- 30
- 60
- 120
Tissot: keuze te over
Bij weinig merken vindt u zoveel keuze als bij Tissot. Klassieke, mechanische tijdmeters met een massief gouden behuizing, moderne titanium sporthorloges op zonne-energie en zelfs zakhorloges: het Zwitserse traditionele merk vervult al uw wensen.
Top 5 highlights van Tissot
- Multifunctionele horloges met touchscreen
- Titanium kast voor de T-Touch
- Uw intrede in de wereld van Zwitserse horloges
- Mechanische Zwitserse uurwerken
- Uitgebreide collectie zakhorloges
Honderden modellen
In de tien collecties die Tissot heeft, vindt u honderden verschillende modellen. Alleen de Couturier uit de modelreeks T-Classic bevat al meer dan vijftig varianten. De belangrijkste collecties van Tissot zijn de T-Sport, T-Gold, T-Lady en de Touch Collection. Aangezien Tissot al een lange geschiedenis achter zich heeft, speelt het merk ook een belangrijke rol op het vlak van vintage horloges. De firma bestaat sinds het midden van de 19de eeuw. Opgericht als familiebedrijf en in 1930 gefusioneerd met Omega, maakt Tissot vandaag de dag deel uit van de Swatch Group.
Van vintage tot hightech: steeds een goede aankoop
Tissot produceert eersteklas horloges tegen redelijke prijzen. Als u het belangrijk vindt dat uw horloge veel kan en nauwelijks afwijkt, dan komen de Tissots met quartzuurwerk als eerste in aanmerking. Een deel ervan kost minder dan 500 euro. De prijs van de T-Touch Expert, een uitgesproken hoogtechnologisch horloge, bedraagt ongeveer 1000 euro. En voor een paar duizend euro kan de Zwitserse fabrikant ook de liefhebbers van klassieke, mechanische horloges bekoren met modellen met een 18 karaat massief gouden kast. Deze verscheidenheid aan modellen vinden we bij geen enkele andere Zwitserse horlogemaker terug. Als u een tijdmeter met een geschiedenis zoekt, is Tissot een gerenommeerde naam. Modellen uit de voorbije tientallen jaren zijn stijlvolle horloges, die meestal voor interessante prijzen over de toonbank gaan.
Modellen van Tissot
- T-Touch – elektronisch multifunctioneel horloge
- T-Race – moderne chronograaf / diameter tot 50 mm
- PRS 516 – klassiek design geïnspireerd op de motorsport
- PRC 200 – Sporthorloge / waterdicht tot 200 meter
- Couturier – elegante lijn
T-Touch: het multifunctionele horloge
Met de Touch Collection bewandelt Tissot nieuwe wegen op het gebied van de bediening van polshorloges. Net zoals een smartphone hebben de horloges in deze collectie een touchscreen om de talrijke functies te bedienen. De modelreeks verscheen in 1999 en wordt sindsdien consequent verder ontwikkeld. In 2014 werd de T-Touch Expert Solar eraan toegevoegd, die zijn energie uit zonlicht haalt. Vooral voor outdoorsporters heeft deze collectie een heleboel opmerkelijke toepassingen in petto. Alleen al bij de T-Touch Expert Solar vindt u een barometer, hoogtemeter, hoogteverschilmeter, alarm en stopwatchfunctie. Voor zeilers is ook een regatta-timer geïntegreerd, die aftelt tot aan het startsignaal en tijdens de race de verstreken tijd weergeeft. Bovendien heeft het horloge een kompas, waarbij de minutenwijzer naar het noorden wijst en twaalf uur de koers aangeeft.
De uren en minuten worden analoog weergeven met wijzers. In de onderste helft van de wijzerplaat is een schermpje waar de andere gegevens digitaal op weergegeven worden. Als materiaal voor de kast van 45 mm koos Tissot titanium: een materiaal dat bij het technische karakter van de T-Touch past. Het is 40 procent lichter dan roestvrij staal, mat, grijs en extreem stevig. Bovendien is het ook geschikt voor mensen met allergieën. Vergelijkbare hoogtechnologische horloges onder de 1000 euro vindt u ook in de collectie Promaster van het Japanse merk Citizen.
T-Sport: mechanisch of quartz
De collectie T-Sport doet haar naam eer aan. Net zoals bij de Touch, gaat het hier om een reeks sporthorloges die zich definieert aan de hand van zijn functies. Met zijn tachymeterschaal en halfronde hulpwijzerplaten legt hij toch andere accenten dan de Touch-collectie: de T-Sport oriënteert zich aan voorbeelden uit de jaren '60. Een ander belangrijk kenmerk is dat de T-Sport ook met mechanisch kaliber verkrijgbaar is. In de PRS 516 Extreme wordt het kaliber C01.211 ingebouwd. Het werd in 2009 op de markt gebracht en is afkomstig van ETA, de grootste producent van uurwerken wereldwijd. De chronograaffunctie neemt tijden van maximaal zes uur op. Met een diameter van 44,4 mm doet de roestvrijstalen behuizing mee aan de trend van de grote horloges. De PRS 516 Extreme is waterdicht tot 100 meter (10 bar).
