InloggenInloggen
6.090 horloges voor "

Longines

"
Merk
Model
Prijs
Diameter
Jaar
Locatie
Meer
Uw selectie

Uw selectie

Uw selectie

Uw zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd
Uw selectie

Uw zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd
Uw selectie

Uw zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd
Algemene informatie
Soort horloge
Referentie
Meer...
Nieuw/tweedehands
Beschikbaarheid
Geslacht
Staat
Meer...
Inbegrepen bij de levering
Eigenschappen & functies
Opwinden
Materiaal horlogekast
Meer...
Wijzerplaat
Meer...
Glas
Meer...
Functies
Meer...
Hoogte
Meer...
Materiaal lunette
Meer...
Uurmarkeringen
Waterdicht
Meer...
Overig
Meer...
Horlogeband
Materiaal horlogeband
Meer...
Breedte bandaanzet
Meer...
Kleur horlogeband
Meer...
Materiaal sluiting
Meer...
Annuleren

Sorteren op

Longines Master Collection Ref. L27394713/L2.739.4.71.3 Longines Master Collection Ref. L27394713/L2.739.4.71.3
2.450 

Longines – elegantie, traditie en vakmanschap

Het Zwitserse horlogemerk Longines is het eerste geregistreerde ter wereld. Het werd opgericht in 1832 en is pionier op vlak van piloten- en sporthorloges. De horloges kenmerken zich door hun traditionele en elegante designs.

Longines blikt terug op een geschiedenis van meer dan 180 jaar. Het merk met de gevleugelde zandloper staat bekend voor zijn expertise op vlak van tijdwaarneming. Al sinds het einde van de 19de eeuw meten de chronografen van de firma de tijd bij het paardenrennen. Ook vandaag is Longines nog actief in verschillende sporttakken zoals paardrijden, tennis en skiën: met een eigen systeem kunnen plaatsgegevens in realtime weergegeven worden en gemeten tot op 5 cm nauwkeurig. Technologische innovaties uit de wereld van de professionele tijdwaarneming keren ook terug in de polshorloges van de fabrikant. In hun assortiment bevinden zich zowel mannen- als vrouwenhorloges die zich kenmerken door een traditioneel-elegant design. De horlogefamilie strekt zich uit over vijf collecties: Elegance, Watchmaking Tradition, Equestrian, Sport en Heritage.

Van klassiek tot sportief

Sinds 2007 is er de reeks Sport die zich vooral tot atleten richt. Modellen zoals het duikhorloge HydroConquest pakken uit met hun robuuste uiterlijk en blinken uit op vlak van precisie en functionaliteit. Een eenzijdig draaibare lunette verhoogt de veiligheid tijdens het duiken. De wijzers, indexen en cijfers zijn voorzien van een laagje superluminova waardoor u ook in het donker kan zien hoe laat het is. De lijn Conquest bestaat uit chronografen, horloges met drie wijzers en enkele exemplaren met GMT-functie. Deze laatste zorgt ervoor dat een tweede tijdzone ingesteld kan worden, wat deze polshorloges uiterst geschikt maakt voor globetrotters die hun thuistijd niet uit het oog willen verliezen. Een deel van de modellen met chronograaffunctie timet tot op een honderdste van een seconde nauwkeurig. In de Master Collection verzamelt Longines zijn meesterwerken. Sinds 2005 bevat deze modelreeks uitsluitend horloges met mechanische en automatische kalibers. De Master Collection herinnert aan de historische en technische aanwinsten van de fabrikant. Zo vinden we in deze collectie ingewikkelde horloges terug met chronograaffunctie, maanfase, datum-, dag- en maandweergave. Stuk voor stuk hebben ze een klassiek, elegant design. Hetzelfde geldt voor de collectie Heritage, die met een veelvoud aan horloges aan het verleden doet denken. De horloges lijken op zakhorloges uit de 19de eeuw, typische pilotenhorloges of sportchronografen uit de jaren '60 en '70.

Voor elke vrouw wat wils

De fijne horloges uit de collectie Elegance spreken vooral de modebewuste vrouw aan. De lijn DolceVita maakt op haar beurt indruk met een rechthoekige kast en materialen zoals 18 karaat roségoud, terwijl we in de lijn Primaluna enkel ronde behuizingen en edelstalen polshorloges vinden, deels ook tweekleurig. De ovalen kasten van de Symphonette-modellen slaan een brug tussen traditioneel en modern. En de damescollectie Equestrian eert Longines' relatie met de paardensport. De vrouwenhorloges uit deze reeks springen in het oog door de opvallende bandaanzetten die lijken op de beugel van de eerste zakhorloges van het merk.

