InloggenInloggen
3.100 horloges voor "

Breitling Chronomat

"
Chrono24's Breitling Expert
Timepiece Bank
  4,8 (Beoordelingen: 24)
Merk
Model
Prijs
Diameter
Jaar
Locatie
Meer
Uw selectie

Uw selectie

Uw selectie

Uw zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd
Uw selectie

Uw zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd
Uw selectie

Uw zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd
Algemene informatie
Soort horloge
Referentie
Meer...
Nieuw/tweedehands
Beschikbaarheid
Geslacht
Staat
Meer...
Inbegrepen bij de levering
Eigenschappen & functies
Opwinden
Materiaal horlogekast
Meer...
Wijzerplaat
Meer...
Glas
Meer...
Functies
Meer...
Hoogte
Meer...
Materiaal lunette
Meer...
Uurmarkeringen
Waterdicht
Meer...
Overig
Meer...
Horlogeband
Materiaal horlogeband
Meer...
Breedte bandaanzet
Meer...
Kleur horlogeband
Meer...
Materiaal sluiting
Meer...
Annuleren

Sorteren op

Breitling Chronomat: het succesmodel

De Chronomat is een van de kaskrakers van Breitling. De robuuste behuizing, het markante design en de betrouwbare kalibertechniek hielpen het horloge aan zijn status. Ook legerpiloten weten de voordelen van deze chronograaf te waarderen.

Hoogtepunten van de Breitling Chronomat

 • Chronometer met chronograaffunctie
 • Waterdicht tot maximaal 500 m (50 bar)
 • Manufactuurkalibers Breitling 01 en Breitling 04 (chronograaf met GMT-functie)
 • Gangreserve tot 70 uur
 • Behuizingen met een doorsnede van 38, 41, 44 of 47 mm

Breitling Chronomat – met rekenliniaal voor piloten

Het polshorloge Breitling Chronomat kan bogen op een succes van meer dan 70 jaar. Breitling presenteerde het horloge voor het eerst aan het begin van de jaren 40. De tijdmeters onderscheidden zich destijds door de cirkelvormige rekenliniaal. Die maakte het voor de horlogedrager mogelijk om wiskundige berekeningen en verschillende metingen uit te voeren, bijvoorbeeld het berekenen van afstands- en snelheidseenheden. Ook vermenigvuldigen, delen en kruislings vermenigvuldigen was met deze rekenliniaal geen enkel probleem. Daarnaast had het horloge een chronograaffunctie om de tijd op te nemen. Deze functies verklaren ook de naam van het horloge. 'Chronomat' is een samenvoeging van de begrippen 'chronograaf' en 'mathematisch'.
In 1952 stelde Breitling een verder ontwikkeld horloge met nog meer rekenmogelijkheden voor: de Navitimer. Piloten berekenden onder andere het brandstofverbruik, gemiddelde waarden en hoogtewinst- en verlies met deze polschronograaf.
In 1984 presenteerde Breitling een nieuwe oplage van de Chronomat ter ere van het 100-jarige bedrijfsjubileum. De piloten van de '313° Gruppo Addestramento Acrobatico', ook onder de naam 'Frecce Tricolori' bekend, verkozen de nieuwe Chronomat als hun diensthorloge. In de loop der jaren ontwikkelde het horloge zich tot het succesmodel van de Zwitserse manufactuur. Hiervoor waren het markante design en de hoge functionaliteit verantwoordelijk. Opvallend kenmerk waren de vier verhogingen op 3, 6, 9 en 12 uur, beter bekend als lunetteruiters. Zij beschermden het saffierglas tegen stoten en waren zeer goed vast te pakken. Het draaien van de lunette was daardoor uiterst gemakkelijk en zelfs met pilotenhandschoenen mogelijk. De ruiters met 15- en 45-minutenmarkering konden omgewisseld worden, zodat de drager de tijd voor -en achteruit kon meten. De uivormige kronen en drukknoppen waren eveneens opvallend. Vanwege de dubbel verzekerde opwindkroon was de chronograaf tot 100 m waterdicht.

