- 30
- 60
- 120
Elegantie, traditie en vakmanschap
Longines is het oudste geregistreerde horlogemerk ter wereld. De in 1832 opgerichte onderneming is een pionier op het gebied van piloten- en sporthorloges. Topmodellen hebben een chronograaffunctie, een jaarkalender en een maanfaseweergave.
Bijzonderheden
- Langst geregistreerde horlogemerk ter wereld
- Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
- Uiterst nauwkeurig quartzuurwerken – slechts 5 seconden afwijking per jaar
- Longines Master Collection: uitsluitend mechanische horloges
- Gecompliceerde horloges met vier retrograde aanduidingen
Longines – kwaliteitshorloges voor betaalbare prijzen
Longines blikt terug op een geschiedenis van meer dan 180 jaar. De onderneming staat bekend om de hoge prestaties op het gebied van tijdmeting. Sinds het einde van de 19e eeuw nemen de chronografen van het bedrijf, met de gevleugelde zandloper als logo, de tijd op bij het paardenrennen. Tegenwoordig worden Longines-horloges gebruikt bij de tennis-, ski- en paardensport. Voor de laatste tak van sport ontwikkelde de onderneming een eigen meetsysteem, waarbij positiegegevens in realtime worden weergegeven en op 5 cm nauwkeurig worden gemeten. De technologische innovaties uit de wereld van de professionele tijdwaarneming vindt u terug in de polshorloges van de fabrikant.
In het productportfolio bevinden zich zowel heren- als dameshorloges, die zich kenmerken door een traditioneel-elegant design en een goede prijs-kwaliteitverhouding. Het assortiment is opgedeeld in vijf hoofdcollecties: Elegance, Watchmaking Tradition, Heritage, Sport en Equestrian.
Wat kosten Longines-horloges en welke modellen zijn populair?
Het aanbod van Longines is zo omvangrijk, dat er voor elke smaak en portemonnee een passende tijdmeter is. Het kenmerk van de meeste horloges is het klassiek-elegante design, maar ook liefhebbers van sport- of duikhorloges komen aan hun trekken met de Conquest en de HydroConquest-modellen.
Overzicht van de Longines-modellen
Model | Kaliber | Prijs | Chronograaf | Datum |
HydroConquest L3.744.4.56.6 | L688, automatisch | Vanaf 1300 euro | x | x |
Conquest 1/100th Alpine Skiing L3.700.4.56.6 | L440, Quartz | Vanaf 950 euro | x | x |
Conquest V.H.P. L3.726.4.96.6 | Quartz | Ca. 900 euro | - | x |
Master Collection L2.673.4.78.3 | L678, automatisch | Ca. 2200 euro | x | x |
Flagship Heritage L4.795.4.78.2 | L615, automatisch | Ca. 1200 euro | - | x |
Heritage Legend Diver L3.674.4.50.0 | L633, automatisch | Ca. 1500 euro | - | x |
Longines Flagship Heritage
Ter ere van het 60-jarige jubileum van de Flagship heeft Longines in 2017 een limited edition van dit horloge op de markt gebracht, de Flagship Heritage 60th Anniversary . Kate Winslet, actrice en tevens merkambassadrice van Longines, heeft het elegante design van het retro-horloge uitgekozen. In de Master Collection vindt u kunstwerkjes op het gebied van de horlogemakerij. Modellen met een chronograaffunctie, maanfaseweergave en een jaarkalender behoren tot de gecompliceerdste horloges van Longines.
De sporthorloges van Longines – HydroConquest en Conquest
De Sport-reeks behoort sinds 2007 tot de catalogus van de fabrikant. De tijdmeters van de reeksen HydroConquest en Conquest richten zich op atleten en liefhebbers van sportieve polshorloges. Bij de eerste reeks gaat het om Longines-duikhorloges met eenzijdig draaibare lunettes, geschroefde kronen een waterdichtheid tot 300 m (30 bar). Voor fans van chronografen is de HydroConquest er ook met een stopwatchfunctie. De wijzers, indexen en cijfers zijn voorzien van een laagje Superluminova, waardoor u ook in het donker kunt zien hoe laat het is. Er zijn ook bicolor-uitvoeringen van edelstaal en met geelgoud verguld edelstaal. Binnenin de HydroConquest tikken automatische kalibers of uiterst nauwkeurige quartzuurwerken.