Traditie en elegantie sinds 1832

De wortels van de Zwitserse horlogemaker Longines gaan terug tot in het jaar 1832. In dit jaar vestigde de 23-jarige koopman Auguste Agassiz zich in het stadje Saint-Imier als werkende vennoot van de horlogewinkel Comptoir Raiguel Jeune. De zogenaamde Comptoir-ondernemingen kochten louter uurwerken in en verkochten deze verder aan horlogemakers. Deze monteerden ze dan bij hun thuis en zorgden voor de afwerking van de horloges, terwijl ze daarnaast vaak nog een stuk grond bewerkten. Na de montage van de horloges bekommerden handelsfirma's zich om de verkoop ervan. Dit productieproces was in die tijd de normale gang van zaken. Agassiz' zaak liep zo goed dat hij in 1846 in zijn eentje de leiding van de horlogewinkel op zich nam. Gezondheidsproblemen zorgden er echter voor dat hij een geschikte opvolger moest zoeken: zijn neef Ernest Francillon stapte in 1852 mee in het bedrijf.
Al na een korte tijd nam die de leiding over en stond Agassiz hem bij met raad en daad. De jonge man zag snel in dat de Comptoir-horlogemakerij geen toekomstgericht productieproces had. Daarom begon hij na te denken over het in serie produceren van horloges. Toen er in 1866 een perceel vrijkwam aan de oevers van de Suze, greep Francillon zijn kans en kocht het. "Les Longines" (de "langwerpige weide"), zoals de plek genoemd werd, leende zich perfect voor de bouw van een fabriek. In 1867 wijdde Francillon zijn fabriek in en nog in datzelfde jaar werd het eerste eigen uurwerk met naam 20A voorgesteld. Het kaliber met handopwinding, ankergang en mechanisme om de tijd in te stellen won nog in 1867 een prijs op de wereldtentoonstelling in Parijs.
Door de jaren heen industrialiseerde Longines zijn productieprocessen meer en meer. Toenmalig technisch directeur Jacques David speelde hierbij een belangrijke rol. Dankzij het engagement van Francillon en David werd de firma een voorloper in de automatisering van horlogemakerij. Met de hulp van deze geavanceerde productiemogelijkheden brachten ze tegen het einde van de 19de eeuw al chronograafuurwerken en instrumenten voor korte tijdwaarneming uit. Het vervaardigen van grote hoeveelheden alsook het invoeren van kwaliteitscontroles werd realiteit.

Het eerste geregistreerde horlogemerk wereldwijd

Al sinds 1867 bestaat het logo van Longines uit een gevleugelde zandloper en de merknaam. Dit kenmerk moest garant staan voor kwaliteit en tegelijkertijd het namaken van de horloges bemoeilijken. In 1880 werd het merk aangemeld bij het Zwitserse instituut voor intellectueel eigendom, negen jaar later volgde het logo. Longines heeft daarmee de oudste, vandaag de dag nog gebruikte en onveranderde merknaam die geregistreerd werd bij de Wereldorganisatie voor Intellectueel Eigendom (WIPO). Longines is zelfs ouder dan Coca-Cola of Ford, die maar in 1893 en 1903 ingeschreven werden als "registered trademark". In vergelijking met de frisdrank- en autofabrikant hield de horlogemaker uit Saint-Imier zijn logo lange tijd verborgen aan de binnenkant van zijn producten. Pas in de tweede helft van de 20ste eeuw en tijdens de opleving van de naoorlogse jaren, kregen het logo en opschrift een plek op de wijzerplaat.
Waarom Francillon een zandloper met uitgespreide vleugels koos, is nog steeds niet geweten. Vermoedelijk bood de zandloper zich als middeleeuws meetinstrument en vergankelijk symbool voor een horlogemaker goed aan. De vleugels kunnen geïnterpreteerd worden als vooruitstrevend en aan de hemel gericht. Zo ontstaat er een link met de grootste prestatie in de geschiedenis van de onderneming: de ontwikkeling van een pilotenhorloge dat in staat is te navigeren.

Ter land, ter zee en in de lucht

In 1927 vloog de Amerikaanse luchtvaartpionier Charles A. Lindbergh rechtstreeks van New York naar Parijs. Het was de eerste keer dan iemand een solovlucht over de Atlantische Oceaan deed. Longines was verantwoordelijk voor het opnemen van de tijd. Voor en samen met Lindbergh ontwikkelde de horlogemaker een pilotenhorloge met een navigatiemechanisme. Met behulp van het Lindbergh-uurhoekhorloge, een sextant en een astronomisch jaarboek kon de piloot breedte- en lengtegraden berekenen. Het bepalen van een exacte positie was dus mogelijk. Al sinds 1919 is Longines de officiële leverancier van de internationale luchtvaartvereniging.
Naast luchtvaart hebben de makers bij Longines nog een grote passie: tijdwaarneming bij sportevenementen. Al in 1886 rustte het merk de meeste scheidsrechters bij het paardenrennen in New York uit met zijn horloges. Ook vandaag de dag is de firma nog actief in de disciplines vlakkebaanrennen, jumping, endurance en eventing. In 1954 ontwikkelde de firma al zijn eerste quartztijdmeter, dat bij het observatorium in Neuchâtel nieuwe records verbrak op niveau van nauwkeurigheid. Het instrument "Chronocinégines" had 16 camera's en trok 100 foto's per seconde. Gekoppeld aan een quartzhorloge kon dit instrument atleten filmen bij de aankomst. In 1964 werd het apparaat ook gebruikt bij een snelheidsrecord van Donald Campbell, die ongeveer 648 km/h haalde met zijn racewagen "Bluebird".Ook in andere sporttakken zoals skiën, tennis, turnen en boogschieten is Longines actief.

Precisie, elegantie en traditie

Met zijn prestaties en innovaties schreef het Zwitserse horlogemerk Longines geschiedenis. Een algehele ommekeer in het productieproces, luchtvaartpionier en professioneel tijdwaarnemer van sportevenementen: de firma met de gevleugelde zandloper is expert op vlak van precisie en levert ongelooflijke prestaties. Gezien de onderneming sinds 1983 deel uitmaakt van de Swatch Group, hebben de horlogemakers, designers en bouwers toegang tot de modernste technologieën. Tegelijkertijd blijft de firma haar traditie trouw en zet ze vooral in op klassieke, elegante mannen- en vrouwenhorloges – onder het motto "elegance is an attitude".