Een Breitling kopen

Zoekt u een betrouwbare chronograaf met een markant design en een robuuste behuizing? Dan zijn de modellen uit de Breitling Chronomat-collectie de juiste polshorloges voor u. Vergelijk de verschillende varianten en koop het horloge dat het best bij u past. Door de hoge waterbestendigheid van 500 m (50 bar) kunt u de horloges met een gerust hart dragen tijdens het zwemmen en het duiken.
Door de verschillende groottes van de behuizing, van 38 tot 41 mm en van 44 tot 47 mm, zijn ze zowel geschikt voor smalle als voor brede polsen. De kleinste variant is voornamelijk op vrouwen gericht. De dameshorloges zijn er naar keuze met een parelmoeren wijzerplaat en met diamanten als indexen of ingezet in de lunette. Gedragen exemplaren krijgt u al voor een prijs rond de 3500 euro. Ongedragen kost de Chronomat 38 ongeveer 4500 euro.
De varianten met een diameter van 41 of 44 mm zijn geschikt als herenhorloges. De versies met een diameter van 41 mm zijn er gedragen vanaf 4000 euro en nieuw vanaf 4500 euro. Een reeds gedragen Breitling Chronomat 44 koopt u voor ongeveer 3000 euro. De prijs van ongedragen exemplaren ligt bij ca. 4000 euro.
Het model Breitling Chronomat GMT is het meest geschikt voor reislustige types. Met een GMT-functie kunt u twee tijdzones tegelijkertijd laten weergeven, bijvoorbeeld de lokale tijd en de tijd thuis. De GMT-versie heeft ook een chronograaffunctie. Hij is er met een diameter van 44 en 47 mm. U koopt een ongedragen Chronomat 44 GMT voor rond de 5500 euro. De uitvoering van 47 mm kost als gedragen exemplaar ca. 4500 euro. Voor nieuwe modellen moet u rekening houden met een bedrag van ongeveer 5000 euro. Een oudere Breitling Chronomat met GMT-functie en een doorsnede van 40 mm heeft u al voor 1700 euro in uw bezit. Deze voordelige tijdmeters stammen uit de jaren 90 en het begin van deze eeuw.

Breitling Chronomat 44 – een chronograaf om mee te duiken en te vliegen

Met zijn doorsnede van 44 mm is de Breitling Chronomat 44 een opvallend horloge. Net zoals bij de Chronomat uit 1984 bevinden de lunetteruiters zich bij het huidige model ook op 3, 6, 9 en 12 uur. Door de robuuste behuizing - de kronen, drukknoppen en de achterkant zijn geschroefd - is de Breitling chronograaf tot 500 m (50 bar) waterdicht. De lunette laat zich alleen eenzijdig draaien en heeft op 12 uur een lichtmarkering. Daardoor is het een onvervalst horloge om mee te duiken, dat niet onderdoet voor een wereldberoemd duikhorloge als de Rolex Submariner. Deze Rolex blijft tot 300 m (30 bar) waterdicht en heeft geen stopwatchfunctie.
De Breitling Chronomat 44 is er in verschillende versies: compleet van edelstaal, van edelstaal met lunetteruiters van massief goud, volledig van 18-karaats goud en van edelstaal met een massief gouden lunette. Daarnaast kunt u voor de wijzerplaten kiezen tussen de kleuren zwart, blauw, zilver of grijs. De horlogebanden zijn van textiel, leer, rubber of metaal. Diamanten op de indexen en de lunettes zorgen ervoor dat enkele modellen extra kostbaar zijn. Het saffierglas is gewelfd en tweezijdig ontspiegeld.
Bij nieuwere exemplaren met het manufactuurkaliber B01 is de hulpwijzerplaat voor de kleine seconde op 9, de 30-minutenteller op 3 en de 12-urenteller op 6 uur terug te vinden. Tussen 4 en 5 uur bevindt zich de datumweergave van het horloge. Oudere exemplaren met het chronograafkaliber Valjoux 7750 laten de datum op 3 uur zien. De kleine seconde bevindt zich bij deze polshorloges op 9, de 30-minutenteller op 12 en de 12-urenteller op 6 uur.