In de collectie T-Sport is de Tissot Seastar 1000 optimaal om diep te duiken. Het horloge is namelijk bestand tegen een druk van 30 bar (300 meter) en uitgerust met een draaibare lunette om de duiktijd in het oog te kunnen houden. Met een diameter van 48 mm is de Seastar 1000 eveneens het model met de grootste kast in de collectie T-sport. Aangedreven wordt het door het mechanische kaliber C01.211.
De meerderheid van de modellen van de collectie T-Sport zijn uitgerust met quartzuurwerken van het type G10.211. De Tissot V8 is één van hen. Qua design lijkt dit horloge op de Omega Speedmaster Professional: een zwarte wijzerplaat, zwarte tachymeterschaal, roestvrijstalen kast en drie hulpwijzerplaten voor de stopwatch en kleine seconde zijn terug te vinden bij beide horloges. Ook de diameter van 42 mm komt overeen met die van de zogenaamde Moonwatch van Omega. Op het vlak van prijs overtreft de Speedmaster Professional de Tissot V8 echter wel met enkele duizenden euro's.
T-Gold: massief gouden kast
Met de collectie T-Gold breekt ook Tissot door tot in de hogere prijssegmenten. De Bridgeport Automatic uit deze modelreeks is een elegante, klassieke chronograaf die naast roestvrij staal ook met een behuizing uit 18 karaat massief goud verkrijgbaar is. Als uurwerk wordt het Valjoux 7750 van ETA ingebouwd, dat sinds de vroege jaren '70 gemaakt wordt. Het wordt beschouwd als het bekendste mechanische kaliber met automatische opwinding én stopwatchfunctie – en bovendien als beste van zijn soort. Talrijke befaamde merken, zoals TAG Heurer of IWC, doen een beroep op het 7750. Een sober gouden horloge met drie wijzers en een datumvenster op drie uur is de Oroville Automatic. Ook dit heeft een 18 karaat gouden behuizing. Binnenin tikt het ETA 2824-2 dat we eveneens terugvinden in de Carson Automatic dat gekenmerkt wordt door de grote Romeinse cijfers op de wijzerplaat.
In de collectie T-Gold vinden we een reeks dameshorloges zoals de Organdy, Pretty, Glamorous en de Caliente. Enkele van deze modellen zijn versierd met diamanten. Tissot heeft een lange traditie wat dameshorloges betreft; sinds 1911 heeft het merk deze in zijn assortiment. In de bijzondere collectie T-Lady biedt Tissot meer dan 15 verschillende horloges voor vrouwen aan.
T-Classic: uiterst conservatief
De modelreeks T-Classic bevat meer dan twintig mannenmodellen. De PR 100 en de Couturier bijvoorbeeld, die alle twee in meer dan vijftig verschillende uitvoeringen bestaan. Het design van de T-Classic horloges is, zoals de naam doet vermoeden, eerder conservatief. Zowel quartz- als mechanische kalibers zijn vertegenwoordigd. Enkele varianten van de Chemin des Tourelles en de T-Complication Squelette laten de wijzerplaat weg, waardoor de balans en het raderwerk bewonderd kunnen worden.
T-Pocket: nostalgische en moderne zakhorloges
Tissot is één van de weinige merken die nog een noemenswaardig aantal zakhorloges aanbiedt. In de collectie T-Pocket vinden we een tiental modellen terug, waarvan enkele wel tien of meer varianten hebben. De Tissot Specials is onder andere verkrijgbaar met een klassieke messing behuizing van 53 mm. Binnenin tikt een ETA 6498, dat in de jaren '50 ontwikkeld werd door de firma Unitas. Deze collectie bevat ook modellen met quartzuurwerken. Zelfs de ultra moderne Touch is vertegenwoordigd in een speciale uitgave. De meeste T-Pocketmodellen zijn voorzien van een vleugje nostalgie. Ze herinneren aan het midden van de 19de eeuw toen polshorloges nog toekomstmuziek waren.
Tissot: traditie sinds 1853
In 1853 riepen Charles-Félicien Tissot en zijn zoon Charles-Emile de firma Ch. Félicien Tissot & Fils in het leven. De senior manager was instrumentmaker van gouden behuizingen, de junior een gediplomeerd horlogemaker. Uit extern geproduceerde delen maakten ze volledige horloges die ze voornamelijk naar Rusland en Amerika exporteerden. In 1930 verenigden Tissot en Omega zich onder de naam Sociéte Suisse pour l'Industrie Horlogère (SSIH). In hetzelfde jaar stelde Tissot 's werelds eerste polshorloge voor dat ongevoelig was voor magneetvelden. In de jaren '80 trok het Zwitserse merk de aandacht door gebruik te maken van nieuwe materialen voor de kasten, aanvankelijk in 1985 met de Rockwatch uit steen en vier jaar later met de houten Woodwatch. Sinds 1998 maakt Tissot deel uit van de Swatch Group. Het merk is officiële tijdwaarnemer op talrijke sportevenementen zoals de MotoGP (de hoogste klasse in de motorsport), de Tour de France en de Australische Football-liga.