro te reserveren. Een ongedragen 5119 kost ongeveer 15 000 euro. Geeft u de voorkeur aan een jaren 50-design? Dan is de Calatrava 5196 met dauphine-wijzers en streepindexen wat u zoekt. Ongedragen kost dit model ongeveer 16 000 euro.
De Nautilus vertegenwoordigt de sportieve kant van Patek Philippe. Puristen met oog voor traditie kiezen voor een edelstalen model, het materiaal waarvan het origineel werd gemaakt. De huidige opvolger vindt u onder referentienummer 5711/1. De edelstalen variant van de 5711/1 komt het dichtst in de buurt bij het oorspronkelijke ontwerp van designer Gérald Genta, ondanks de beschikbaarheid van gouden modellen. Een voordeligere prijs is geen goede beweegreden om een Nautilus van edelstaal te kopen, want ongedragen kost hij rond de 27 000 euro. Slechts zelden zijn horloges van edelstaal zo duur. Dit geeft aan hoe exclusief deze Nautilus is.
Heeft u uw zinnen gezet op horloges met ingewikkelde uurwerken? Dan komt u uit bij de Complications en de Grand Complications-collecties. U vindt hier zonder moeite juweeltjes voor 100 000 euro – maar ook voor het tienvoudige. Een eeuwigdurende kalender, een minutenrepetitie, een rattrapante en een tourbillon behoren tot de kenmerken van deze klasse van luxe horloges. Naast geel-, rood- en witgoud wordt platina ook veelvuldig als materiaal voor de behuizing gebruikt.

Moderne kalibertechniek en een eigen kwaliteitszegel

Er zijn zelfs horloges van Patek Philippe met een quartzuurwerk. De fabrikant vond het eerste halfgeleider-quartzhorloge zonder beweeglijke delen uit en liet het in 1959 patenteren.
Eigenlijk wordt Patek Philippe vooral in verband gebracht met mechanische uurwerken uit eigen huis. Deze manufactuurkalibers hebben een aantal bijzonderheden. Onder de benaming Gyromax liet de onderneming in 1949 een balansrad patenteren, dat nu nog steeds gebruikt wordt. Bij een normale balans zitten er enkele schroefjes aan de buitenkant van het rad, deze versie heeft daarentegen meerdere kleine stelringen. Daardoor beschikt het balansrad over een groter traagheidsmoment. Deze fysische eigenschap zorgt voor meer precisie. Sinds 2005 gebruikt Patek Philippe het materiaal Silinvar voor de onderdelen van het echappement. Silinvar is gebaseerd op silicium en het is antimagnetisch en extreem hard. Deze hardheid resulteert in een wrijving die zo gering is dat smering niet meer nodig is. In 2006 produceerde de fabrikant de eerste balansveer van deze hightech-grondstof.
De externe toelevering van uurwerken en onderdelen is steeds verder teruggeschroefd door Patek Philippe. In 2005 presenteerde de fabrikant het eerste manufactuurkaliber met chronograaffunctie. Sinds 2012 produceert de fabrikant alle uurwerken van dit type zelf. Vroeger gebruikte Patek Philippe ook kalibers van andere fabrikanten. Zo tikte in de eerste Nautilus een uurwerk dat op de 920 van Jaeger-LeCoultre was gebaseerd. Audemars Piguet plaatste dit uurwerk in de eerste Royal Oak en Vacheron Constantin in de 222. Ook ebauche-fabrikanten Valjoux en Nouvelle Lemania leverden voorheen aan Patek Philippe.
In 2009 voerde Patek Philippe een eigen kwaliteitszegel in, dat volgens de fabrikant de hoogste eisen ter wereld aan mechanische uurwerken stelt. Patek Philippe maakte zich daarmee los van het Zegel van Genève, dat sinds 1886 de hoge standaard van horloges uit dit kanton garandeert. Een verschil tussen de kwaliteitszegels is dat de nieuwe testprocedure van Patek Philippe alleen geldt voor afgewerkte horloges. Volgens de voorschriften van het Zegel van Genève kunnen ook kalibers een certificaat krijgen.