Kenmerken van de Chronomat 44

 • Behuizing met een doorsnede van 44 mm
 • Greepjes op de lunette op 3, 6, 9 en 12 uur
 • Behuizingen van edelstaal, massief goud of edelstaal en goud
 • Horlogebanden van leer, rubber, textiel of edelstaal

Geschikt voor elke pols – de Breitling Chronomat 41

Als u de versie van 44 mm te fors vindt, dan bevalt de variant met een diameter van 41 mm u beslist beter. Het kleinere model is van edelstaal, compleet van goud of van edelstaal met een gouden lunette. Er zijn ook uitvoeringen verkrijgbaar met diamanten als versiering op de lunette. In tegenstelling tot de grotere versie is dit horloge tot maximaal 300 m waterdicht. De keuze aan wijzerplaten en horlogebanden is net zo omvangrijk als bij de Chronomat 44.

Speciaal voor dames – de Breitling Chronomat 38

Het model Breitling Chronomat 38 is het dameshorloge van de collectie. Met een diameter van 38 mm past het horloge het beste om een slanke pols. De tijdmeter past in de trend van grote horloges voor dames. De gladde lunette van wolfraamcarbide onderstreept het vrouwelijke design. Wolfraamcarbide, ook bekend als widia, is bijzonder sterk en krasvast. Lunettes met krassen behoren daardoor tot het verleden. Dit materiaal wordt ook voor de geribbelde lunettes van de Globemaster van Omega gebruikt. De Chronomat 38 is alleen verkrijgbaar in edelstaal. U kunt wel kiezen voor diamanten als versiering op de lunette. De wijzerplaat is er als zwartgelakte uitvoering en daarnaast zijn er ook varianten van parelmoer. Een daarvan heeft diamanten als indexen. Net zoals bij de grotere modellen zijn er horlogebanden van edelstaal, leer of rubber.
Binnenin tikt het Breitling 13 kaliber. Het is gebaseerd op de gerenommeerde Valjoux 7750 van ETA. Het automatische uurwerk beschikt over een gangreserve van 42 uur, heeft 25 lagerstenen en kan de tijd tot op een achtste van een seconde nauwkeurig stoppen. Breitling laat het kaliber door het officiële Zwitserse testinstituut voor chronometers certificeren. Daardoor is de nauwkeurigheid gegarandeerd.

Breitling Chronomat met manufactuurkaliber

Sinds 2009 voorziet Breitling de Chronomat van het uurwerk B01 uit eigen manufactuur. In tegenstelling tot de klassieker onder de chronografen, de Valjoux 7750, heeft de B01 een gangreserve van 70 uur. Dat is maar liefst 28 uur meer dan de Valjoux 7750. De opwindrotor van het uurwerk zorgt voor een voortdurende energievoorziening. Opwinden met de hand is daardoor overbodig. De frequentie van de balans bedraagt 28 800 halve omwentelingen per uur (a/h), hetgeen gelijk staat aan 4 Hz. Daardoor kunt u tijdsintervallen tot op een achtste van een seconde nauwkeurig stoppen. Net zoals bij de Valjoux 7750 bedraagt de diameter van de B01 30 mm. Met 7,2 mm is het 0,7 mm dunner dan de 7750. Door deze afmetingen kan het B01-uurwerk de Valjoux probleemloos vervangen. Daarom wordt het inmiddels ook voor andere modellen van de fabrikant gebruikt.

Technische kenmerken van het kaliber B01

 • Gangreserve van 70 uur
 • Balansfrequentie van 28 800 a/h
 • 47 lagerstenen
 • 346 onderdelen