- 30
- 60
- 120
Vacheron Constantin – meer dan 260 jaar traditie
Vacheron Constantin is de oudste horlogemanufactuur, die ononderbroken horloges heeft geproduceerd. De luxe horloges van de Zwitserse fabrikant behoren tot de exclusiefste op de markt. De manufactuur ontwikkelde ook het gecompliceerdste zakhorloge aller tijden.
5 redenen om een horloge van Vacheron Constantin te kopen
- Een van de gerenommeerdste Zwitserse horlogemanufacturen
- Gecompliceerdste zakhorloge ter wereld met 57 complicaties
- Topmodellen met tourbillon, minutenrepetitie en eeuwigdurende kalender
- Talrijke exemplaren met het Zegel van Genève als garantie voor voortreffelijke kwaliteit
- Populaire reeksen: Patrimony en Overseas
De allerbeste horlogemakerskunst uit Zwitserland
Perfect afgewerkt, fenomenaal design en bovenal nauwkeurig – dat zijn de horloges van Vacheron Constantin in een notendop. De pols- en zakhorloges van de Zwitserse manufactuur behoren tot de exclusiefste ter wereld. Vacheron Constantin vormt samen met Patek Philippe en Audemars Piguet de 'grote drie' van de Zwitserse horlogemerken. Deze horlogefabrikanten staan voor de hoogste kwaliteit en de beste afwerking.
Het zakhorloge ref. 57260 is een van de uithangborden van Vacheron Constantin. Dit huzarenstukje met 57 complicaties is het ingewikkeldste horloge ter wereld. Tot de complicaties behoren een rattrapante, repetitieslagwerk, wekkerfunctie, maanfaseweergave en meerdere kalenders. Zo heeft het horloge onder andere een businesskalender en een Hebreeuwse kalender. De waarde van dit buitengewone zakhorloge bedraagt naar schatting ca. 5 miljoen euro. Vacheron Constantin presenteerde deze multifunctionele tijdmeter in 2015 na een ontwikkelingstijd van maar liefst acht jaar.
De Patrimony is een van de succesvolste en gewildste reeksen van Vacheron Constantin. De collectie bestaat uit klassieke dress watches en loopt uiteen van platte polshorloges met twee of drie wijzers en met diamanten versierde dameshorloges tot gecompliceerde horloges met een eeuwigdurende kalender. De extra dunne platina horloges met een minutenrepetitie behoren tot de topmodellen.
De sporthorloges van de Overseas-serie zijn eveneens populair en lijken qua design op iconen als de Patek Philippe Nautilus en de Audemars Piguet Royal Oak. De Overseas-collectie biedt zowel ingetogen edelstalen als sierlijke gouden horloges. Qua functionaliteit doen deze horloges in geen geval onder voor de modellen van de Patrimony-reeks. Zo vindt u in de Overseas-collectie eeuwigdurende kalenders, chronografen en worldtimers.
Het Zegel van Genève voor buitengewone kwaliteit
Het Zegel van Genève is een kwaliteits- en oorsprongskeurmerk voor horloges die in het kanton Genève worden geassembleerd en gereguleerd. De onderliggende regelgeving is in 1886 opgesteld. Daardoor is het Zegel van Genève een van de oudste kwaliteits- en herkomstzegels van de horlogemakerij. De criteria voor certificering worden regelmatig aangepast en hebben betrekking op de waterdichtheid, functies, gangnauwkeurigheid en de gangreserve van horloges. Sinds 2009 is de stichting TIMELAB – Het Geneefs laboratorium voor horlogemakerij en micromechanica – verantwoordelijk voor het vergeven van het Geneefse Zegel.
Vacheron Constantin produceert de meeste horloges met een Zegel van Genève. Al in 1901 liet de manufactuur een horloge certificeren. Daarmee kan Vacheron Constantin bogen op ruim 100 jaar aan ervaring in het produceren van excellente horloges. Bovendien volgt de fabrikant bij de opleiding van horlogemakers en het vervaardigen van horloges de strenge criteria van het Geneefse Zegel.
Een geschiedenis van louter hoogtepunten
Jean-Marc Vacheron richtte in 1755 een horlogewerkplaats op. De kleinzoon van Vacheron, Jacques Barthélemy ging in 1819 een samenwerking aan met François Constantin. Samen legden zij het fundament voor het internationale succes van Vacheron Constantin, dat tot op heden aanhoudt.
Georges Auguste Leschot werd in 1839 technisch directeur van Vacheron Constantin. Deze Geneefse horlogemaker voerde de serieproductie van horlogeonderdelen in. Dit proces verhoogde de kwaliteit en de nauwkeurigheid van de zakhorloges aanzienlijk.
De eerste polshorloges kwamen in 1889 in het aanbod van de manufactuur. Negen jaar eerder voerde de manufactuur het Maltezer kruis in als merklogo, dat nog altijd elke kroon siert.
Vacheron Constantin vervaardigt naast de reguliere productie al generaties lang 'custom made'-horloges, die volledig aan de individuele wensen van de klant voldoen. Dit volgt het credo en de filosofie van de fabrikant om naar perfectie te streven en de exclusiefste luxe horloges te produceren.