De uitvinder van de kroon

In 1839 begon de Poolse horlogemaker en banneling Antoni Patek (1811-1877) zakhorloges te maken in Genève. Zes jaar later ging hij samenwerken met de Fransman Adrien Philippe (1815-1894). Philippes vader was horlogemaker en had zijn kennis overgedragen aan zijn zoon. In 1845 verrijkte Adrien Philippe de horlogewereld met een uitvinding die vandaag de dag vanzelfsprekend lijkt: de kroon. Voordien werden uurwerken meestal opgewonden met een sleutel, zoals bij vele grote klokken nog steeds het geval is. Sinds 1851 draagt de onderneming de huidige naam.
De zakenpartners namen deel aan de eerste wereldtentoonstelling van 1851 in Londen en wonnen hier een zeer vooraanstaande klant voor zich. Queen Victoria kocht twee horloges van Antoni Patek en Adrien Philippe: een voor haar en een voor prins-gemaal Albert. Ook de koningshuizen van Italië en Denemarken behoorden al snel tot de clientèle. Een reis naar Amerika zorgde voor een levering van 130 horloges aan de New Yorkse juwelier Tiffany & Co.. In 1902 kreeg Patek Philippe het patent voor de eerste dubbelchronograaf en in 1925 bracht de onderneming het eerste polshorloge met eeuwigdurende kalender op de markt. De familie Stern nam het bedrijf in 1932 over. Patek Philippe is nog steeds in handen van deze familie. Sinds 2010 zwaait Thierry Stern de scepter over de onderneming. Per jaar produceert Patek Philippe ongeveer 50 000 horloges.
Niet alleen Queen Victoria was gesteld op Patek Philippe. Ook twee prominente onderdanen van haar opvolgster hebben een zwak voor dit merk: Paul McCartney en Ringo Starr van de Beatles dragen een Aquanaut. Al was een Submariner van Rolex misschien passender geweest voor de bedenkers van de Yellow Submarine. De Amerikaanse president Kennedy schonk de Dalai Lama ooit een chronograaf van Patek Philippe en acteur Brad Pitt liet zijn oog vallen op een Nautilus.

De wedstrijd tussen twee horlogeverzamelaars

Patek Philippe wist keer op keer het onmogelijk geachte te presteren. Na een ontwikkelingsduur van drie jaar en een bouwtijd van vijf jaar kwam in 1933 de Henry Graves Supercomplication uit: een uniek exemplaar van 18-karaats goud. De bankier Henry Graves Jr. bestelde hem om het gecompliceerde zakhorloge van de autofabrikant James Ward Packard te kunnen overtreffen. Over een periode van 25 jaar verzamelde Packard een dozijn horloges van Patek Philippe. Graves en Packard waren de twee toonaangevende horlogeverzamelaars van hun tijd en voerden een strijd waaraan de Supercomplication een einde maakte. Dit horloge bestaat uit 920 onderdelen en heeft 24 functies – een hoeveelheid die tegenwoordig nog steeds indrukwekkend is. Het is onder andere uitgerust met een eeuwigdurende kalender, een Westminster-slagwerk, de tijd van de zonsopkomst en de zonsondergang en een afbeelding van de sterrenhemel boven New York, gezien vanuit Graves' woning aan de Fifth Avenue. Op een veiling in november 2014 werd een recordbedrag van 24 miljoen dollar geboden voor dit zakhorloge. Indertijd betaalde Graves 60 000 Zwitserse frank, wat nu ongeveer overeen zou komen met 200 000 Amerikaanse dollar. De Supercomplication is het ingewikkeldste horloge dat ooit gebouwd werd zonder de hulp van een computer. In 1989 vierde Patek Philippe zijn 150-jarige bestaan en presenteerde het de Calibre 89, die met 1728 onderdelen de Supercomplication overtrof.
In november 2016 brak Patek Philippe een ander record: bij een veiling wisselde een horloge met het referentienummer 1518 voor 9,6 miljoen Zwitserse frank van eigenaar. Dit was de hoogste prijs die ooit voor een polshorloge is betaald. Dit kostbare stuk is een chronograaf van edelstaal met een eeuwigdurende kalender.