InloggenInloggen
9.457 horloges voor "

Hublot

"
Merk
Model
Prijs
Diameter
Jaar
Locatie
Meer
Uw selectie

Uw selectie

Uw selectie

Uw zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd
Uw selectie

Uw zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd
Uw selectie

Uw zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd
Algemene informatie
Soort horloge
Referentie
Meer...
Nieuw/tweedehands
Beschikbaarheid
Geslacht
Staat
Meer...
Inbegrepen bij de levering
Eigenschappen & functies
Opwinden
Materiaal horlogekast
Meer...
Wijzerplaat
Meer...
Glas
Meer...
Functies
Meer...
Hoogte
Meer...
Materiaal lunette
Meer...
Uurmarkeringen
Waterdicht
Meer...
Overig
Meer...
Horlogeband
Materiaal horlogeband
Meer...
Breedte bandaanzet
Meer...
Kleur horlogeband
Meer...
Materiaal sluiting
Meer...
Annuleren

Sorteren op

Hublot Orange Linen Hublot Orange Linen Meteen leverbaar 10.553  CH 41 2010

Hublot: Imposante behuizing, fijne kalibers

Hoekig vanbuiten, versierd uurwerk vanbinnen, groot optreden: met dit concept omarmt Hublot het succes. Het Zwitserse merk heeft indrukwekkende luxehorloges met een diameter van 45 mm, een onmiskenbaar design en eigen goudlegeringen.

Vooral het model Big Bang heeft een cultstatus verworven. Het assortiment gaat van imposante horloges met gouden kasten van 45 mm en ingewikkelde kalibers tot de vrolijke Big Bang Tutti Frutti. Iets soberder voor Hublot is de modelreeks Classic Fusion, terwijl de collectie MP rechtstreeks uit een sciencefictionfilm zou kunnen komen. De reeks Spirit of Big Bang onderscheidt zich op zijn beurt van de rest van het gamma door zijn tonvormige behuizingen.

Big Bang: gesofisticeerd kaliber in modulebouw

Alleen al in de collectie Big Bang – Hublots belangrijkste reeks – vinden we meer dan vijftig verschillende modellen terug. De horloges zijn omvangrijk en meestal ook behoorlijk zwaar. Bij de meeste exemplaren is het mogelijk het kunstige kaliber door saffierglas langs twee kanten te bewonderen. Een uitgebreide keuze aan horloges met een diameter van 45 mm zien we bij de modelreeks Big Bang Unico. Het uurwerk van de Unico bestaat uit 330 onderdelen die met de hand in elkaar gezet worden. Vier jaar tijd investeerde Hublot aan het ontwikkelen van dit kaliber. Het is zo opgebouwd dat het aangevuld kan worden met verschillende complicaties. Door de modulaire bouwwijze is het mogelijk bepaalde Unico-varianten uit te rusten met een flyback-chronograaf of GMT-functie. Liefhebbers van uiterst ingewikkelde uurwerken vinden hun gading bij de HUB6016 met tourbillon en gangreserve van vijf dagen. Een tourbillon is een fijne, ronde draaiende kooi die de invloed van de zwaartekracht op het uurwerk minimaliseert. Het draagt bij aan een hogere nauwkeurigheid en is een kenmerk van bijzonder gesofisticeerde mechanische horloges. Voor de Big Bang met tourbillon en roodgouden kast telt u een bedrag met vijf nullen neer.
Een bijzonder materiaal dat gebruikt wordt voor de behuizingen van de Big Bang Unico is King Gold. Dat is 18 karaat roodgoud met een verhoogd koperaandeel en een beetje platina. De legering roest niet en heeft een intensieve rode toon die ook na vele jaren niet verbleekt. Zelf goudlegeringen maken is een nieuwe trend; ook Omega heeft zijn eigen roodgouden mengeling: Sedna-goud.

Goud & keramiek: een magische mix

Met Magic Gold bewandelt Hublot nieuwe wegen. Voor dit metaal legeert de fabrikant het goud niet met andere metalen, maar met keramiek. Het resultaat daarvan is de eerste krasvaste goudlegering van 18 karaat wereldwijd. De Unico Titanium heeft op zijn beurt een behuizing van 45 mm uit het lichte metaal titanium. Maar het gaat ook volledig zonder metaal: bij de Big Bang Unico wordt carbonfiber gebruikt voor de behuizing en de lunette. En voor de Unico Black Magic doet Hublot beroep op een andere moderne grondstof die uiterst krasvast is, namelijk zwarte keramiek. In deze reeks vinden we ook horloges die de eerder genoemde materialen combineren, zoals een kast uit King Gold of titanium met een keramische horlogeband. Echte blikvangers zijn de met edelstenen bezette modellen. Bij meerdere Big Bangs zijn ongeveer 350 diamanten van 1,18 karaat over de lunette en de wijzerplaat verdeeld. Het model Jeans maakt een nonchalante indruk met zijn jeansaccenten in de wijzerplaat en een rubberen armband met een laagje afgewassen spijkerbroek. Een bont, veelkleurig design met roos, turkoois en oranje kenmerkt de modellen uit de Big Bang-reeksen Pop Art en Tutti Frutti (41 mm). De kleinste Big Bangs zijn horloges met drie wijzers. Deze exemplaren dragen de naam 38 MM, hebben een overeenkomstige diameter en zijn vooral gericht aan de vrouwen op deze planeet.
Het design van de Big Bang is soms al buitengewoon, maar de collectie MP doet er nog een schepje bovenop en richt zich op extroverte persoonlijkheden. Vooral de MP-05 ziet eruit als een geheim project uit een technisch labo. De kast heeft de vorm van een peer en een diameter van 46 millimeter. Ze is verkrijgbaar in titanium of saffierglas. De MP-05 heeft geen wijzers, maar meerdere rollen met opgedrukte cijfers om de tijd aan te duiden. Deze zitten links in de kast; rechts bevindt zich een gangreserveaanduiding. Onderaan zit een draaiend schijfje waarop we de seconden kunnen aflezen. In het midden van het horloge bevindt zich het automatisch firmakaliber met een verticale tourbillon. De blikvanger zit hem echter in de elf in serie geschakelde veertrommels – normale horloges hebben er maar één of twee. Gezien dit aantal een aanzienlijke invloed uitoefent op de gangreserve, staat de MP-05 pas na 50 dagen stil – een sensationele waarde voor een polshorloge.

