InloggenInloggen
9.278 horloges voor "

Patek Philippe

"
Merk
Model
Prijs
Diameter
Jaar
Locatie
Meer
Uw selectie

Uw selectie

Uw selectie

Uw zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd
Uw selectie

Uw zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd
Uw selectie

Uw zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd
Algemene informatie
Soort horloge
Referentie
Meer...
Nieuw/tweedehands
Beschikbaarheid
Geslacht
Staat
Meer...
Inbegrepen bij de levering
Eigenschappen & functies
Opwinden
Materiaal horlogekast
Meer...
Wijzerplaat
Meer...
Glas
Meer...
Functies
Meer...
Hoogte
Meer...
Materiaal lunette
Meer...
Uurmarkeringen
Waterdicht
Meer...
Overig
Meer...
Horlogeband
Materiaal horlogeband
Meer...
Breedte bandaanzet
Meer...
Kleur horlogeband
Meer...
Materiaal sluiting
Meer...
Annuleren

Sorteren op

Patek Philippe 5960R-001 GREY DIAL ANNUAL CALENDER FULL SET Patek Philippe 5960R-001  GREY DIAL  ANNUAL CALENDER  FULL SET Meteen leverbaar 43.900  DE 5

Patek Philippe: prestige bij uitstek

Patek Philippe geldt als maker van de meest gerenommeerde horloges. Het merk uit Genève verenigt luxe en traditie met het hoogste vakmanschap. Queen Victoria en haar man maakten deel uit van de klantenkring. En ook qua prijs staat het aan de top.

In het assortiment van Patek Philippe vinden we meer dan tweehonderd verschillende modellen. De stijl van de meeste horloges is eerder conservatief te noemen. Roestvrij staal is goed vertegenwoordigd, maar ook wit-, geel- en roségoud spelen een grotere rol dan bij de behuizingen van andere merken.
Patek Philippe is één van de weinig overgebleven firma's die geen deel uitmaken van een groter concern. Het is daarentegen nog steeds een familiebedrijf. Dat is ook één van de redenen dat het merk een bepaalde aandacht en waardering geniet. Patek Philippe vervaardigt bijna alle onderdelen van de kenmerkende horloges zelf en is in vele opzichten vergelijkbaar met concurrent Rolex. Allebei horen ze tot de meest vooraanstaande luxemerken wereldwijd.

De kroon en de Queen als de sleutel tot succes

In 1839 begon de Poolse horlogemaker en banneling Antoni Patek (1811-1877) zakhorloges te maken in Genève. Zes jaar later ging hij de samenwerking aan met de Fransman Adrien Philippe (1815-1894). Philippes vader was horlogemaker en had zijn kennis overgedragen op zijn zoon. In 1845 verrijkte hij de horlogewereld met een uitvinding die vandaag de dag vanzelfsprekend lijkt: de kroon. Voordien werden de uurwerken meestal opgewonden met een sleutel, zoals bij vele grote klokken nog steeds het geval is. Sinds 1851 draagt de firma zijn huidige naam.
De zakenpartners namen deel aan de eerste Wereldtentoonstelling van 1851 in Londen en wonnen hier de meest prominente klant voor zich. Queen Victoria kocht twee horloges van Antoni Patek en Adrien Philippe: voor haar en haar man Albert. Ook het koningshuis van Italië en Denemarken sloten zich aan bij het clientèle. Een reis naar Amerika resulteerde in het leveren van 130 horloges aan de New Yorkse juwelier Tiffany & Co. In 1902 kreeg Patek Philippe het patent voor de eerste dubbelchronograaf en drieëntwintig jaar later brachten ze het eerste polshorloge met eeuwigdurende kalender op de markt.

Hoe ingewikkelder, hoe beter: concurrerende horlogeverzamelaars

Na een ontwikkelingsduur van drie jaar en een bouwtijd van vijf kwam in 1933 de Supercomplication uit: een uniek exemplaar uit 18 karaat goud. De bankier Henry Graves Jr. bestelde deze om het zakhorloge van de autobouwer James Ward Packard te overtreffen. Over een periode van 25 jaar verzamelde Packard een dozijn horloges van Patek Philippe. Graves en Packard waren de twee leidende horlogeverzamelaars van hun tijd en voerden een strijd waaraan de Supercomplication een einde maakte. Dit horloge bestaat uit 920 onderdelen en heeft 24 functies – een aantal dat vandaag nog steeds indrukwekkend is. Het is onder andere uitgerust met een eeuwigdurende kalender, een Westminster-slagwerk, de tijd van zonsop- en zonsondergang en een afbeelding van de sterrenhemel gezien uit Graves' appartement aan Fifth Avenue. Op een veiling in november 2014 werd een recordbedrag van 24 miljoen dollar geboden voor dit zakhorloge. Indertijd betaalde Graves 60??000 Zwitserse frank, wat nu ongeveer overeen zou komen met 200??000 Amerikaanse dollar. De Supercomplication is het ingewikkeldste horloge dat ooit gebouwd werd zonder de hulp van een computer. In 1989 vierde Patek Philippe zijn 150-jarige bestaan en presenteerde het Calibre 89 dat met 1728 onderdelen de Supercomplication overtreft. Ook afgezien van deze gerenommeerde stukken zijn de horloges van Patek Philippe een exclusieve aangelegenheid. Bedragen met 4 nullen zijn zelfs normaal voor oude, gedragen horloges in goede staat.