Een gedragen Longines HydroConquest met drie wijzers en een quartzkaliber koopt u voor minder dan 500 euro. Een nieuw duikhorloge uit deze collectie kost rond de 600 euro. Met een chronograaffunctie kost het quartzhorloge gedragen ongeveer 800 euro, voor een ongedragen exemplaar betaalt u 200 euro meer. Als u de voorkeur geeft aan een automatisch kaliber, bent u minstens 750 euro kwijt. Een nieuw duikhorloge koopt u vanaf 800 euro. De prijs van een tweedehands automatische chronograaf met een horlogeband van edelstaal begint bij ongeveer 1100 euro. U betaalt rond de 1300 euro voor een nieuw exemplaar.
Kenmerken van de HydroConquest
- Duikhorloge met eenzijdig draaibare lunette
- Automatisch of quartzkaliber
- Verkrijgbaar met een chronograaffunctie
De Conquest-reeks bestaat uit chronografen, horloges met drie wijzers en exemplaren met een GMT-functie, die een tweede tijdzone weergeven. De versies Horse Racing, Alpine Skiing en Roland Garros zijn gewijd aan de ski- en tennissport, de takken van sport waarin Longines als tijdwaarnemer optreedt. Deze drie quartzhorloges zijn zo nauwkeurig dat u de tijd op een honderdste van een seconde nauwkeurig kunt stoppen. Nieuw kosten deze tijdmeters rond de 950 euro.
Longines behoort tot de Zwitserse pioniers op het gebied van de quartztechnologie. In 1954 ontwikkelde de fabrikant zijn eerste quartzhorloge waarmee chronometrische records werden verbroken. Eind jaren 60 volgden de elektronische polshorloges van de Ultra Quartz-reeks. Het model Conquest V.H.P., dat in 2017 werd voorgesteld, staat in deze traditie. De afkorting V.H.P. staat voor 'Very High Precision'. Met een gangafwijking van slechts 5 seconden per jaar doet deze tijdmeter zijn naam eer aan. Daarnaast heeft de tijdmeter een eeuwigdurende kalender en het Gear Position Detection System. Dat zet de wijzers na een sterke stootkracht of na beïnvloeding door een magneetveld terug naar de correctie positie. De levensduur van de batterij bedraagt ongeveer vijf jaar en overtreft traditionele quartzbatterijen met ongeveer 24 maanden. De prijs van een ongedragen Conquest V.H.P. ligt rond de 900 euro.
Kenmerken van de Conquest V.H.P.
- Uiterst nauwkeurig quartzuurwerk – slechts 5 seconden afwijking per jaar
- Eeuwigdurende kalender
- Gear Position Detection System
- Batterij met een levensduur van 5 jaar
Traditionele horlogemakerskunst in de Master Collection
De Master Collection is gewijd aan de horologische traditie van Longines en bestaat daarom uitsluitend uit mechanische horloges. Binnenin de meeste modellen van deze collectie tikken automatische kalibers. Qua design verbinden deze horloges klassiek-elegante en sportief-moderne elementen.
Een van de modellen heeft vier retrograde, oftewel teruglopende, aanduidingen. Het gaat om de dag van de week op 12 uur, de kleine seconde op 6 uur, de datum aan de linkerkant en de tweede tijdzone aan de rechterkant van de wijzerplaat. Daarnaast vindt u onderaan de wijzerplaat een maanfaseweergave en een dag- en nachtaanduiding in de halve cirkel van de weekaanduiding op 12 uur. Binnenin dit polshorloge tikt het kaliber L707, dat de ebauche-fabrikant ETA exclusief voor Longines produceert. Als u het kaliber volledig heeft opgewonden, heeft het een gangreserve van 48 uur. Een gedragen exemplaar kost ongeveer 2200 euro. Een nieuw horloge met deze vier retrograde weergaven koopt u voor rond de 2700 euro.Het Master Collection-model met een chronograaffunctie, een jaarkalender, een maanfase- en een 24-uursaanduiding behoort tot de gecompliceerdste horloges van Longines. De datum wordt weergegeven met behulp van een lange centrale wijzer met een sikkelvormig uiteinde. De dag van de week en de maand ziet u op een hulpwijzerplaat op 12 uur, die ook als 30-minutenteller dient. De kleine seconde bevindt zich samen met de 24-uursweergave op 9 uur. De derde hulpwijzerplaat zit op 6 uur. Daarop ziet u de gestopte uren en de maanfase. Binnenin dit horloge tikt het kaliber L678, dat op de Valjoux 7751 van ETA is gebaseerd. U koopt deze tijdmeter tweedehands en in zeer goede staat voor ongeveer 1900 euro. Voor een ongedragen exemplaar dient u rond de 2200 euro te reserveren.