Met Ferrari in zee

Voor de ontwikkeling van de MP-05 werkte Hublot samen met de bekendste Italiaanse sportwagenproducent. Daarom kreeg deze uitgave ook de bijnaam LaFerrari en doet het uiterlijk van het kaliber aan een motor denken. Ook de manier om het horloge op te winden leunt aan bij de racesport. Men moet namelijk niet aan een kroon draaien om de veertrommels op te laden met nieuwe energie. In plaats daarvan gebeurt dit met een slagschroevendraaier – een miniversie van de tool waarmee men tijdens de pitstop de banden wisselt. Qua prijs verschillen een rood raceautootje uit Maranello en een MP-05 trouwens niet veel.

Reclame met beroofde formule 1-chef

Niet enkel via Ferrari is de horlogemaker gelinkt aan de autosport. Ook formule 1-chef Bernie Ecclestone draagt een Hublot. Hij werd echter op gewelddadige manier van zijn exemplaar gescheiden: vier mannen overvielen hem, sloegen hem in elkaar en gingen er vandoor met zijn polshorloge. Hublot en Ecclestone zetten kort daarna een eigenaardige reclamecampagne op. In deze spot wordt de overval nagespeeld en eindigt met de slogan "See what people will do for a Hublot".

De sobere Classic Fusion

Het uiterlijk van de Classic Fusion is net iets gewoner dan dat van de MP-reeks. Met een diameter van 33, 38, 42 en 45 mm is dit horloge te verkrijgen met drie wijzers, centrale seconde en datumweergave. Voor Hublot is deze variant van de Classic Fusion gewoonweg puristisch. Het kenmerk van dit horloge is de lunette die door zes sierschroeven op haar plaats gehouden wordt. Andere uitvoeringen beschikken over een chronograafkaliber, een maanfase of een gangreserveaanduiding. Bij de versie Ultra-Thin is de kast van de Classic Fusion extra dun. Het kaliber HUB1300.4 heeft een gangreserve van 90 uur en de kleine seconde vinden we normaal gezien terug op zeven uur. Een horloge dat we kunnen vergelijken met de Classic Fusion is de Bulgari Diagono.

De alternatieven: King Power en Spirit of Big Bang

Voor de King Power Unico White Pavé heeft Hublot diep in zijn schatkist gegraven. De titanium behuizing en lunette bieden tenslotte genoeg plaats voor ongeveer 400 diamanten. Qua design verschillen de collecties King Power en Big Bang niet zo zeer. Naast titanium wordt ook keramiek en King Gold gebruikt voor de behuizingen in deze reeks. Dat geldt ook voor de Spirit of Big Bang die kan doorgaan als tonvormige Big Bang. Dit model is uitgerust met het kaliber HUB4700: een automatisch chronograafmechanisme met een gangreserve van 50 uur. Doordat de wijzerplaat geskeletonneerd is kan het kaliber van bovenaf bewonder worden.

Talrijke trofeeën

Hublot produceert zijn uurwerken in Nyon bij Genève. Het bedrijf werd in 1980 opgericht door de Italiaan Carlo Crocco en stelde in datzelfde jaar het eerste horloge met horlogeband uit natuurlijk rubber voor op de horlogebeurs in Basel. Al in 1967 ontwierp Crocco zijn eerste horloge. In 2004 kon hij Jean-Claude Biver van Omega strikken als bedrijfsleider. Een jaar later sleepte Hublot met de toenmalige nieuwe Big Bang talrijke onderscheidingen in de wacht. In 2008 kocht het concern van luxeproducten LVMH Moët Hennessy - Louis Vuitton S.A. de firma Hublot van Carlo Crocco over. Ook TAG Heuer maakt deel uit van LVMH.
Hublot maakt luxehorloges met een eigen typische stijl, firmakalibers en een design dat modern tot futuristisch is. Roestvrijstalen behuizingen treffen we hier zelden aan, het merk onderscheidt zich van de rest met bijzondere materialen, zoals Magic Gold (een mengeling van geelgoud en keramiek). Wie een Hublot wil kopen, moet rekenen met een bedrag met minstens drie nullen – de prijs van de meeste modellen ligt er echter ver boven. Een horloge van dit merk is dan ook een statussymbool dat fans en kenners in één oogopslag herkennen.