Al in 1932 een collectie in Bauhaus-stijl

Eén van de klassiekers in het assortiment is de collectie Calatrava uit 1932. De designers ontwierpen deze in de Bauhaus-stijl, die in die tijd nog nieuw en revolutionair was. De kunstenaarsschool staat voor de focus op de essentie en daarmee ook het overboord gooien van sierelementen. Deze stijl oefende een serieuze invloed uit op het design van de 20ste eeuw. Nog soberder dan de reeks Calatrava is de Ellipse d'Or met slechts twee wijzers en een ultradun mechanisch kaliber. Rechthoekige behuizingen voor mannen zijn terug te vinden in de reeks Gondolo, voor vrouwen in de collectie Twenty~4®.
Onder de noemer Complicaties verzamelt het merk een heleboel modellen. Hier vinden we de maanfases, wereldtijd of gangreserveaanduiding. De bovenklasse van deze verzameling zijn de "Grote complicaties". De horloges in deze categorie zijn met bijkomende extra's uitgerust zoals slagwerk, tourbillon en schrikkeljaaraanduiding. Het verwerken van zulke functies in een mechanisch uurwerk vraagt vakmanschap van het hoogste niveau; hiermee tonen de horlogemakers van Patek Philippe wat ze in hun mars hebben. Andere Zwitserse merken die zich qua complicaties kunnen meten met Patek Philippe, zijn Blancpain en Breguet, twee merken die eveneens een lange traditie achter zich hebben.

Aan de pols van de Beatles en de Dalai Lama

De modelreeksen Nautilus en Aquanaut zijn waterdicht tot 120 meter en eerder modern, waardoor ze zich onderscheiden van het algemene uiterlijk van het merk. De meerderheid van de horloges in deze reeksen zijn overwegend sober, op enkele uitzonderingen na, zoals een witgouden Nautilus met 1700 diamanten. De prijs van dit model ligt in dezelfde prijsklasse als een goedkope Rolls-Royce.
Niet enkel Queen Victoria was gesteld op Patek Philippe. Ook twee prominente onderdanen van haar opvolgster hebben een zwak voor dit merk: Paul McCartney en Ringo Starr van de Beatles lezen de tijd eveneens af op een Aquanaut. (Hoewel de Submariner van Rolex misschien passender was geweest voor de uitvinders van de Yellow Submarine). Amerikaans president Kennedy schonk de Dalai Lama een chronograaf van Patek Philippe en acteur Brad Pitt liet zijn oog vallen op een Nautilus.

Silicium firmakalibers

Patek Philippe heeft weliswaar enkele horloges met quartzuurwerk, maar eigenlijk wordt het merk toch vooral in verband gebracht met mechanische firmakalibers. Deze kalibers uit eigen huis bevatten enkele bijzonderheden. Onder de naam Gyromax liet de firma in 1949 een balansrad patenteren, dat nu nog steeds gebruikt wordt. Bij een normale balans zitten er enkele schroeven aan de buitenkant van het rad; bij deze versie zijn er echter gewichtjes in het rad zelf geplaatst. Daardoor wordt het traagheidsmoment vergroot. Deze fysieke eigenschap zorgt voor meer precisie. Sinds 2005 gebruikt Patek Philippe voor enkele delen van de balans het materiaal Silinvar. Dat is gebaseerd op silicium, antimagnetisch en extreem hard. Deze hardheid resulteert in een wrijving die zo klein is dat smeren niet meer nodig is. In 2006 liet de firma de eerste balansveer uit deze hightech-grondstof volgen. Drie jaar later, in 2009, voerde Patek Philippe zijn eigen kwaliteitszegel in dat bij testen wereldwijd de hoogste eisen aan mechanische uurwerken moet stellen. De firma maakte zich daarmee los van de Zegel van Genève die sinds 1886 de hoge standaard van horloges uit het kanton garandeert. Een verschil tussen beiden is dat de nieuwe testprocedure geldt voor afgewerkte horloges. Met de oude regeling van de Zegel van Genève kunnen ook aparte kalibers een certificaat krijgen.

Patek Philippe – Prestigieuze horloges als geldbelegging

In Genève is Patek Philippe de oudste en laatste onafhankelijke horlogemaker geleid door een familie. De klassieke horloges zijn meestal gemaakt uit edelmetalen zoals goud en platina en genieten prestige. Hun aanzien en behoud van waarde maken de aankoop van een Patek Philippe een uitstekende belegging. Voor horlogeliefhebbers is een Patek Philippe het neusje van de zalm. De horloges zijn ook geschikt voor alledaags gebruik voor diegenen die graag pronken met wat ze hebben.