Retro-horloges: de Heritage-collectie van Longines
Retro-tijdmeters, die op horloges uit het verleden zijn geïnspireerd, brengt Longines onder in de Heritage-collectie. Een aantal daarvan lijken op klassieke dress watches die perfect bij een overhemd en een pak passen. Voorbeelden hiervan zijn de Longines Conquest Heritage und Longines Flagship Heritage . De eerste koopt u zowel gedragen als nieuw voor minder dan 1000 euro. Voor een ongedragen exemplaar van het Flagship-model betaalt u ongeveer 1200 euro. De Legend Diver Watch lijkt op een duikhorloge uit de jaren 60. Dit horloge heeft een lunette onder het horlogeglas in plaats van erboven, zoals gebruikelijk is bij een duikhorloge. U bedient de ring met de tweede kroon. De actuele Legend Diver koopt u voor ongeveer 1300 euro. Een ongedragen exemplaar kost ca. 1500 euro. Voor een vintage-horloge uit de jaren 60 betaalt u een stuk meer, ongeveer 12 000 euro.
Modelreeksen voor dames
Tot het productportfolio van Longines behoren ook talrijke dameshorloges. Die bevinden zich voornamelijk in de Elegance-collectie. De modellen van de DolceVita-serie hebben rechthoekige behuizingen en bestaan uit edelstaal, 18-karaats roségoud of uit een combinatie van beide materialen. De uitvoeringen met diamanzetting op de wijzerplaat en de behuizing zijn bijzonder chic. Een gedragen polshorloge uit de DolceVita-reeks koopt u voor ongeveer 400 euro. De prijs voor een nieuw exemplaar begint rond de 800 euro.
De modellen van de PrimaLuna-collectie hebben een ronde horlogekast en een metalen horlogeband. De bicolor-horloges van edelstaal en goud, die bezet zijn met diamanten, zijn zeer vrouwelijk. De prijs van een PrimaLuna-tijdmeter begint bij 700 euro.
De ovalen kast van de Symphonette-modellen slaat een brug tussen traditioneel en modern. Ook in deze reeks vindt u horloges met diamanten. Een Symphonette van edelstaal koopt u nieuw voor ongeveer 1000 euro. De dameshorloges-collectie Equestrian toont Longines verbondenheid met de paardensport. De horloges uit deze reeks vallen op door hun bandaanzetten die op hoefijzers of stijgbeugels lijken. De prijs van een nieuw Equestrian-horloge begint bij ca. 900 euro.
Overzicht van de dameshorloges
Model | Designkenmerken | Prijs |
DolceVita | Rechthoekige behuizing van edelstaal, goud of edelstaal en goud, metalen of leren horlogeband, gedeeltelijk met diamantzetting | Vanaf 800 euro |
Symphonette | Ovalen behuizing van edelstaal of goud, verkrijgbaar met diamantzetting, horlogebanden van leer of metaal | Vanaf 1000 euro |
PrimaLuna | Ronde behuizing van edelstaal of edelstaal en goud, metalen horlogeband, gedeeltelijk met diamantzetting | Vanaf 700 euro |
Equestrian | Ronde of rechthoekige behuizing, verkrijgbaar met diamanten, gewijd aan de paardensport | Vanaf 900 euro |
Luchtvaart en paardensport
In 1927 vloog de Amerikaanse luchtvaartpionier Charles A. Lindbergh rechtstreeks van New York naar Parijs. Het was de eerste solovlucht over de Atlantische Oceaan. Longines was verantwoordelijk voor de tijdwaarneming. Samen met Lindbergh ontwikkelde de horlogefabrikant een pilotenhorloge met een navigatiemechanisme. Met behulp van deze Lindbergh Hour Angle Watch, een sextant en een astronomisch jaarboek kon de piloot zijn exacte positie bepalen. Longines was daarvoor al betrokken bij de luchtvaart. Sinds 1919 is het bedrijf de officiële tijdwaarnemer van de internationale lucht- en ruimtevaartorganisatie Fédération Aéronautique Internationale (FAI).
Ter ere van het 90-jarige jubileum van Lindberghs vlucht over de Atlantische Oceaan presenteerde Longines in 2017 een limited edition van 90 exemplaren: The Lindbergh Hour Angle Watch 90th Anniversary. Qua afmetingen en design lijkt het retro-horloge op het origineel. De doorsnede van 47,5 mm garandeert optimale afleesbaarheid. In nieuwe staat kost de standaarduitvoering van de Lindbergh Hour Angle Watch ca. 3200 euro.
Naast luchtvaart heeft Longines nog een grote passie: tijdwaarneming bij sportevenementen. In 1886 rustte het merk de meeste scheidsrechters bij paardenrenwedstrijden in New York uit met zijn horloges. Het horlogemerk is nog altijd actief in de paardensport. In 1954 ontwikkelde Longines zijn eerste quartztijdmeter, die in het observatorium in Neuchâtel nieuwe records vestigde op het gebied van nauwkeurigheid. Het tijdmeetinstrument 'Chronocinégines' had een 16 mm camera en maakte 100 foto's per seconde. Daarnaast is de horlogeproducent actief bij het skiën, tennis, turnen en boogschieten.
Traditie en elegantie sinds 1832
De geschiedenis van de Zwitserse horlogefabrikant Longines gaat terug tot 1832. Destijds vestigde de 23-jarige koopman Auguste Agassiz zich in het stadje Saint-Imier als werkende vennoot van de horlogehandel Comptoir Raiguel Jeune. De zogenaamde Comptoir-ondernemingen kochten ebauche-kalibers in en verkochten deze door aan horlogemakers. Agassiz' zaak liep zo goed dat hij in 1846 alleen de leiding van de horlogewinkel overnam. Gezondheidsproblemen dwongen hem echter een geschikte opvolger te zoeken. Dat werd zijn neef Ernest Francillon, die in 1852 in het bedrijf stapte en al snel de leiding over het bedrijf kreeg.
Francillon zag in dat de Comptoir-horlogemakerij geen toekomstgericht productieproces had. Daarom begon hij na te denken over het in serie produceren van horloges. Toen er in 1866 een perceel vrijkwam aan de oevers van de Suze, greep Francillon zijn kans en kocht 'Les Longines' ('de langwerpige weide'). De locatie leende zich perfect voor de bouw van een fabriek. In 1867 opende Francillon zijn deuren en werd het eerste eigen kaliber met de naam 20A voorgesteld, dat meteen een prijs op de wereldtentoonstelling in Parijs won. In de loop der jaren industrialiseerde Longines zijn productieprocessen steeds verder, waardoor de manufactuur zicht tot een van de pioniers in de mechanisatie van de horlogeproductie ontwikkelde.
Longines - precisie, elegantie en traditie
Het Zwitserse horlogemerk Longines schreef geschiedenis met zijn prestaties en innovaties. De fabrikant was revolutionair op het gebied van productie, luchtvaartpionier en professioneel tijdwaarnemer van sportevenementen. Het bedrijf is expert op het vlak van precisie en produceert horloges die de hoogste prestaties behalen. Aangezien de onderneming sinds 1983 deel uitmaakt van de Swatch Group, hebben de horlogemakers, designers en constructeurs toegang tot de modernste technologieën. Tegelijkertijd blijft de fabrikant trouw aan zijn traditie en zet vooral in op klassiek-elegante heren- en dameshorloges – onder het motto 'elegance is an attitude'.